Eerste vrouwelijke speler voor Overwatch League lijkt onderweg

Nu Blizzards hoogsteigen Overwatch League op volle toeren draait, kan men zich afvragen: waar zijn de dames? Hoewel vrouwelijke spelers meerdere malen uitkwamen in professionele teams en zelfs de gigantische Overwatch World Cup, lijken geen van de door Blizzard opgepakte ‘officiële teams’ zich aan een vrouw te wagen. En dat voelt vandaag de dag voor velen toch een beetje cru.

De tijd van een volledig mannelijke Overwatch League lijkt echter voorbij, aangezien de Zuid-Koreaanse Kim ‘Geguri’ Se-yeon op haar eigen Twitch-kanaal aangaf dat ze veel voorstellen vanuit de Overwatch League-teams heeft mogen ontvangen. Welke dat precies zijn geweest, of bij wie ze zich precies aan zou sluiten, liet ze echter nog niet los.


Geguri won vooral bekendheid met haar haast onmenselijk sterke plays in de rol van Zarya. Al kort na de oorspronkelijke release van Overwatch gingen haar bizar precieze gameplay-video’s de wereld over. Op haar eigen uitzendingen werd ze er zodoende meermaals van beschuldigd allerhande aimbots te gebruiken, waardoor ze nu standaard streamt met een webcam op haar muishand gericht.

In het verleden kwam de jonge Koreaanse al uit voor andere professionele teams, waaronder de lokale ROX Orcas, maar nu lijkt de achttienjarige dame dan toch internationaal door te breken. Zonder twijfel zal Geguri zeer binnenkort uit de doeken doen voor welke Overwatch League-divisie ze uit mag komen als dé aangewezen Tank Main.

  1.   
    JuulsJo's avatar

    Je ziet het verschil toch bijna niet 😉

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    hopelijk gebeurt er onderweg niks ergs, je weet hoe vrouwen zijn in het verkeer