CEO Pokémon Company had grote twijfels over Nintendo Switch

Een half jaar na de release van de Nintendo Switch kan langzaam worden geconcludeerd dat Nintendo een succesvolle console op de markt heeft gebracht. Van tevoren waren er echter grote twijfels bij een aantal mensen, zo ook bij de baas van The Pokémon Company. Toch durft hij nu wel toe te geven dat hij er flink naast zat.

Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokemon Company, heeft als een goede vriend van Nintendo voor de release van de Switch zijn zorgen geuit. Hij kon zich namelijk niet voorstellen dat in een tijdperk waar iedereen een telefoon heeft, nog behoefte is aan een hybride handheld. Dat er in een half jaar al bijna 5 miljoen Switches zijn verkocht is voor hem reden genoeg om zijn woorden terug te nemen, al blijft Ishihara voorzichtig:

I told Nintendo that Switch wouldn’t be a success before it went on sale, because I thought that in the age of the smartphone, no one would carry out a game console. It’s obvious I was wrong.

I came to realize the key to a successful game is quite simple: software with absolute quality leads sales of hardware. Playing style can be flexible if the software is attractive enough. Currently, it’s popular among the early adopters, but there needs to be one more step to attract a wider audience. I see more potential in Switch, but one shouldn’t overestimate its potential.

Overigens is Nintendo hard op weg de lijst games voor de Switch enorm uit te breiden. Naast het succes van de grote titels als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en het verrassende Mario + Rabbids Kingdom Battle, is er recent ook een flink aantal Nindies aangekondigd.

  1.   
    GamingTime's avatar

    Ben benieuwd wat The Pokémon Company ervan gaat bakken, ik heb stiekem wel een paar dingetjes die ik graag zou willen maar of die uit gaan komen…