Street Fighter 30th Anniversary Collection brengt 12 games naar PS4, Xbox One, Switch en pc

Sinds zijn debuut in 1987, weet Street Fighter keer op keer de harten van gamers te veroveren dankzij de snelle, precieze gameplay en sterke balans. Met het dertig jarig jubileum van de serie kijkt Capcom vol trots terug op enkele van de hoogtepunten van de serie en komt met een collectie van twaalf games. Street Fighter 30th Anniversary Collection verschijnt op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Dit zijn de games die in het pakket te vinden zijn:

• Street Fighter
• Street Fighter II
• Street Fighter II: Champion Edition
• Street Fighter II: Hyper Fighting
• Super Street Fighter II
• Super Street Fighter II: Turbo
• Street Fighter Alpha
• Street Fighter Alpha 2
• Street Fighter Alpha 3
• Street Fighter III
• Street Fighter III: 2nd Impact
• Street Fighter III: 3rd Strike
Capcom poogt er een waar feestje voor de fans van te maken door een flinke rits aan features aan toe te voegen. Zo zijn Street Fighter II: Hyper Fighting, Super Street Fighter II: Turbo, Street Fighter Alpha 3 en Street Fighter III: 3rd Strike alle vier online speelbaar. Je kunt zowel ranked als casual spelen en tot vier man in een lobby zitten. Wacht je op je volgende match? Dan kun je ondertussen een CPU-opponent het onderste uit je bokshandschoen laten zien.

Verder bevat de Street Fighter 30th Anniversary Collection enkele extra modi, zoals de “Museum”-feature waar je concept art, pitches en wist-je-datjes rondom de games kunt vinden. Wil je meer weten over de volgorde van de Street Fighter-spellen of wil je weten wat het favoriete gerecht is van Chun-Li? Bijgevoegde “Interactive Timeline” en “Character Bios” helpen je hier graag bij verder. Mocht je nou rustig stoom willen afblazen, dan is het ook mogelijk om in de “Music Player” klassieke tunes door je speakers te laten bonken.

Wanneer kunnen we met dit lekkers aan de slag? Capcom heeft de voorlopige releasedatum op mei 2018 gezet, maar hierbij nog geen specifieke dag genoemd. De Amerikaanse adviesprijs van de collectie bedraagt 39.99 dollar, maar wij zullen er waarschijnlijk 39.99 euro voor moeten neerleggen.

Eerder vandaag kwam Street Fighter al in het nieuws doordat Capcom een zestal nieuwe vechtersbazen heeft aangekondigd voor het derde seizoen van Street Fighter V. Ook kun je de cinematic opening zien van de Street Fighter V: Arcade Edition.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    sjaak19832015's avatar

    Ligt er helemaal aan wat het kost anders laat ik deze games lekker liggen.

  2.   
    WesterW's avatar

    De Amerikaanse adviesprijs van de collectie bedraagt 39.99 dollar, maar wij zullen er waarschijnlijk 39.99 euro voor moeten neerleggen.

    😉

  3.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    denk zon 10 euro voor de key

  4.   
    sjaak19832015's avatar

    WesterW schreef, "

    De Amerikaanse adviesprijs van de collectie bedraagt 39.99 dollar, maar wij zullen er waarschijnlijk 39.99 euro voor moeten neerleggen."

    😉

    Ze durven wel als het 39.99 is wachten mensen wel op een sale haha.

  5.   
    tranceguy's avatar

    Je kwijt wel lekker veel games voor die prijs… Maar ik weet het nog niet.. Ben wel van de SF-reeks…