Auteur : Mike Gevers zondag 3 december 2017 om 00:12:12

Update voor SteamVR verhelpt crashes DOOM VFR bij Oculus Rift-headset

Bron: VG24/7
DOOM doet het goed de afgelopen tijd: de Switch-versie lanceerde onder lovende kritieken en nog recentelijker is DOOM VFR verschenen, waarmee we in de virtuele werkelijkheid demonen kunnen afslachten. Helaas voor Oculus Rift-bezitters bleek de VR-behandeling op deze headset al bij het opstarten te crashen.

DOOM VFR werd alleen officieel aangekondigd voor de HTC Vive en PlayStation VR, maar Oculus VR is historisch gezien eigenlijk de enige partij die aan VR-exclusieve titels doet (Valve-baas en HTC Vive-initiatiefnemer Gabe Newell sprak zich zelfs tegen dit principe uit), dus bezitters van Oculus-headsets verwachtten dat het uitblijven van een officiŽle Rift-versie geen probleem zou zijn. Toch wilde DOOM VFR onder geen beding opstarten op de Oculus Rift. Gelukkig is er nu een patch voor dit probleem verschenen.

Volgens UploadVR zat het probleem hem niet in de Rift zelf, maar in een software-bug in SteamVR. In de beta van dit programma is nu een omweg geÔmplementeerd en volgens UploadVR werkt DOOM VFR nu probleemloos met de Rift.

DOOM VFR is op 1 december verschenen voor pc en PlayStation 4.
Reacties
Ga naar pagina:
Nog geen reacties
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
Over het probleem van Fortnite (en nog veel meer) met DaniŽl en Tom | GamersNET Radio #383, zaterdag 16 december 2017
GN Kalender: December 2017
Win een gigantisch vette XCOM 2-poster in XCOMderdag! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie