Teaser voor nieuwe Overwatch-held lijkt meer naar Torbjörns dochter Brigitte te wijzen

Nog geen dag geleden plaatste Blizzard één opvallende teaser richting een mogelijke nieuw karakter in Overwatch, en inmiddels is de speculatie in volop losgebarsten. Wie of wat is de zevenentwintigste held(in) voor het kleurrijke schietspel? De online consensus lijkt vooral te wijzen richting Brigitte, de dochter van de immer bekende Defense-held Torbjörn.

Met Zweedse teksten in de teaser en al bestaande eerdere verwijzingen naar Torbjörns familie in de canon, duurde het niet lang voordat Overwatch-gerelateerde YouTubers aan de haal gingen met mogelijke theorieën. Meerdere uploaders en zelfbenoemde Overwatch-historici, waaronder zeer recentelijk ook ohnickel, kwamen op de proppen met achterhaalde codes in en rondom de gisteren vrijgegeven teaser.


In sommige gelokaliseerde Twitter-accounts, HTML-links en andere officiële websites staat “BrigitteTeaser” vermeld als beschrijving voor de afbeelding die Blizzard vrijgaf. Niet geheel verrassend voor Overwatch-kenners, aangezien die naam mogelijk al genesteld is als die van de dochter van Torbjörn zelve.

Daarnaast wordt er ook volop gespeculeerd over het wapen in kwestie. Sommige oplettende spelers zullen al gemerkt hebben dat het niet zo maar een hamer betrof, maar dat er ook sprake was van een ketting-achtige extensie daarop. Verschillende beeldanalyses daarvan tonen dat het wapen goed een halve meter groot kan zijn, terwijl het kopstuk mogelijk ‘los’ te slaan is van het heft. Dit schetst al een ruw beeld van wát voor aanvallen we kunnen verwachten van Brigitte, of wie de nieuwe Hero ook kan zijn…

Ondertussen heeft Blizzard op sociale kanalen nóg een mysterieuze blauwdruk vrijgegeven. Ditmaal eentje van iets wat lijkt op een schild (nét als die van Tank-held Reinhardt), zij het dan wel omringd met andere aanwijzingen:


Schetsen ónder het schild lijken een streep te zetten onder hetgeen wat de Overwatch-gemeenschap nu “Jetpack Cat” noemt, al blijken die theorieën flinterdun en ietwat ver gegrepen. Wellicht zijn het gewoon technische projecten on the side voor Torbjörn, wellicht gaat het hier om Brigitte’s bouwkunsten voor juist een ándere nieuwe held(in) in Overwatch.

Een familieband voor de Overwatch-helden onderling is sowieso geen vreemde verschijning. De Shimada-broeders Hanzo en Genji zijn al vanaf dag één onderdeel van Overwatch, terwijl Pharah een paar maanden na release ook moeder Ana, zag verschijnen in het spel.

Losse speculatie ten top, of naderen de online analisten hier potentieel de waarheid achter Overwatch Hero #27? Wie weet was de teaser van gisteren niet eens bedoeld als eentje voor een nieuwe held; alles is nog mogelijk. We wachten nog even op officiële onthullingen van Blizzard, al zal dat niet lang meer duren…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren