Auteur : Tom Kauwenberg donderdag 11 januari 2018 om 14:13:00

Ook Razer komt met draadloos opladende muis en muismat

Bron: Razer
Zo om en nabij d nieuwe trend op het gebied van muizentechnologie; draadloze stroomvoorziening. Even geleden toonde het uit de dood herrezen Mad Catz een soortgelijk concept, maar nu is het Razer die op de CES in Las Vegas een eigen 'HyperFlux'-technologie uit de doeken doet. Draadloze krachtvoorziening op een magnetisch veld; in dit geval een bijbehorende HyperFlux-muismat.


De eerste twee producten die in de HyperFlux-reeks onthuld zijn, blijken de Razer Mamba HyperFlux en de Razer Firefly HyperFlux; later dit kwartaal als bundel te koop voor 279.99 euro. Flink aan de prijs, maar daarvoor krijg je dan wel een draadloze versie van Razers optische 5G-sensor (16.000 DPI) in een van de meest geliefde ontwerpen van de fabrikant. En nee, leeglopen doet die niet, in ieder geval niet boven het oppervlak van de kleurrijke en tweezijdige Firefly-muismat.

Opvallend is wel dat de HyperFlux-reeks nu vooral een voortzetting lijkt te zijn van al bestaande concepten. De langlopende Mamba-muis wordt nu gepdatet met ontwerpsvormen die we eerder zagen bij bijvoorbeeld de Razer Basilisk, terwijl de herziene Firefly-mat nu ook uitgerust wordt met zowel een harde als gestoffeerd oppervlak; iets waar voorheen twee verschillende producten voor bestonden.

Draadloze stroomvoorziening klinkt als een gevalletje "the future is now", maar tegelijkertijd dient de HyperFlux-muismat natuurlijk ten alle tijden aangesloten te zijn met een USB-kabel. Optioneel kan de Mamba-muis zelf ook van een 2,1 meter kabel voorzien worden, om bijvoorbeeld zonder muismat en HyperFlux-technologie gebruikt te worden.

Meer weten over de eerste twee Razer Hyperflux-producten? Reis af naar de officile Razer webpagina voor gedetailleerde specificaties of om op de hoogte gesteld te worden van wanneer deze bundel in de (digitale) schappen ligt.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door CHILLOZZ op donderdag 11 januari, 2018 om 16:35:41 quote

GN "Commander"

1411 posts
ik kwam m al tegen op die webzzzz ja...

Erg mooi ding. zowel muis als muismat... maar ook wel pittig aan de prijs.

Leuk als je zo'n set dalijk ergens cheap op de kop kunt tikken maar dat duurt nog wel ff...

Of je mot geluk hebben dat een coole gamerssite hem weg geeft... wink wink hahahaha

Gepost door Tom op donderdag 11 januari, 2018 om 18:36:48 quote

Eindredacteur

12906 posts
De vraag is vooral of hier daadwerkelijk een niche voor is. Je betaalt hier in wezen voornamelijk voor de techniek waarbij een apparaat draadloos oplaadt, maar waarom in godsnaam? Nu zit je muis met een kabel, straks je muismat f je muis.

Ik zou hier nergens mee opschieten. Dan investeer ik liever in een fatsoenlijke bekabelde muis met dezelfde specs/looks/prestaties, maar een fractie van de prijs. De Basilisk en DeathAdder Elite zijn daarvan goede voorbeelden, imho. Kost je respectievelijk 69 of 79 euro.

Gepost door ber1 op donderdag 11 januari, 2018 om 19:28:06 quote

Crewmember

1016 posts
Ik denk wel dat hier een markt voor is: het is een draadloze muis en door het ontbreken van een accu kan hij extra licht zijn.

Dat, en muiskabels willen nog wel eens schuren (zeker gevlochten kabels) als je ze over je bureau beweegt, maar een muismat ligt (als het goed is) stil, waardoor die schuring geen issue meer is. Dus ik denk wel dat er wat te zeggen valt voor een product als dit, als je echt per se een draadloze muis wilt met een theoretisch oneindige accuduur. Maar 280 euro is inderdaad een behoorlijk prijskaartje. Als al die cryptomunten er niet zouden zijn, zou je daar een redelijke videokaart van kunnen kopen.

Gepost door S3MM3R op vrijdag 12 januari, 2018 om 11:11:33 quote

Sonic

253 posts
Oplaadbare Muismat u wot?
Gepost door Tom op vrijdag 12 januari, 2018 om 22:44:12 quote

Eindredacteur

12906 posts
MikeGevers schreef:
Ik denk wel dat hier een markt voor is: het is een draadloze muis en door het ontbreken van een accu kan hij extra licht zijn. Dat, en muiskabels willen nog wel eens schuren (zeker gevlochten kabels) als je ze over je bureau beweegt, maar een muismat ligt (als het goed is) stil, waardoor die schuring geen issue meer is. Dus ik denk wel dat er wat te zeggen valt voor een product als dit, als je echt per se een draadloze muis wilt met een theoretisch oneindige accuduur. Maar 280 euro is inderdaad een behoorlijk prijskaartje. Als al die cryptomunten er niet zouden zijn, zou je daar een redelijke videokaart van kunnen kopen.

Hah, over de frictie had ik nog niet eens nagedacht. Op zich een sterk punt, ware het niet dat ik alsnog zou denken dat niemand z veel last heeft van wrijving, dat ze er een goede videokaart voor overhebben. Dan koop je eerder zo'n kleine 'cable bungee' of wat dan ook om je kabeltje van de ondergrond te houden. Bespaart je al snel weer 0,0001 Bitcoins.

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie