Indonesië en Khmer in volgende update Civilization 6

Het is bijna een jaar geleden dat Civilization 6 uitkwam, en de lijst met speelbare beschavingen is lang. Spelers kunnen onder andere de leiding nemen over de beschavingen van Amerika, Spanje en Kongo. Later kwamen daar middels DLC Polen, Australië, Macedonië en Perzië bij.

Binnenkort komen daar Indonesië en de Khmer bij. In de aanstaande update kunnen we aan de slag met respectievelijke leiders Dyah Gitarja (Tribhuwannottunggadewi Jayawishnuwardhani voor vrienden) en Jayavarman VII. Dyah Gitarja was leider van het Koninkrijk Majahapit, gevestigd in het huidige Indonesië. Deze beschaving heeft de beschikking over de speciale Jong, grote handelsschepen die zich ook prima kunnen redden in zeeslagen.

De steden kunnen verbeterd worden door Kampung, huizen op stelten, die woongelegenheid en productie bieden, alsmede voedsel aan aanliggende vissersboten. Dankzij de unique ability Great Nusantara krijgen heilige plekken, campussen, industriële zones en theaterpleinen een bonus wanneer deze naast water staan. De leader ability van Gitarja is het poëtisch klinkende Exalted Goddess of the Three Worlds, dat bonus Faith geeft aan kuststeden. Het geeft ook de mogelijkheid om zee-eenheden met korting aan te schaffen door Fatih te gebruiken, en schaft movement cost van religieuze eenheden af die schepen verlaten of betreden.

De Khmer waren gevestigd op het vasteland van Zuidoost-Azië, met name in het huidige Cambodja. Deze beschaving heeft de Domrey als speciale eenheid, oorlogsolifanten met een ballista op hun rug. Prasat, de unieke verbetering, vervangt de reguliere tempel en geeft de missionarissen die het maakt automatisch de Martyr-vaardigheid. Daarnaast schenkt het ook een extra Relics Great Works-slot. Koning Jayavarman zelf heeft de unieke vaardigheid Monasteries of the King, waarmee de Khmer aanliggende territoria kunnen pakken wanneer hun Holy Sites voltooid zijn, terwijl aquaducten de voedselproductie van aanliggende boerderijen.

Over de prijs en datum is nog niks bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid kosten de beschavingen 5 euro en verschijnen ze tijdens de herfstupdate.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren