PUBG mogelijk verboden in China vanwege afwijking socialistische waarden

Eerder deze maand werd bekend dat er 6.000 tot 13.000 spelers per dag worden verbannen uit PlayerUnknown’s Battlegrounds vanwege cheaten. Veel van die valsspelers zijn afkomstig uit China, maar daar komt binnenkort wellicht verandering in: de Chinese overheid overweegt om de game te verbieden, omdat hij zou ‘afwijken van de socialistische kernwaarden’ die het land erop nahoudt. Ook zou het spel niet in lijn zijn met traditionele Chinese cultuur, normen en waarden én zou het schadelijk zijn voor jonge consumenten.

De Chinese waakhond die hierover gaat zegt echter ook dat PUBG niet bepalend is voor de fysieke of mentale gezondheid van jonge gebruikers, maar kan niet ontkennen dat de Battle Royale-game bepaald niet socialistisch van aard is. De organisatie raadt dan ook aan om verspreiding van PUBG én de ontwikkeling van soortgelijke games te verbieden voor Chinese bedrijven en om livestreamers (alsook vermoedelijk andere soorten influencers) te ontmoedigen om games als PlayerUnknown’s Battlegrounds te streamen.

Een definitief verbod is er vooralsnog niet, maar het zou zomaar kunnen dat Chinese gamers de komende update van PUBG, die onder meer sprongmechanieken toevoegt, zullen moeten missen.

  1.   
    Noice!'s avatar

    Het doden van een volwassen virtuele man met een steelpan druist inderdaad regelrecht in tegen de Chinese kernwaarden…

    Pannen gebruik je om pasgeboren meisjes mee dood te slaan en dat is een stukje traditie waar wij met onze domme grote ogen niets van begrijpen.

  2.   
    Puddingboom's avatar

    CHINA NUBA HUAN!

    h1z1 heeft deze ban ook al. Het gaat hier volgens mij alleen om het streamen, broadcasten en adverteren van PUBG.