Fortnite houdt verjaardagsevenement voor PvE-modus

Fortnite is natuurlijk groot geworden met zijn Battle Royale-modus, die eind september 2017 verscheen. Echter, voor die tijd was het spel een game waarin je een basis bouwt om jezelf tegen zombies te verdedigen, en deze PvE-modus verscheen op 25 juli al. Dat is inmiddels bijna een jaar geleden, dus houdt ontwikkelaar Epic Games nu een verjaardagsfeestje waar iedereen voor is uitgenodigd: het evenement is gratis speelbaar in zowel Save the World als Battle Royale.

In het tijdelijke event kun je cosmetische items verdienen door speciale uitdagingen en missies te voltooien. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe emoticon (Fortnite Birthday!) verdienen door 1000 schadepunten aan te richten aan vijanden in de Battle Royale-modus. Ook verschijnen er verjaardagstaarten in de spelwereld en als je in de buurt van tien van zulke taarten danst, krijg je Happy Birthday! spray. Tot slot kun je 5.000 XP-punten verdienen door veertien potjes Battle Royale te spelen.


In de Safe the World-modus kun je daarnaast ook de nodige beloningen verdienen. De PvE-component krijgt een speciale Fortnite Birthday-verhaallijn waarmee je de held Birthday Brigade Ramirez kunt vrijspelen. Daarnaast worden er speciale verjaardagslama’s ingevoerd, waarmee je nieuwe personages en wapens kunt vrijspelen die je niet kunt verdienen met de eerdergenoemde speciale quest line.

Het verjaardagsevenement in Fortnite begint op 24 juli en loopt af op 7 augustus.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren