Indie-hit Owlboy krijgt fysieke versie; console-ports mogelijk onderweg

Wie niet vies is van een beetje levendige pixel art is ongetwijfeld in aanraking gekomen met het eind vorig jaar verschenen Owlboy. Zo niet, dan kun je binnenkort je fouten rechtzetten met — jawel — een fysieke release. Het speelbare avontuur van de koddige uiljongen Otus verschijnt binnenkort ook als boxed versie met een fysieke verschijning.

Voor de tastbare publicatie van Owlboy heeft de onafhankelijke Noorse ontwikkelaar D-Pad Studio de handen ineengeslagen met het Nederlandse SOEDESCO. De Rotterdamse uitgeverij heeft meerdere indie-titels voorzien van fysieke en digitale verschijningen, waaronder bijvoorbeeld ook het evenals koddige Wuppo en, recentelijk nog, boerensimulator Real Farm.


Wanneer het doosje van Owlboy zoal in de schappen komt te liggen, is vooralsnog niet bekend. Hopelijk verloopt dat proces ietwat vlotter dan de oorspronkelijke ontwikkeling van de game, gezien D-Pad Studio daar ruim negen jaar lang op broedde.

Wél benadrukt SOEDESCO in een persbericht dat ook de beschikbaarheid op verschillende platformen later bekend wordt gemaakt. Opvallend, aangezien Owlboy reeds digitaal verscheen op verschillende verkoopplatformen als GOG.com en Steam, maar altijd gebonden is gebleven aan pc. Deze versie werd later wel speelbaar gemaakt voor Mac en Linux, maar wie weet, betekent de samenwerking met de nieuwe uitgever ook een toekomstige verschijning op bijvoorbeeld PlayStation 4, Xbox One en wellicht Nintendo Switch…

Meer weten over wat deze nostalgische culthit uit Noorwegen zo sterk maakte? Lees ons uitgebreide Owlboy review of bekijk de uitgebreide gameplay-video Wat is Owlboy?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren