Valve neemt ontwikkelaar Firewatch over

Campo Santo, de ontwikkelstudio die ineens in de schijnwerpers stond dankzij het grote succes van first person avonturengame Firewatch, zal vanaf heden onder de banier van Valve games maken. Dat schrijven ze op op hun eigen blog. Daarmee verliest de ontwikkelaar zijn predicaat indie, maar krijgt het hoogstwaarschijnlijk toegang tot hogere budgetten voor hun titels.

De Amerikaanse spellenontwikkelaar is op het moment bezig met In the Valley of Gods, een singleplayer avonturengame dat zich afspeelt in het Egypte van de jaren twintig. Die game zal het eerste spel worden dat officiëel onder de vlag van Valve zal worden uitgebracht.

  1.   
    Daniel Z's avatar

    De game wordt geannuleerd en de ontwikkelaar gaat helpen met Steam Kappa

  2.   
    mattioza's avatar

    Hmm interessante keuze/ontwikkeling. ‘In the Valley of Gods’ gaat sowieso gewoon door, is al bevestigd door de ontwikkelaar. Misschien volgen ze de strategie van EA met ‘de indie is the new triple A’, pakt bij hen wel goed uit. OF ze willen in de toekomst (na 2019) werk maken van ‘Portal 3’, waarbij deze studio handige hulp kan bieden, maar die piste is misschien wat optimistisch. 😛