Zet Game Capture uit voor een stabielere framerate in PUBG op Xbox One

Sinds enige dagen is het razend populaire PlayerUnknown’s Battlegrounds ook te spelen op Xbox One, maar van ijzersterke prestaties is momenteel weinig sprake. De Battle Royale-hit ziet er, zelfs in vergelijking met de lastig geoptimaliseerde pc-versie, niet bepaald sierlijk uit. Ook Xbox One X-bezitters moeten geloven aan instabiele framerates en regelmatig compleet crashende potjes.

Daarom zijn Xbox-gamers massaal aan het sleutelen geraakt om de stabiliteit van de game een duwtje in de juiste richting te geven. Op de Xbox One Subreddit werd al langer gezocht naar een fatsoenlijke oplossing, die nu gevonden blijkt in de Game Capture-modus van de Xbox firmware zelf. Door deze uit te zetten, kan de beeldverversing op een kleine boost rekenen.

Inmiddels geven meerdere spelers van de Xbox One-versie aan dat deze truc daadwerkelijk een positieve impact heeft op een spelervaring. Enorm is het niet, maar door de preventieve opname uit de rekensom te halen, lijkt PUBG (volgens velen) daadwerkelijk beter te draaien:

Dude. This drastically improved the game on Xbox One X. I instantly noticed an improvement in the menu, load in time, fps (parachute sequence is still choppy), and oddly enough it seems like the draw distance has improved a bit.
Niet geheel onverwachts, maar uiteraard goed om te zien dat deze omweg een goede invloed is voor de prestaties. Door de Xbox One te ontnemen van diens ‘verplichting’ continu beeldopnames bij te houden, kan de hardware ruimte maken voor andere (dringendere) berekeningen.

Andere (ietwat minder effectieve) tips blijken bij het opslagmedium te liggen. Mocht je als Xbox-bezitter ook beschikken over een vrij snelle externe hard schijf, dan kun je Battlegrounds het beste daar installeren. Mocht de interne schijf van de Xbox One sneller blijken, dan is dat uiteraard je go-to opslag voor de game.

In de tussentijd blijven de ruim 1 miljoen Xbox One-spelersvan PUBG uiteraard hopen op een stevige patch voor de prestaties. Niet voor niets draait de langverwachte game als onderdeel van Xbox’ eigen ‘Game Preview’-programma, waarin spellen voortdurend verbeterd worden.

In het geval van de Xbox One-versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds is die verbetering hard nodig. Naast de instabiele framerate, zijn er nog tal van andere facetten die de eerste console-port niet bepaald een regelrechte hit maken. Wij mochten daar op onze eigen Twitch-stream al meteen mee kennismaken:


Wat jij: heeft dit software-technische trucje een goede invloed voor jouw ervaring? Of zou het überhaupt niet tot dit punt moeten komen voor een gigantische game als deze?

  1.   
    Downzilla's avatar

    Zet ook maar gewoon je xbox uit als je toch bezig bent.

  2.   
    someone else's avatar

    Verdwijder die game en vraag je geld terug, hoe het nu draait is iets wat anno 2017 niet meer te accepteren is

  3.   
    Tom's avatar

    Als je daar echt achter zou staan, zou iedereen ook gewoon de pc-versie mogen verwijderen. Die draait nu ook niet echt als iets wat anno 2017 als acceptabel gezien kan worden.

    We hebben het op de stream al even besproken, maar ik ga er eigenlijk van uit dat bijna niemand de game daadwerkelijk zal refunden. Je betaalt immers toch voor een ‘Game Preview’, die nog altijd beter kan draaien. Als een soort van preventief betalen voor het eindproduct, waar dan stiekem toch weer veel potentie inzit. Tenminste, zo zullen veel Xbox-gamers denken.

    Waarom nu refunden en over een paar maanden toch weer kopen? Nu kun je tenminste eens in de zoveel tijd checken of de stand van zaken verbeterd is.