Gerucht: Microsoft wil EA, Valve en PUBG Corp overnemen

Als de uitbater van de Xbox is Microsoft natuurlijk al een gigant in de wereld der games. Momenteel gaan er echter geruchten dat het bedrijf ook op software-gebied wil uitbreiden: Microsoft zou overwegen om PUBG Corp, EA en zelfs Steam-beheerder Valve over te nemen. Dit zegt een ‘betrouwbare bron die dicht bij Microsoft staat’ tegenover Polygon. Volgens deze bron hebben er interne verschuivingen plaatsgevonden binnen Microsoft die een dergelijke ontwikkeling mogelijk zouden maken.

Joost Van Dreunen, analist bij SuperDataResearch, verwacht daarnaast zeer binnenkort een aankondiging met betrekking tot een overname. Dit nieuws komt na de promotie van Xbox-baas Phil Spencer naar het senior management van Microsoft. Volgens Spencer laat dit zien dat Microsoft als geheel ook toegewijd is aan zijn gaming-portfolio.

Vooral een overname van EA zou de software-kant van dat portfolio flink vergroten, maar PUBG Corp zou meer in lijn zijn met wat Microsoft in het verleden heeft gedaan: ook de behoorlijk succesvolle Minecraft-ontwikkelaar Mojang werd in 2014 overgenomen. Het zou dus helemaal geen gek idee zijn als Microsoft ook de ontwikkelaar achter PlayerUnknown’s Battlegrounds zou opkopen, zeker aangezien de Xbox One-port van de game binnen 48 uur al ruim een miljoen keer was verkocht.

Als Microsoft PUBG Corp inderdaad zou overnemen, zou dat gevolgen kunnen hebben voor de PlayStation 4-versie van de game. Eerdere geruchten suggereren dat de exclusiviteitsdeal verder zou gaan dan een tijdelijk akkoord, maar later verscheen er een bericht online dat de kwaliteitseisen van Sony te streng waren voor PlayerUnknown’s Battlegrounds in zijn huidige staat.

Toch hoeft het niet per definitie te betekenen dat PUBG nooit op de PlayStation 4 zal verschijnen als Microsoft de ontwikkelaar overneemt: ook Minecraft is immers ook op Sony’s platformen verschenen na de overname door Microsoft, en ook verscheen die game recent voor de Nintendo Switch.

Wat Valve betreft lijkt het onwaarschijnlijk dat de Steam-uitbater openstaat voor een overname door Microsoft. Op uitsluitsel zullen we echter moeten wachten tot de officiële berichten over een eventuele overname verschijnen.

  1.   
    OnOwned's avatar

    Nja als ze EA overnemen scheelt dat heel veel poep op de PlayStation 🙄

  2.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Gabe won’t sell, Gabe despises MS 🙂
    shits on em every chance he gets

  3.   
    sjaak19832015's avatar

    Pff ze kunnen zoveel willen maar op de pc kan je niet eens normaal Forza Horizon 3 online spelen. Ik zie liever dat Valve dan Microsoft overneemt dan andersom want ik wil dat mijn games gewoon werken zonder gezeur.

  4.   
    Tom's avatar

    ”sjaak19832015″ schreef, "Pff ze kunnen zoveel willen maar op de pc kan je niet eens normaal Forza Horizon 3 online spelen. Ik zie liever dat Valve dan Microsoft overneemt dan andersom want ik wil dat mijn games gewoon werken zonder gezeur."

    Ze maken allebei geen games, dus wat dat betreft zou dat wel mooi één-op-één overkomen.

  5.   
    nielsiebro's avatar

    Wou een ander bedrijf ook niet een keer valve overnemen?

  6.   
    mmx's avatar

    Hmmmmmmmmm microsoft wil Valve overnemen ? Mischien toch nog een kans op Half-life ?

  7.   
    someone else's avatar

    Make EA great again, niet verwacht dat microsoft deze taak op zich zou nemen…

  8.   
    Daniel Z's avatar

    Valve laat zich niet opkopen. EA zie ik het nog wel gebeuren, zou immers een klap zijn voor Sony. Niet elke game is succesvol van EA, maar PlayStation moet dan ook FIFA missen, mocht Microsoft daar het alleenrecht voor willen. Denk het niet overigens.

  9.   
    GrijzeVos's avatar

    Exclusive Bioware games, auwtch voor PlayStation. Battlefront exclusive zal helemaal wat zijn.

  10.   
    Mattiees's avatar

    valve zou een zeer goede zet van ze kunnen zijn. Met pubg lopen ze waarschijnlijk een beetje achter de feiten aan maar dat is afwachten.