Spelersaantallen Conan Exiles keren terug naar Early Access-piek op Steam

Vorig jaar was Conan Exiles kortstondig een van de meest gespeelde games op Steam, terwijl de game toen nog maar in Early Access-fase verkeerde. In de eerste maand verkocht ontwikkelaar Funcom al bijna een half miljoen exemplaren, wat veel meer was dan men had verwacht. Op de absolute piek waren ruim 53.000 mensen de game aan het spelen. Dat aantal is sinds de volle release op op 8 mei bijna geëvenaard: op zondag 13 mei speelden 49.297 mensen tegelijkertijd de survival-game in het Conan-universum.

Dit is een hele prestatie, aangezien Conan Exiles ongeveer 95 procent van zijn spelersbasis verloor na de eerste maand in het Steam Early Access-programma, waarbij vooral juli 2017 zijn sporen naliet in de spelersbasis van de game. In die tijd heeft Funcom natuurlijk de nodige features, waaronder een heuse gratis uitbreiding, toegevoegd en dat werpt nu zijn vruchten af, aangezien het spel zich op 13 mei tot de tien meest gespeelde spellen op Steam mocht rekenen.

En dat is nog niet alles, aangezien Conan Exiles sinds de eerste dagen van Steam Early Access ook is verschenen op Xbox One en PlayStation 4. Dit zal de verkoopcijfers ongetwijfeld nog flink verhogen, ook al is de beruchte dong slider niet aanwezig op consoles.

Hoewel de huidige focus van Funcom bij Conan Exiles ligt, plant het bedrijf al wél een andere game in hetzelfde universum. Het is onbekend of de ontwikkelaar voor die game net zulke resultaten verwacht als voor Conan Exiles, maar zolang laatstgenoemde game nog ondersteund wordt, zal dit ongetwijfeld ook niet tot de zorgen van Funcom behoren.

Conan Exiles is op 8 mei verschenen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    mattioza's avatar

    In de eerste … verkocht ontwikkelaar Funcom al bijna een half miljoen exemplaren, wat veel meer was dan men had verwacht.

    Je bent een woordje vergeten. 😛

    Zijn voor de rest zeker goede cijfers.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    mattioza schreef, "

    In de eerste … verkocht ontwikkelaar Funcom al bijna een half miljoen exemplaren, wat veel meer was dan men had verwacht."

    Je bent een woordje vergeten. 😛
    Zijn voor de rest zeker goede cijfers.

    Oeps, goed gezien. Aangepast! 😉