Nog niet bekend hoeveel spelers Blackout bevat in Call of Duty: Black Ops 4

Het is nog niet bekend met hoeveel spelers je de Battle Royale-modus Blackout in Call of Duty: Black Ops 4 kunt spelen. Het was gisteren tijdens het community reveal event van Call of Duty: Black Ops 4 immers wel even een ommekeer toen bekend werd dat de shooter van ontwikkelaar Treyarch geen singleplayer zal bevatten, maar wel de Battle Royale-modus Blackout. De geruchten gingen al langer en deze werden gisteren bevestigd.

Veel van Blackout kregen we nog niet te zien. Geen gameplay, maar een graphical design van hoe de map er ongeveer uit komt te zien, met voertuigen en mogelijkheden om door de map te struinen. Wat we nog niet te horen kregen, is met hoeveel spelers je deze Battle Royale-modus kunt spelen en Treyarch kan dit ook nog niet zeggen.

PUBG en Fortnite zijn beide speelbaar met 100 spelers op de map en er zijn andere games met een kleiner aantal spelers per map. Dit ligt aan de schaal van de map. Wel is de Blackout-map de grootste map die Treyarch ooit heeft gemaakt, zo’n 1.500 keer groter dan Nuketown.

We haven’t actually decided. We have to create the best experience, and to create that experience in a Call of Duty universe, you have to try various flavors of that until you find the right one.
Design director David Vonderhaar kan echter nog niet zeggen met hoeveel spelers Blackout gespeeld kan worden. Hij zegt dat ze het aantal bij Treyarch nog niet besloten hebben. Dit komt omdat de ontwikkelaar de beste ervaring wil creëren in het Call of Duty-universum en daarin moet je veel testen en spelen met de mogelijkheden. Later dit jaar horen we meer en hopelijk de eerste gameplay op de E3 volgende maand.

Meer weten over Call of Duty: Black Ops 4? Lees meer over de Battle Royale-modus Blackout, dat de shooter geen singleplayer bevat, dat de pc-versie van Battle.net gebruikmaakt, de Zombies-modus of bekijk de trailers.

Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren