Nieuw Uprising-evenement voor Overwatch uitgelekt; speelt zich af in Venetië?

Blizzards nog altijd populaire shooter Overwatch doet het gros van diens vorige Seasonal Events dunnetjes over; dat wisten we. Maar Overwatch zou Overwatch natuurlijk niet zijn als er vroegtijdig informatie over precies die evenementen uitlekt. En ja, ook dit jaar spoelt Twitter over van de gelekte logo’s en mogelijke scenario’s voor een nieuw op lore gericht evenement.

Zo blijkt het vorig jaar verschenen Overwatch Uprising dit jaar omgedoopt te worden tot een reeks evementen uit Overwatch’ verleden: de zogenaamde Overwatch Archives. Het deel wat dit jaar daarin in de schijnwerpers staat, schijnt dan ook Overwatch Retribution te heten.


Enorm concrete informatie ontbreekt nog, maar her en der verschenen wel al foto’s en sneak peaks van artwork op sociale media. Een inmiddels verwijderde foto van YouTube-bekendheid Muselk op Twitter toonde iets wat leek op een setting in Dorado, maar de geruchten lijken nu te wijzen op een speelbaar verhaal in Venetië. In tegenstelling tot andere evenementen, lijkt Venetië een primeur te zijn voor Overwatch als speelveld.

De mogelijkheid voor Venetië als (volledig nieuw) level zou niet uit het niets komen. In Overwatch’ canon werd eerder al gehint naar precies die locatie, waar de relatief nieuwe Hero Moira het een en ander te doen heeft gehad met Overwatch’ tegenhanger uit het verleden, Blackwatch.

Vorig jaar werd het Uprising Seasonal Event gelanceerd vanaf 12 april. Wie een beetje extrapoleert, kan dan uitgaan van een verschijning over anderhalve week voor dit nieuwe Retribution-verhaal. De tijd zal het ons leren.

Sta jij startklaar om dieper in de geschiedenis van Overwatch en Blackwatch te duiken, of heb je met Uprising genoeg flashbacks van Blizzards ingewijde canon gezien? Speculeer gerust mee over de geruchten, het gelekte logo of andere aspecten van dit eersteklas giswerk.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren