PUBG behaalde omzet van 712 miljoen dollar in 8 maanden

Het bedrijf Superdata, dat de statistieken van 2017 uit de game-industrie bijhield, komt met PUBG-cijfers waar je u tegen zegt. Dat het spel een grandioos succes is, was al bekend, maar de game blijkt nu een aantal andere grote titels ver achter zich gelaten te hebben.

In acht maanden tijd wist het spel 332 miljoen dollar meer om te zetten dan Overwatch, nu op de tweede plek in het klassement. Overwatch zelf piekte op maar 382 miljoen dollar. Nummer drie, Counter-Strike: Global Offensive wist een omzet van 341 miljoen te behalen.

Maar liefst 12% van de pc-omzet wordt opgeëist door PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ook Grand Theft Auto Online blijft goed scoren, met een omzet van 118 miljoen dollar.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    grappig dat het nog steeds kut is

  2.   
    someone else's avatar

    Eens met thijs

  3.   
    Tom's avatar

    Qua cheaters en QOL-zaken hebben ze her en der nog wel wat te verbeteren, maar wat betreft optimalisatie en stabilisatie van de servers, is het de afgelopen maanden wel echt immens verbeterd. Op pc ervaar ik bijna geen rubberbanding meer, de game lijkt stabieler dan ooit te draaien en zelfs hackers zie ik maar zelden.

    Het schijnt sowieso echt enorm te helpen om enkel FPP te spelen, als je de cheaters zo veel mogelijk wilt omzeilen. Misschien helpt het dat ik sowieso nooit third person meer speel.

  4.   
    Daniel Z's avatar

    Nu nog zorgen dat het die omzet waard wordt.