PlayerUnknown’s Battlegrounds-producent wil AFK farming tegengaan

PlayerUnknown’s Battlegrounds is al immens populair, ondanks dat de game nog in ontwikkeling is. PUBG is zelfs z贸 populair dat het in Early Access-vorm al meer dan vier miljoen keer is verkocht en meerdere Steam-records op zijn naam heeft gezet. Deze populariteit heeft echter ook een keerzijde: cheaters.

In een interview met PC Gamer zegt Chang-Han Kim van ontwikkelaar Bluehole dat zogenaamde AFK farmers een probleem zijn geworden: mensen die een potje in gaan en vervolgens niet spelen om in-game valuta te verkrijgen zonder daarvoor te veel moeite te hoeven doen. Die kan dan worden gebruikt om items te kopen, die vervolgens aan andere spelers kunnen worden verkocht. Hoe groot het probleem precies is, is niet bekend, maar wel zegt Bluehole dat het deze mensen aan wil pakken.

Mogelijke oplossingen vari毛ren van het veranderen hoe je Battle Points verdient tot functionaliteit die AFK spelen als geheel tegengaat. Het lijkt er dus niet op dat Bluehole al concrete plannen heeft, maar wel zegt Kim dat de studio het probleem wil aanpakken.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Echt enorm irritant zulke mensen 馃槨