World of Warships: Legends brengt zeeslagen naar Xbox One en PlayStation 4

Nadat World of Tanks van voor tot achter geport werd naar consoles en mobiele apparaten, is de beurt nu aan World of Warships. Aan de hand van World of Warships: Legends wil het Wit-Russische Wargaming het strategische oorlogsspel volledig opnieuw opbouwen voor Xbox One en PlayStation 4, waarvoor een alpha-fase al stilletjes van start is gegaan.


Hard beeldmateriaal blijft voorlopig nog uit, maar de officiële website en bijbehorende FAQ maken in ieder geval duidelijk dat het hier niet om een direct port gaat, vandaar ook de subtitel Legends. Middels formulieren en enquêtes is nu al animo te tonen voor de game, waardoor je automatisch interesse kan tonen voor de huidige en aanstaande (gesloten) testfases.

Sinds gisteren slingerde Wargaming ook een officiële Discord-server de wereld in, waar belangstellenden niet alleen openlijk kunnen praten over de stand van zaken met de alpha, maar waar men ook direct feedback kan geven richting het ontwikkelteam.

Hoewel Wargaming zelf nog geen notie van een potentiële aankoopprijs heeft gegeven in diens statements, is het allesbehalve onwaarschijnlijk dat Legends gratis speelbaar zal zijn, net zoals vrijwel de gehele ‘World of’-franchise tot dusver is gebleven.

Vaar jij binnenkort uit op Xbox One of PlayStation 4 met World of Warships: Legends, of ga je dan liever voor alternatieven als Sea of Thieves en het aanvarende Skull and Bones? Schroom niet je keuze te delen met je medekapiteins.

  1.   
    mheiden21's avatar

    <3

  2.   
    Tom's avatar

    Ik heb me overigens wel opgegeven voor de alpha op Xbox One. Ben wel benieuwd hoe dit gaat werken. World of Tanks had al een aardige port, en stiekem zit Warships nog veel meer in mijn vaarwater. Pun intended.

  3.   
    mattioza's avatar

    Ga het zeker (eens) op PS4, wel bij de volledige release. 🙂

  4.   
    ScorpionNL's avatar

    Ook even aangemeld voor de Alpha. Ben benieuwd

  5.   
    Snivu's avatar

    Zin in