Remasters van Tomb Raider-trilogie geannuleerd

Vorige week verscheen het nieuws dat de eerste drie Tomb Raider-games een remaster zouden krijgen, maar nu blijkt dat dit helemaal niet is goedgekeurd door Square Enix. Ontwikkelaar Realtech VR handelde op eigen houtje en heeft nooit toestemming gevraagd voor het remasteren van Tomb Raider 1, 2 en 3.

Het project is dan ook geannuleerd en Square Enix heeft alle video’s met betrekking tot de remasters offline gehaald. Crystal Dynamics, de ontwikkelaar achter de Tomb Raider-franchise, heeft het volgende te zeggen:

While we always welcome passion and excitement for the Tomb Raider franchise, the remasters in question were initiated and advertised without seeking approval. As such, they were never officially sanctioned.

Ensuring fans receive high quality gaming experiences is at the heart of our mission as a company, which requires all projects to go through proper channels. We are thrilled about the future of Tomb Raider, and cannot thank fans enough for their continued support and excitement for the brand.

Realtech VR meldt dat het zich vanaf nu gaat richten op projecten die AR ondersteunen op iOS en VR voor de pc. Het werkt niet langer met franchises van derden. Het is niet bekend wat die projecten precies inhouden.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก dit is zo sadddddd nieuws… Zo jammer.. ik had heel graag nog die remaster gehad. tomb raider is en blijft een van de beste [samen met UNCHARTED] actie/avontuur games die er wat mij betreft zijn.

    zo jammer dit…..

    Maargoed hopelijk komt spidermand dit jaar nog wel uit. dan krijgen we weer wat moois. Die game ben ik ook wel hyped voor.

    [heeft uiteraard niets met tombraider te maken.]

  2.   
    mmx's avatar

    Ik vind dit ook jammer maar mischien dat Square Enix ooit nog met zoiets zelf op de proppen komen .Ik denk ook dat dit van Square Enix een goede zet is !eerst de nieuwe Tombraider en daarna mischien ooit de remasters .Dan vangen ze betere verkoop voor de nieuwste .Ook ben ik het met CHILLOZz eens dat dit soort avonturen games Tombraider /Uncharted etcc vervelen nooit ๐Ÿ™‚