Filmmaker J.J. Abrams breidt productiebedrijf uit naar gamedivisie met Bad Robot Games

J.J. Abrams is natuurlijk een producent, die bekend is van Lost, meerdere Star Wars– en meerdere Star Trek-films, maar de beste man gaat uitbreiden naar de game-industrie. Bad Robot, zijn tv- en filmproductiebedrijf, start namelijk een gamedivisie onder de naam Bad Robot Games.

Deze studio is ontstaan met het Chinese bedrijf Tencent als partner, waardoor het bedrijf de rechten krijgt om eigen games op de Aziatische markt uit te brengen. Warner Bros. Interactive Entertainment is ook aangetrokken, maar dan als investeerder. Bad Robot Games gaat in-house games ontwikkelen en zal partnerontwikkelaars zoeken om spellen te maken voor consoles, pc en mobile.

I’m a massive games fan, and increasingly envious of the amazing tools developers get to work with, and the worlds they get to play in.
J.J. Abrams is een groot fan van games en hij heeft de mogelijkheid dit te bewerkstelligen met een eigen studio. Bad Robot zit echter al langer bezig in de game-industrie, want het bedrijf werkt samen met Epic Games en Chair aan Spyjinx. Deze game moet binnenkort in beta gaan.

Welke games we van J.J. Abrams’ bedrijf kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Meer Spyjinx

  1.   
    WesterW's avatar

    Heb zeer genoten van een groot deel van de films waar hij in de regisseurs- of producerstoel heeft gezeten, dus ik ben benieuwd waar hij mee op de proppen komt. Iets in de sci-fi-hoek lijkt me logisch en bij zijn studio passen. Oh, en de grote vraag is natuurlijk hoeveel lens flares zijn games gaan bevatten! 😉

  2.   
    mattioza's avatar

    Zou wel eens een trend kunnen worden. Games zoals bv. Detroit: Become Human en A Way Out zijn als het ware een interactieve serie, met heel hoge grafische kwaliteit. (en waarin je zelf keuzes kan maken) Achter A Way Out zit ook Josef Fares, die toch al wel een verleden heeft in de filmindustrie. (op nationaal niveau) Dus denk dat film en (bepaalde) games wel meer gaan samenkomen, wie weet krijgen we zelfs binnen een paar jaar de prijs voor de ‘beste interactieve film’ bij de Oscars.