PUBG heeft al ruim 150.000 cheaters verbannen

Nog maar een aantal maanden geleden opgedoken in de digitale schappen van Steam, maar nu al de meest gespeelde game die het platform ooit heeft gekend: PlayerUnknown’s Battlegrounds.

In zo’n grote groep spelers bevindt zich altijd een aantal rotte appels en om die rotte appels goed aan te pakken, gebruikt PUBG het BattleEye anti-cheat-systeem. Sinds de release in maart heeft deze filter er al 150.000 cheaters weten te verbannen. Dit liet PlayerUnknown via Twitter weten. Dat aantal blijft bovendien stijgen. Zo zijn er op afgelopen dinsdag alleen al 8.000 man uit de digitale speeltuin verbannen.

Deze aantallen staan in schril contrast met de eerste drie maanden, toen er ruim 25.000 spelers werden verstoten. De drie maanden daarna had de anti-cheat-dienst al het zesvoudige te pakken. De hoofdreden hier is natuurlijk dat de game de afgelopen tijd sterk aan populariteit heeft gewonnen.

Onlangs verscheen nog een nieuwe update voor PlayerUnknown’s Battlegrounds, die flink wat nieuwe content in de wereld stort.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren