Overwatch introduceert Endorsements om sportief gedrag te belonen

Blizzard timmert hard aan de digitale weg om Overwatch voor iedereen leuk te houden, vooral noodzakelijk na een opkomst van toxicity. Eerder begon het bedrijf harder op te treden tegen toxic-spelers om zo onsportief gedrag te ontmoedigen. Na de stok, volgt Blizzard met de wortel. Jeff Kaplan, hoofd van het Overwatch team, kondigde namelijk nieuwe features aan die sportief gedrag moeten belonen.

Het sleutelwoord is Endorsements. Nadat een wedstrijd eindigt, krijg je de mogelijkheid om spelers te belonen voor de manier waarop ze speelden. Hier zijn drie categorieën voor. Was een teammaat óf een tegenstander uitzonderlijk aardig en sportief? Dan kun je anderen wijzen op zijn Sportsmanship. Schitterde een medespeler door zijn samenspel, dan bestempel je hem als Good Teammate. Tot slot kun je een constructieve leidinggevende rol belonen door die persoon een Shot Caller te noemen.

Blizzard wil het Endorsement-systeem zo zichtbaar mogelijk maken, zodat je onmiddellijk weet welke spelers je een goede speelervaring kunnen bieden. Spelers die consistent goed scoren kunnen op beloningen rekenen. Je Endorsement-niveau kan overigens ook dalen, opdat spelers continu het beste van zichzelf laten zien. Word je geschorst of op een andere manier gestraft door het Overwatch-team, dan verlies je onmiddellijk al je Endorsement-punten.

Kaplan meldt ook dat Looking For Group eindelijk naar Overwatch komt. Interessant genoeg kun je vantevoren aangeven naar welke rollen je op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld per se een Tank om je team compleet te maken, dan is het mogelijk om als groepleider alleen de Tank-optie beschikbaar te maken.

Tot slot zullen Attack- en Defense-helden vanaf heden bekendstaan onder een nieuw kopje: DAMAGE! Ook kun je de zichtbaarheid van je profiel nu beperken tot jezelf, alleen je vrienden of open voor iedereen. De langverwachte Symmetra re-work (ze wordt een aanvallende held) komt er met de volgende patch aan. Ook zal de Horizon Lunar Colony-map een aantal veranderingen doormaken.

  1.   
    WesterW's avatar

    Een logische stap en eentje die erg veel potentie heeft. Met de banhammer zwaaien werkt niet, positief gedrag aanjagen des te meer. Hopelijk wordt de Overwatch community na succesvolle implementatie van het Endorsement-systeem nóg een stukje leuker.

  2.   
    Tom's avatar

    Kan placebo zijn, maar ik krijg nu al het idee dat de toxicity weer ietwat ingedaald is. Een driekwart jaar geleden kreeg ik het idee half weggejaagd te worden van de gehele community, nu lijkt men meteen alweer wat positiever om te gaan met zijn/haar medemens. Erg fijn om te zien en mee te maken.