Auteur : Mike Gevers donderdag 30 november 2017 om 00:12:55

EA: Cosmetische loot boxes niet in Star Wars: Battlefront 2 vanwege de canon

Bron: VG24/7
Dat gamers niet blij waren met de inmiddels verwijderde loot boxes in Star Wars: Battlefront 2, is geen geheim. Maar wat veel mensen zich afvragen, is waarom EA en DICE niet gewoon cosmetische items in loot boxes stopten, zoals bijvoorbeeld Overwatch dat doet, in plaats van het invoeren van een pay-to-win-model.

Het antwoord zit hem volgens EA in de Star Wars-canon: volgens EA's CFO Blake Jorgensen zou een ander uiterlijk voor personages afbreuk doen aan de vele jaren die Star Wars al meegaat.

It’s an amazing brand that’s been built over many, many years, and so if you did a bunch of cosmetic things, you might start to violate the canon.

Dit is natuurlijk ietwat vreemd om te zeggen, aangezien Star Wars: Battlefront 2 ook personages uit verschillende tijdperken in één en dezelfde veldslag stopt. Daarnaast is de Star Wars-canon sowieso wat chaotisch, dus zou het behoorlijk lastig zijn om aan te duiden wat de canon wel en niet schendt. Ook geeft Jorgensen toe dat er mogelijkheden zijn voor cosmetische aanpassingen, zoals de kleur van de light sabres.

Het blijft afwachten wat EA met de microtransacties doet als ze eenmaal terugkomen. Zodra we daar meer informatie over krijgen, lees je dat uiteraard op GamersNET!
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door someone else op donderdag 30 november, 2017 om 08:00:54 quote

Pacman

96 posts
Je hebt toch altijd scout troopers, shadow troopers etc. In bf1 waren ook een hele hoop skins te unlocken
via iPhone
Gepost door Daniel Z op donderdag 30 november, 2017 om 09:31:40 quote

Crewmember

4206 posts
Quote:
Dit is natuurlijk ietwat vreemd om te zeggen, aangezien Star Wars: Battlefront 2 ook personages uit verschillende tijdperken in één en dezelfde veldslag stopt.
Ze spreken zichzelf hiermee inderdaad keihard tegen. Als ze juist alleen maar cosmetische items in loot boxes hadden gestopt, had de hele shitstorm waarschijnlijk nooit plaatsgevonden.
Gepost door Tom op donderdag 30 november, 2017 om 11:01:56 quote

Eindredacteur

12998 posts
Ik denk dat de kwestie van de Troopers niet eens zo ernstig is. Eerder de cosmetische zooi die je eerder zou willen hebben; een ander kleur Lightsaber voor Luke of een roze blaster voor Han. Dát zijn dus echt van die zaken die volgens Disney niet door de beugel kunnen.

Ergens is Disney sowieso ook deels verantwoordelijk voor deze hele shitstorm. Zij hebben hoogstwaarschijnlijk samen met EA gepushed voor microtransacties, maar hen tegelijkertijd ook weer beperkt door te miepen over puur cosmetische toevoegingen. Blijft lastig om precies te achterhalen welk part van wie was, maar lijkt me sterk dat álle keuzes in het hele proces puur bij Electronic Arts lagen.

Gepost door Oldsk00ll op donderdag 30 november, 2017 om 12:29:33 quote

Sub Zero

365 posts
Als ze de extended universe zoals boeken etc zouden gebruiken kun je genoeg cosmetische rommel bedenken.

Slap excuus en erg jammer.

Gepost door Tom op donderdag 30 november, 2017 om 13:24:13 quote

Eindredacteur

12998 posts
Disney heeft een boel van EU uit de canon gemieterd, en slechts in mondjesmaat weer nieuwe boeken/comics uitgerold. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook de reden dat ze er nu zo streng op toezien; om er niet voor te zorgen dat (net als in het Lucas-era) vrijwel iedereen zo maar aan de haal kan met de franchise.
Gepost door S3MM3R op donderdag 30 november, 2017 om 14:19:15 quote

Sonic

255 posts
LOL Gewoon LOL
Gepost door mmx op donderdag 30 november, 2017 om 15:43:06 quote

GN "Sickness"

2486 posts
@ TOM goed gezegd niets aan toe te voegen !Het enge wat jammer is is dat de rechten nu bij Disney liggen dat had nooit mogen gebeuren .
Gepost door Petor op donderdag 30 november, 2017 om 16:53:09 quote

Eindbaas

1929 posts
Echt was een bullshit. Lekker joh! Die rechten hebben en er geen fuck mee doen. Ja, Ep 1 maken en verder weinig. Het is een zegen dat Disney de rechten heeft, dan gebeurt er teminste iets. Niet alles is perfect, maar beter dat dan alles op de plank. Daarnaast doet Disney het prima met Ep 7, Rogue One en Rebels. EA is de partij die aan het klootviolen is
via iPhone
Gepost door OnOwned op donderdag 30 november, 2017 om 21:01:47 quote

Crewmember

334 posts
Petor schreef:
Echt was een bullshit. Lekker joh! Die rechten hebben en er geen fuck mee doen. Ja, Ep 1 maken en verder weinig. Het is een zegen dat Disney de rechten heeft, dan gebeurt er teminste iets. Niet alles is perfect, maar beter dat dan alles op de plank. Daarnaast doet Disney het prima met Ep 7, Rogue One en Rebels. EA is de partij die aan het klootviolen is

AMEN! En heb ook gewoon heel veel zin in Ep 8.

Ga naar pagina: 1
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie