Baas van Overwatch League ontkracht geruchten over eerste vrouwelijke eSporter

Schreven we gisteren nog hoopvol over de komst van de eerste vrouwelijke speler in de Overwatch League, wordt ons vandaag gevraagd dat de gerucht met een extra paar korrels zout te nemen. De Zuid-Koreaanse Zarya-legende Kim “Geguri” Se-yeon gaf zelf aan binnenkort aangenomen te worden voor een officieel team, maar woordvoerders binnen de bond spreken dat tegen.

Uitsluiten doet de Overwatch League niet, maar een woordvoerder onderstreept tegenover PC Gamer wel de scepsis die gevoeld kan worden bij dit soort statements:

No player can be considered part of the Overwatch League until we’ve both received a contract for a given player from a team, and also subsequently approved that contract. The League office has not received a contract for Geguri.
Aldus de Overwatch League. Duidelijk is dat niemand echt onderdeel van het Overwatch-toernooi kan zijn zonder contractueel gebonden te zijn bij het hoofdkantoor, en Geguri heeft tot dusver nog geen contract ontvangen.

Tegelijkertijd wordt niet ontkracht dat Geguri meerdere voorstellen heeft ontvangen. De Zuid-Koreaanse gaf zelf aan dat ze in gesprek is geweest met meerdere internationale teams, maar nog niet dat haar keuze al vaste vorm heeft gekregen. Mogelijk is dus dat het papierwerk al op wordt gesteld, maar de Overwatch League nog geen officiële teamverandering binnen heeft gekregen.

Geguri zou sowieso niet misstaan in de line-up van een van de officiële teams. In het verleden bracht haar kunde in de rol van Zarya haar niet alleen veel internetfaam op Twitch, ze kwam al meerdere malen uit in andere professionele toernooien en was een van de eerste vrouwelijke spelers in het beginnende eSports-landschap van Overwatch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren