Switch in december beter verkocht dan PlayStation 4 en Xbox One

Volgens cijfers van het NPD (niet te verwarren met die ene Duitse politieke partij) die nog officieel uitgebracht moeten worden, heeft Nintendo afgelopen december de meeste consoles weten te verkopen in de Verenigde Staten, gevolgd door de Xbox One. Sony behaalde met de PlayStation 4 een opvallende derde plek in het verkoopklassement.

Volgens Aaron Greenberg, marketing chef bij Xbox, heeft de spelcomputer qua verkoopcijfers zijn beste december ooit gehad. In een tweet na deze uitspraak gaf hij aan dat ze boven de aantallen van PlayStation uitstegen, maar dat Nintendo het met de Switch nog wat beter heeft gedaan.


Afgelopen november gaf Sony nog aan dat die maand de beste ooit was sinds het verschijnen van de console in 2013. Ook Xbox had in december een goede maand en verkocht, mede door alle Black Friday-aanbiedingen, meer exemplaren dan tijdens dezelfde maand in de voorgaande jaren. Na november maakte Nintendo bekend meer dan tien miljoen Switch-exemplaren te hebben verkocht.

  1.   
    S3MM3R's avatar

    Hode? Nintendo making a comeback?

  2.   
    MaTriXX's avatar

    Moet bekennen dat ik sinds afgelopen zaterdag pas me 2e game gekocht heb namelijk Xenoblade Chronicles 2 en moet zeggen vermaak me er prima mee.

    In mei koop ik Donkey Kong terug voor de switch want die game was geweldig en ook al is het niet echt een nieuwe game met de wat simpele modus ga ik me er zeker mee vermaken.