Auteur : Tom Kauwenberg vrijdag 9 februari 2018 om 01:08:04

Spelersaantallen van PlayerUnknown's Battlegrounds voor het eerst in daling op Steam

Voor een eerste keer sinds maart 2017 zijn de spelersaantallen van PlayerUnknown's Battlegrounds, 'PUBG' voor vrienden, lichtelijk gezakt. Waar de game erin sloeg bijna een heel jaar maandelijkse groei mee te maken, waren de laatste dertig dagen minder succesvol voor de trendsetter van het Battle Royale-genre. In de afgelopen maand verloor PUBG ruim veertigduizend spelers, zo toont statistiekenwebsite Steam Charts.

Nog altijd piekt PlayerUnknown dagelijks op een speler of tweeŽnhalf miljoen, maar de laatste tijd zag de totale spelersbasis een daling van 2,60 procent. Een unicum voor de game die tot dusver enkel explosieve groei in populariteit meemaakte.

Opvallend is ook dat juist in deze minder drukke dagen PUBG het wťl voor elkaar schopte het vorige record voor gelijktijdige spelers te verbreken. Met een nieuwe piek van 3.236.027 spelers is PlayerUnknown allesbehalve een zinkend schip, zo blijkt maar weer.


Mogelijk heeft de krimping van de totale spelersbasis iets te maken met het wegwerken van cheaters en hackers door de PUBG Corporation, de nieuwgeboren ontwikkelstudio om zich over het spel te ontfermen. Misschien is het te wijten aan vele spelers die dan toch besluiten om de populaire Battle Royale laten liggen, om ander vertier te zoeken.

Een derde reden voor de daling in spelersaantallen kan te maken hebben met de Chinese markt, nota bene een groter factor voor het online schietspel. Volgens Steam Spy stopte de groei daar al begin januari. Op diens beurt lijkt de verklaring daarvoor wellicht de aanstormende komst van de gelokaliseerde versie van het spel, die uitgegeven zal worden door de Chinese tech-gigant Tencent.

Terwijl de Steam-versie van PUBG in populariteit verliest, lijkt Microsoft juist de wind in de rug te hebben met diens Xbox One-port van het spel. Gedurende de afgelopen maanden werd de console-versie miljoenen spelers rijker en is deze nu zelfs onderdeel van een Xbox One S-bundel om meer mensen aan het spel te binden.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Henkiecola op vrijdag 9 februari, 2018 om 08:57:26 quote

Pong

42 posts
Sinds de update van gister crasht de game vaak bij mij, heb nu bijna 300 uren gespeeld en daarvoor nooit een crash gehad. Was er gisteren ook snel klaar mee.
via iPhone
Gepost door Thijs. op vrijdag 9 februari, 2018 om 15:26:12 quote

MvdM April

2058 posts
Ben over gestapt op Fortnite. Plezier in de game ligt momenteel gewoon een stuk hoger. PUBG kan zeker nog wat worden maar de 1.0 release is over haast en vind het het gewoon niet waard om er momenteel uren in te stoppen.
Gepost door Puddingboom op vrijdag 9 februari, 2018 om 15:34:14 quote

Duke Nukem

414 posts
Ik ben zelf ook even afgekicked van pubg, SOS addicted.
Gepost door Tom op vrijdag 9 februari, 2018 om 17:04:03 quote

Eindredacteur

12602 posts
Ik vermaak me nog altijd met een potje PUBG op zijn tijd. Die nachtenlang falen en weer doorstreven zitten overduidelijk in een dipje (dank, Lennard), maar de game heeft altijd nog een plekje op mijn harde schijf.

Sowieso valt me op dat de game de laatste tijd veel beter presteert. Minder crashes en overduidelijk verbeterde prestaties. Erg fijn, want dan komt zo'n 144 Hz monitor eindelijk ook wat beter tot zijn recht.

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Februari 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie