Nintendo Switch heeft totale verkopen Wii U in Japan ingehaald

Volgens de verkoopdata van Japans gamesblad Famitsu, heeft de Nintendo Switch deze maand de totale consoleverkoop van de Nintendo Wii U in Japan ingehaald. In de tien maanden dat Nintendo’s nieuwe hybride console op de markt is, is deze volgens Famitsu 3,4 miljoen keer in Japan over de toonbank gegaan. De Nintendo Wii U is daar in totaal niet meer dan 3,3 miljoen maal verkocht.

De Nintendo Switch lijkt niet te stoppen. Begin december meldden we dat de Nintendo Switch de mijlpaal van 10 miljoen wereldwijd verkochte exemplaren bereikte. Eind oktober verhoogde Nintendo zijn verkoopprognoses: het bedrijf verwacht voor maart 2018 zeker 16,7 miljoen exemplaren te verkopen.

  1.   
    Drazo's avatar

    Goh waarom verbaasd me dat niet? De wiiu was meer een halve poging om op de succes van de wii te bouwen. De Switch krijgt vanaf het begin de volle support plus een stroom aan goede games , iets wat de wiiu nooit heeft gehad.

  2.   
    emilius23's avatar

    Met een goede vibe in de media (was niet zo met wiiu), betere communicatie en betere games (origineel ipv. makkelijke vervolgjes) is het geen verassing dat de Switch het beter doet.