Auteur : Tom Kauwenberg dinsdag 13 maart 2018 om 17:56:48

Microsoft viert komst van Sea of Thieves door menselijke kanonskogel te vuren

Bron: Mixer
Over een opmerkelijk 'lancering' van je game gesproken. Over precies een week verschijnt Sea of Thieves, en om dat te vieren, vuren het mediateam van Xbox en ontwikkelaar Rare een mens uit een kanon. Precies zoals dat ook mogelijk is in het vrolijke piratenspel, maar nu met de intentie om een wereldrecord te verbreken. Dat is weer eens wat anders dan een snelle entering van een vijandig schip.

Het feestelijke spektakel wordt via Microsofts eigen streamingdienst Mixer uitgezonden. Op moment van schrijven staat dat bijna te gebeuren, maar uiteraard zal de recordpoging later ook on-demand terug te kijken zijn. Tenminste, mits alles volgens planning verloopt.


De mediagebonden lancering tracht, naast animo voor Sea of Thieves los te wrikken, ook het Guinness World Record voor 'grootste afstand afgelegd als menselijke kanonskogel' te verbreken. Het doel ligt dan ook op ruim zestig meter, iets waarvoor kogelman David 'The Bullet' Smith zeker een G-kracht van meer dan tien zal moeten weerstaan. Zelfs twaalf op het moment van impact bij de landing.

Voor de recordpoging werd een speciaal en Sea of Thieves-gethematiseerd kanon gebouwd, die naar verluidt ruim vijfduizend kilo weegt en zeker tien meter lang is. Ietsje groter dan de kanonnen van piraten, maar toch een aardig uniek ingestoken actie.

UPDATE: Met de aanwezigheid van een official vanuit Guinness World Book of Records is inmiddels bevestigd dat Smith het wereldrecord verbroken heeft gedurende het evenement. De precieze afstand moet nog opgemeten worden, maar 'The Bullet' heeft zich bij dezen bewezen als een echte luchtpiraat.


Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door Tom op dinsdag 13 maart, 2018 om 18:31:23 quote

Eindredacteur

12918 posts
Ergens hoop ik dat David zijn eigen achievement krijgt in Sea of Thieves, of op zijn minst een leuke referentie op een eiland of een quest.

Ergens enorm Amerikaans dit allemaal, maar tegelijkertijd ook wel weer een relevante en ludieke mediastunt. Geinig bedacht.

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juni 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie