Paradox Interactive kondigt Imperator: Rome aan

Paradox Interactive teert al lange tijd op zijn pareltjes, zoals Crusader Kings 2 en de Europa Universalis-serie. Nu is het echter tijd voor iets nieuws, namelijk een tripje naar de Romeinse tijd in de vorm van Imperator: Rome. In deze strategiegame gaan we terug naar de tijd van de Romeinse Republiek en de Hellenistische koninkrijken.

Volgens Paradox bevat Imperator: Rome de meest gedetailleerde spelwereld die de ontwikkelaar ooit heeft gemaakt en kun je je rijk uitbouwen van Spanje tot India. Imperator: Rome speelt zich af in de tijd van de opvolgers van Alexander de Grote, die allemaal strijden om zijn erfenis (namelijk: zijn rijk). Tegelijkertijd is de Romeinse Republiek in opkomst als nieuwe staat die in onze geschiedenis uiteindelijk dominant zou worden.

Maar in Imperator: Rome loopt de geschiedenis niet per se zoals wij die kennen: door de handelingen van spelers kunnen de gebeurtenissen danig anders uitpakken. Die handelingen kunnen bestaan uit diplomatie, oorlogvoering of economisch beleid, waarbij ook gekozen kan worden tussen verschillende staatsvormen.

Elke factie heeft zijn eigen bevolking en die is weer opgedeeld in bijvoorbeeld slaven, vrijgelatenen en vrije burgers. Al die bevolkingsonderdelen hebben hun eigen cultuur, religie en wensen waar je rekening mee dient te houden. Daarnaast biedt elke staat natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Hoe deze precies in elkaar steken, is nog niet bekendgemaakt.

Uiteraard kun je, zoals de titel al doet vermoeden, ervoor kiezen om als Rome te spelen en hun pad van veroveringen in Europa inzetten. Daarnaast kun je echter ook kiezen om een Hellenistische staat uit het oosten te spelen, waarbij het doel natuurlijk is om Rome te stoppen.

Check hieronder de aankondigingstrailer en wat eerste screenshots van Rome: Imperator. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Daarover horen we ongetwijfeld meer op de aankomende E3.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Bmaster99's avatar

    Ben heel benieuwd of het een leuke game word