Epic Games haalt Paragon in april offline; spelers krijgen geld terug

Vorige week kwam het nieuws al naar buiten dat Epic Games een deel van zijn Paragon-ontwikkelaars had verplaatst naar het succesvollere Fortnite, waarbij community manager Edgar Diaz zich al behoorlijk pessimistisch uitliet over de toekomst van de ondergesneeuwde MOBA. Sneller dan verwacht krijgt dit nieuws een staartje, want nu heeft Epic Games bekendgemaakt dat Paragon per 26 april offline zal gaan.

De reden hiervoor ligt in het verlengde van Diaz’ eerdere uitspraken, namelijk dat er geen ‘heldere weg’ was om Paragon in een MOBA te laten groeien waar spelers naar terug blijven keren. Voor teleurgestelde spelers is er nog enige troost: zij krijgen al het geld dat zij (op welk platform dan ook) aan de game hebben uitgegeven, terug. In de officiële aankondiging staan instructies voor het terugvragen van je geld.

De servers van Paragon blijven nog tot 26 april open, maar Epic Games waarschuwt voor afnemende spelersaantallen, waardoor match-making langer kan duren en van mindere kwaliteit kan zijn.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Geld terug dat is heel netjes. Kunnen bedrijven nog wat van leren

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Dit had ik niet verwacht, Paragon is helemaal geen slecht spel…. 🙁

  3.   
    mattioza's avatar

    Ach pijnlijk was/is prima game. 🙁

    Wel knap dat ze geld terug geven, de spelers hebben er toch al een stuk geniet/gebruik van gemaakt.

  4.   
    Mattiees's avatar

    vernieuwend spel, concurrentie is helaas niet te verslaan.