Discord introduceert geverifieerde servers

Discord heeft onlangs een nieuwe service in haar software geïmplementeerd waarmee spelers gemakkelijker officiële kanalen kunnen vinden. Deze verified servers zijn er voor ontwikkelaars die een eigen kanaal bezitten en daar dan ook de volledige controle over nemen. Ze kunnen deze servers gebruiken voor het doen van aankondigingen en om in contact te komen met hun spelers.

Ontwikkelaars krijgen met deze verificatie de mogelijkheid om een verified badge op hun kanaal te plakken, een mooiere URL te gebruiken en een custom splash screen te introduceren. Er zijn al ruim honderd servers die gebruikmaken van deze nieuwe functie, waaronder PlayerUnknown’s Battleground, Clash Royale en Minecraft.


Wel zitten er een aantal eisen aan het runnen van een geverifieerde server. Zo moet de explicit content filter ten allen tijde ingeschakeld zijn en moeten er moderators aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Omdat de servers waarschijnlijk heel wat drukte gaan opleveren, worden notificaties alleen getoond in pop-up meldingen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren