Auteur : Tom Kauwenberg woensdag 9 augustus 2017 om 10:15:32

Valve onthult Dota kaartspel 'Artifact'; lang niet iedereen tevreden

Wat het precies is en hoe we het dienen te spelen, dat weten we in de verste vertes niet. Maar één ding is zeker: ook Valve wil inspringen op het immense succes van online kaartspellen. Na Hearthstone, Fable Fortune en Gwent komt Valve anno 2018 met Artifact, een trading card game in de wereld van Dota.

Een officiële (doch nietszeggende) Artifact teaser trailer werd uit de doeken gedaan op The International 2017 te Seattle, wat doorgaans geldt als één van de grootste Dota 2-toernooien op de aardbol.


Op YouTube bleken de meningen — als altijd — bijzonder verdeeld. Veel gamers geven aan niet tevreden te zijn met Valve, die duidelijk andere prioriteiten heeft dan veelal gehoopt werd. Er wordt weliswaar aan drie HTC Vive-titels van Valve gewerkt, het volledig onverwachte Artifact blijkt nu onderweg, maar Half-Life 3 blijft nog altijd uit.

Valve is en blijft nog altijd heer en meester van het digitale verkoop van games aan de hand van hun eigen Steam. Het ongekende succes van datzelfde platform heeft mogelijk Valve's visie weten te verleggen. Waarom flinke financiën in de productie van een ambitieuze nieuwe Half-Life steken, als je een paar miljoenenpensioenen kunt vergaren met de simpele verkoop van games en micro-transacties in Dota?

Is de ophef rondom Valve terecht, of staat het Amerikaanse bedrijf er juist beter voor dan ooit? De open markt van online kaartspellen is aardig verzadigd, maar tegelijkertijd kent Dota 2 ook een aardige populariteit, waarop Artifact wellicht mee kan liften...
Het volgende of vorige nieuwsbericht:
» 10:34   Nintendo toont New Nintendo 3DS XL Samus Edition
« 09:56   Nieuwe teaser: Artifact - Teaser
Meer nieuwsberichten over Artifact:
09/08/17   Nieuwe teaser: Artifact - Teaser
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Thijs. op woensdag 9 augustus, 2017 om 10:30:40 quote

MvdM April

2085 posts
Maar een goeie anti cheat maken voor cs... Nee tuurlijk niet
Gepost door Alfa Warrior op woensdag 9 augustus, 2017 om 10:38:43 quote

PingWing

5799 posts
Thijs. schreef:
Maar een goeie anti cheat maken voor cs... Nee tuurlijk niet

2 dingen: 1. VAC banned genoeg, maar CS:GO is dusdanig populair dat er steeds nieuwe cheaters bij komen. En met een prijskaartje van nog geen 10 euro is het super easy om gewoon opnieuw een account aan ta maken. 2. Git gud scrub, kans dat ze niet eens hacken is groter dan dat jij gewoon gefrustreerd raakt van neergeschoten te worden.

Gepost door nielsiebro op woensdag 9 augustus, 2017 om 10:44:21 quote

GN "Die Hard"

703 posts
Niemand werkelijk waar niemand vroeg om een kaartspel. Ongelooflijk
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie