Auteur : Tom Kauwenberg woensdag 9 augustus 2017 om 12:39:04

Ubisoft Stockholm is nieuwste aanwinst voor Franse uitgever

Ubisoft breidt wederom uit! Naast recent geopende kantoorpanden in Berlijn en Bordeaux, gaat de Franse uitgeverij nu diens greep op ScandinaviŽ versterken. Ditmaal betreft het immers een nieuwe ontwikkelstudio in Zweden, ten midden van het bruisende Stockholm. De aanvoerende kracht die daar aan is gesteld, is niemand minder dan Patrick Bach.

Bach kunnen we kennen van zijn prominente werken onder EA DICE. De Zweed stond onder meer aan het roer bij Battlefield 3, Star Wars: Battlefront en, recentelijk nog, Battlefield 1.


Nu Ubisoft Stockholm officieel geopend is, zijn Bach en zijn team vooral op zoek naar nieuwe collega's om aan (met name) AAA-games te werken. De ervaring van ex-EA DICE topman verklapt ons mogelijk een losbandige denkrichting over het eerste project van het Zweedse team, maar daarover blijven de lippen uiteraard nog stijf.

Naast potentieel nieuw talent, zal het Zweedse kantoor ook veel samen werken met bestaande krachten, zoals die van Massive Entertainment, bekend van Tom Clancy's The Division.

Massive werkt nog altijd vanaf de vaste locatie in Mšlmo, maar kan bij diens eerder aangekondigde Avatar Project versterking verwachten vanuit Ubisoft Stockholm.

Bachs hoop voor Ubisoft Stockholm is om binnen twee jaar een sterk team van zeker honderd medewerkers te vergaren. Wat hij daar vervolgens mee van plan is om te fabriceren, dat blijft nog even speculatiemateriaal...
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door mmx op woensdag 9 augustus, 2017 om 15:50:52 quote

GN "Sickness"

2168 posts
Ze kunnen nu weer eens wat nieuws verzinnen toch ?
Gepost door Tom op woensdag 9 augustus, 2017 om 17:45:55 quote

Eindredacteur

12153 posts
Ik vermoed dat de Avatar-game an sich wel onder 'iets nieuws' valt, maar ben ook wel zeer benieuwd wat Ubisoft Stockholms eerste 'eigen' project wordt.

Zolang Bach maar niet een hersenloze Battlefield-equivalent voor Ubisoft gaat maken, kan het nog aardig interessant zijn.

Gepost door fantasyfreak op woensdag 9 augustus, 2017 om 19:49:40 quote

Prince of Persia

117 posts
Tom schreef:
Zolang Bach maar niet een hersenloze Battlefield-equivalent voor Ubisoft gaat maken, kan het nog aardig interessant zijn.

Laten we hopen dat ze dat dus inderdaad niet gaan doen

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
Akeo en Tom pakken GNR weer op! | GamersNET RADIO #370, donderdag 17 augustus 2017
GN Kalender: Augustus 2017
WIN een schattige Pikmin! | Prijsvraag
Steun je vrienden van GamersNET
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie
Poll : Vakantie!

Kun jij als je op vakantie bent zonder je favoriete game?

Eigenlijk niet maar onder druk van mijn reisgenoten laat ik de game toch thuis

10%
No way, console en game gaan mee op vakantie!
8%
Geen probleem
82%

Klik op één van de opties om te stemmen. In totaal zijn er al 204 stemmen.