Auteur : DaniŽl de Zwart vrijdag 8 september 2017 om 15:04:23

South Park: The Fractured But Whole moeilijker met personage met donkere huidskleur

De makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, zoeken altijd de grenzen op en zo ook in South Park: The Fracture But Whole, de nieuwste game in de franchise. Zoals ook al te zien en horen was in onze gameplay commentaar-video van de game, wordt het spel moeilijker als je een personage aanmaakt met een donkere huidskleur.

Of eigenlijk, hoe hoger je de moeilijkheidsgraad instelt, hoe donkerder jouw personage wordt. Op easy speel je in de nieuwe South Park-game dan weer met een karakter met lichte huidskleur. De moeilijkheidsgraad bepaalt daarnaast hoeveel geld je krijgt, maar ook het commentaar is hierop aangepast.


Speel je met een donker personage, maakt Cartman bijvoorbeeld opmerkingen als: "Donít worry, this doesnít affect combat. Just every other aspect of your whole life." Het internet valt over deze kwestie en op vele kanalen wordt het als racistisch beschouwd, terwijl de makers het als commentaar zien op racisme en ongelijkheid. In South Park: The Fractured But Whole kun je tevens verschillende genders kiezen, zoals man, vrouw en 'other'.

Naast dat mensen het een racistische manier van uiten vinden, zijn er daarnaast gamers die het jammer vinden dat ze niet als zichzelf kunnen spelen op een hoge moeilijkheidsgraad.

Vind je deze kwestie racistisch of zie je het als grap en satire? Laat het weten in de reacties!

South Park: The Fractured But Whole verschijnt op 17 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Kardinalus op vrijdag 8 september, 2017 om 18:47:25 quote

Sub Zero

322 posts
Vind het wel bij een South park game passen. Hoop wel dat ze het optioneel maken zodat je ook gewoon "jezelf" kan spelen.
via iPhone
Gepost door Papachico op zaterdag 9 september, 2017 om 13:07:46 quote

GN "Die Hard"

689 posts
Hahahaha, sorry maar dit is wel grappig
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie