Nintendo Switch verkoopt na tien maanden beter dan de Wii U

Het mag geen geheim meer zijn dat de Nintendo Switch uit de startblokken is gevlogen. De hybride van Nintendo verpulverd het ene na het andere record en heeft nu al zijn geflopte voorganger ingehaald. Nintendo deelt vandaag een aantal indrukwekkende cijfers uit, aan de buitenwereld.

De Nintendo Switch is in dit fiscale jaar, dus vanaf 1 april 2017 tot 31 maart 2018, al 12,13 miljoen keer verkocht. Met de 2,74 miljoen exemplaren die zijn verkocht in maart 2017, tikt de teller al een kleine 15 miljoen verkochte exemplaren aan. In tien maanden zijn er al anderhalf miljoen meer Switches verkocht dan de Wii U in vijf jaar tijd.


Dit heeft natuurlijk ook te maken met de enorm goede games die zijn uitgekomen en ook hier heeft Nintendo wat cijfers over. Sinds de release van Super Mario Odessey eind oktober, is de game ruim negen miljoen keer verkocht. Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon 2 doen het ook goed met respectievelijk 7,3 en 4,9 miljoen. Al deze aantallen zijn gemeten vanaf release tot en met 31 december 2017.

De rest van het fiscale jaar kunnen we onder andere nog Kirby: Star Allies, Bayonetta 1 & 2 en Payday 2 verwachten. Kortom, het gaat Nintendo en de Switch voor de wind.

  1.   
    emilius23's avatar

    Vergeleken met het eerste jaar content wat de WiiU bood, mag dat ook geen verassing zijn.