Auteur : Tom Kauwenberg woensdag 9 augustus 2017 om 12:39:04

Ubisoft Stockholm is nieuwste aanwinst voor Franse uitgever

Ubisoft breidt wederom uit! Naast recent geopende kantoorpanden in Berlijn en Bordeaux, gaat de Franse uitgeverij nu diens greep op ScandinaviŽ versterken. Ditmaal betreft het immers een nieuwe ontwikkelstudio in Zweden, ten midden van het bruisende Stockholm. De aanvoerende kracht die daar aan is gesteld, is niemand minder dan Patrick Bach.

Bach kunnen we kennen van zijn prominente werken onder EA DICE. De Zweed stond onder meer aan het roer bij Battlefield 3, Star Wars: Battlefront en, recentelijk nog, Battlefield 1.


Nu Ubisoft Stockholm officieel geopend is, zijn Bach en zijn team vooral op zoek naar nieuwe collega's om aan (met name) AAA-games te werken. De ervaring van ex-EA DICE topman verklapt ons mogelijk een losbandige denkrichting over het eerste project van het Zweedse team, maar daarover blijven de lippen uiteraard nog stijf.

Naast potentieel nieuw talent, zal het Zweedse kantoor ook veel samen werken met bestaande krachten, zoals die van Massive Entertainment, bekend van Tom Clancy's The Division.

Massive werkt nog altijd vanaf de vaste locatie in Mšlmo, maar kan bij diens eerder aangekondigde Avatar Project versterking verwachten vanuit Ubisoft Stockholm.

Bachs hoop voor Ubisoft Stockholm is om binnen twee jaar een sterk team van zeker honderd medewerkers te vergaren. Wat hij daar vervolgens mee van plan is om te fabriceren, dat blijft nog even speculatiemateriaal...
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door mmx op woensdag 9 augustus, 2017 om 15:50:52 quote

GN "Sickness"

2493 posts
Ze kunnen nu weer eens wat nieuws verzinnen toch ?
Gepost door Tom op woensdag 9 augustus, 2017 om 17:45:55 quote

Eindredacteur

13017 posts
Ik vermoed dat de Avatar-game an sich wel onder 'iets nieuws' valt, maar ben ook wel zeer benieuwd wat Ubisoft Stockholms eerste 'eigen' project wordt.

Zolang Bach maar niet een hersenloze Battlefield-equivalent voor Ubisoft gaat maken, kan het nog aardig interessant zijn.

Gepost door fantasyfreak op woensdag 9 augustus, 2017 om 19:49:40 quote

Sonic

282 posts
Tom schreef:
Zolang Bach maar niet een hersenloze Battlefield-equivalent voor Ubisoft gaat maken, kan het nog aardig interessant zijn.

Laten we hopen dat ze dat dus inderdaad niet gaan doen

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie