THQ Nordic kondigt remaster van Red Faction Guerrilla aan voor pc en consoles

Onze Peter was in 2009 prima te spreken over Red Faction: Guerrilla en veel mensen waren het met hem eens dat het slopen van de (inmiddels bewoonde) planeet Mars heerlijk was. Fans zullen zich dan ook verheugen dat THQ Nordic een remaster heeft aangekondigd, of liever gezegd: een re-Mars-ter.

De game komt namelijk naar pc, Xbox One en PlayStation 4 onder de noemer Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered Edition, waarmee de uitgever zijn traditie van woordgrappen in remasters (denk aan Darksiders: Warmastered Edition en Darksiders 2: Deathinitive Edition) voortzet. De remaster biedt verbeterde textures, schaduwen en belichting, alsook native ondersteuning voor de 4K-resolutie op apparaten die dat aankunnen. Daarnaast lijkt de game verbeteringen te kennen op de Xbox One X, aangezien deze expliciet wordt genoemd in het persbericht van THQ Nordic. Het is echter niet concreet gemaakt hoe die in zijn werk gaan.

Overigens bestaat er een kans dat de game ook naar de Nintendo Switch komt, net als Titan Quest, een andere THQ Nordic-klassieker (die inmiddels al op Xbox One en PlayStation 4 is verschenen) later dit jaar naar Nintendo’s nieuwe apparaat komt. In het eerder genoemde persbericht staat namelijk dat het nog nader bepaald wordt op welke console-platformen Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered Edition zal verschijnen.

De remaster verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar, dat komende maandag van start gaat.

Meer Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered Edition

  1.   
    jimmymenNL's avatar

    Leuk en aardig die remasters voor mensen die het nooit gespeeld hebben maar waarom maken ze dan gewoon geen nieuwe deel in plaats van een remaster, dan trek je volgens mij meer mensen aan voor je game

  2.   
    MikeGevers's avatar

    jimmymenNL schreef, "Leuk en aardig die remasters voor mensen die het nooit gespeeld hebben maar waarom maken ze dan gewoon geen nieuwe deel in plaats van een remaster, dan trek je volgens mij meer mensen aan voor je game"

    Ik denk dat ze juist met remasters wat jonger publiek willen aantrekken. THQ (Nordic) heeft mooie franchises, maar inmiddels is er een flinke lichting gamers die die nooit heeft gespeeld. Remasters zijn een relatief goedkope manier om deze series weer aan de man te brengen, waarmee ook weer nieuwe delen kunnen worden gefinancierd. Althans, ik hoop dat dit de strategie is die ze hanteren. 🙂

  3.   
    mmx's avatar

    Het is simpel deze game is best een leuk tussendoortje .Als de prijs leuk is denk ik wel dat ik er voor ga 🙄