PlayerUnknown’s Battlegrounds experimenteert met kleinere map; beta nu te spelen

Onder het mom van ‘Codename: Savage’ probeert PlayerUnknown’s Battlegrounds (‘PUBG’, voor vrienden) een nieuw soort speelstijl naar het schietspel te brengen. Op een spelarena van slechts vier bij vier kilometer vechten hetzelfde aantal spelers de ‘Battle Royale’ uit, zij het dan op versnelde wijze. Geïnteresseerden kunnen tot 5 april los in de testfase rondom het kleinere level.

Door een Steam-account aan te leveren op de officiële Map Beta website kunnen spelers een van de beperkt beschikbare spelcodes ophalen, die ze in staat stelt de beta te downloaden en uit te proberen. Met nog geen vijf gigabyte aan grootte is het pakketje gelukkig klein gebleven, net als het potentiële Codename: Savage speelveld.


Of de verkleinde en versnelde variant van PUBG daadwerkelijk het daglicht zal zien in de definitieve versie van het spel, ligt natuurlijk aan feedback vanuit het testpubliek. Ontwikkelaar PUBG Corporation vraagt dan ook vriendelijk aan testers om hun ervaringen en feedback te delen op het officiële forum.

Codename: Savage zal voor velen overkomen als een directe respons op het succes van Fortnite: Battle Royale. Gedurende de afgelopen maanden steeg die concurrentie vanuit Epic Games aanzienlijk, waardoor PlayerUnknown’s Battlegrounds een groot deel van diens aanzien en spelersbasis zag verdwijnen. Fortnite wint de strijd volgens velen door snellere actie te leveren, en dat is precies wat Codename: Savage nu ook naar PUBG kan brengen.

Probeer jij dezer dagen Codename: Savage uit, of heeft PlayerUnknown jou al als (potentiële) speler definitief verloren? Schroom vooral niet om ook je feedback voor PUBG met ons, alsmede je medegamer, te delen!

  1.   
    Mattiees's avatar

    (eindelijk) een slimme zet van Pubg om iets nieuws te proberen, ben benieuwd hoe het gaat bevallen!

  2.   
    Tom's avatar

    Ik test ‘m vanavond dan wellicht niet op stream uit, maar ben zelf ook erg benieuwd naar hoe dit verder gaat bevallen. Miramar was nu niet bepaald de alternatieve arena waar de meesten op hoopten, dus fingers crossed dat deze kaart wél wat meer achterban kan krijgen.

    Zelf ben ik wat minder van Fornite’s vorm van hapsnap vermaak, maar wie weet komt PUBG’s variant daarop wat meer in mijn straatje te liggen.

  3.   
    mattioza's avatar

    Begrijpelijke keuze, ze willen waarschijnlijk PUBG wat actievoller maken om beter te kunnen concurreren met Fortnite.