Discord introduceert ‘Games Tab’ om gamers tegemoet te komen

Communicatieplatform Discord richt zich meer en meer op de gamer. Naast handgemaakte servers en integratie voor onder meer Steam, Battle.net en recentelijk zelfs Xbox, komt de online service nu met een op maat gemaakte ‘Games Tab’ om gamers wederom meer op hun wenken te bedienen.

In wezen bundelt het nieuwe tabblad een aantal reeds bestaande functionaliteiten met enkele nieuwigheden. De hub dient informatie over je bevriende gamers te tonen, alsmede grote nieuwsupdates over de games die momenteel leven binnen jouw netwerk van vrienden. Daarbovenop is er de mogelijkheid om je geïnstalleerde games vanuit Discord te lanceren, of om juist nieuwe titels te vinden aan de hand van internationale populariteit.


Mochten vrienden gezamenlijk een spelletje spelen én samen in een bepaald Discord-kanaal ook communiceren, dan krijg je als vriend de mogelijkheid om daar meteen in te springen en mee te spelen. Aan Discord-gebruikers is het dan ook zelf om specifieke instellingen daarvoor aan te passen, of om bijvoorbeeld hun eigen spellenactiviteit volledig te verbergen voor anderen. Wij oordelen niet; in privé spelen heeft zo ook zijn voordelen.

Ben je zelf nog niet volledig bekend met Discord of zoek je nog een gezellige server voor meer game-avonturen met vriendelijke spelers? Vergeet dan niet dat ook GamersNET een eigen Discord-server heeft, vol gezelligheid en tal van mede-gamers. Bij dezen; ál onze lezers en kijkers zijn welkom eens rond te komen kijken.

Meer informatie over het nieuwe tabblad rondom je game-activiteiten vind je op het officiële Discord Support blog.

  1.   
    NickMartinez's avatar

    Super tof dat ze dit doen! Discord wordt steeds groter en groter dankzij Twitch en YouTube! Dit zou een goede toevoeging zijn om meer gamers aan te trekken.