Animal Crossing: Pocket Camp brengt de knusse wereld naar je smartphone

Eerder deze week al aangekondigd, maar nu volledig uit de doeken gedaan. Nintendo brengt met Animal Crossing: Pocket Camp de knusse wereld van Animal Crossing naar iOS en Android. Eind november wordt het dan eindelijk mogelijk afgetroggeld te worden door Tom Nook op je mobiele telefoon.

In de smartphone-adaptatie van Animal Crossing trek je als speler een gezellig zomerkamp in, gevuld met schattige diertjes vol eigen persoonlijkheid. Door vrienden te maken, te vissen en andere koddige opdrachtjes te doen, verzamel je zo valuta en dus meer mogelijkheden om het kamp naar wens aan te kleden. Denk aan meubeltjes om aan te schaffen en te fabriceren, maar ook verschillende unieke activiteiten om te beleven.

Naast een eigen camper om aan te kleden, is het natuurlijk ook mogelijk om te communiceren met je echte vrienden. Zodoende wordt het mogelijk je kampgemeenschap uit te breiden, maar ook op bezoek te gaan in de unieke werelden van je maten.

Animal Crossing: Pocket Camp werd onthuld middels een eigen Mobile Direct-uitzending van Nintendo zelf. In tegenstelling tot diens eerder verschenen Super Mario Run is deze game gratis op te pakken, al is de smartphone app uiteraard voorzien van microtransacties om sneller aan meubels en andere in-game goedheid te komen.

Ga jij op vakantie naar de knusse camping van Animal Crossing: Pocket Camp, of hoop je liever op een terugkeer van de ‘oorspronkelijke’ Animal Crossing-formule, zoals die in Animal Crossing: New Leaf? Wij van GamersNET zullen ongetwijfeld haringen in de mobiele adaptatie slaan, waarvan ongetwijfeld een adviserende recensie akte zal zijn…

  1.   
    Timmerito's avatar

    apk is al te vinden voor de Android mensen. Vanmiddag maar eens proberen