Corsair lanceert MK.2-versies van K70 RGB en STRAFE RGB toetsenborden

Met de komst van de nieuwe iCUE drivers komt niet alleen verse software, maar ook wat bijbehorende hardware. Vandaag kondigt Corsair dan ook aan met vernieuwde versies van twee bestaande bestsellers te komen; respectievelijk de Corsair K70 RGB MK.2 en de Corsair STRAFE RGB MK.2.

Beide nieuwe toetsenborden dienen als de vervanging van hun oudere broertjes te dienen. Dat wil zeggen dat deze keyboards per direct aangestuurd worden met Corsairs nieuwe iCUE software, maar dat ze fysiek ook gedeeltelijk verscherpt en verbeterd zijn.


De nieuwe K70 RGB MK.2 wordt nu geleverd in een verbrede hoeveelheid Cherry MX-schakelaars. Naast vaste verschijning van Cherry MX Red en Cherry MX Brown, keert nu ook de Cherry MX Blue terug en wordt zelfs de relatief nieuwe Cherry MX Silent switch geïntroduceerd op het apparaat.

In het geval van de STRAFE RGB MK.2 blijft de keuze ietwat beperkt, waarbij qua schakelaars alleen gekozen kan worden tussen ofwel Cherry MX Red, dan wel Cherry MX Silent.

Volledige RGB-backlighting keert terug naar beide toetsenborden (nu dus ook intuïtiever aan te sturen en te synchroniseren) en ook de behuizing is verbeterd. De nieuwe K70 van Corsair krijgt een verbeterde aluminiumbasis (ook verkrijgbaar in een witter uitvoering), terwijl de STRAFE een robuustere kunststof behuizing kent.

De twee nieuwe toetsenborden moeten zo snel mogelijk op de markt verschijnen, al is nog onduidelijk wanneer precies de MK.2-versies lanceren in de Benelux, alsmede tegen welke prijs. Ook blijft nog even onduidelijk hoeveel van de verschillende varianten uiteindelijk ook verscheept zullen worden naar Europa.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren