Auteur : Mike Gevers vrijdag 6 juli 2018 om 03:57:05

Franse gokautoriteit: loot boxes zijn geen vorm van gokken

Bron: VG24/7
In april besloot de Nederlandse Kansspelautoriteit dat loot boxes in games de wet overtreden, en ook BelgiŽ heeft besloten dat dit fenomeen een vorm van gokken is. Verder naar het zuiden is men het daarmee echter oneens: Frankrijk oordeelt dat loot boxes niet onder kansspelen vallen.

De Franse kansspelautoriteit, de ARJEL, zegt dat microtransacties wel 'tegen beleidsdoelen ingaan', maar dat ze niet onder de kansspelwetgeving vallen. Het is dus niet zo dat Frankrijk helemaal geen kritiek heeft op het populaire verdienmodel. Ook is het niet uitgesloten dat de Franse autoriteiten alsnog actie gaan ondernemen tegen bepaalde games met loot boxes: net als in Nederland is Frankrijk vooral bezorgd om de geldelijke waarde van de inhoud van dergelijke pakketjes.


Als items uit loot boxes inderdaad verkocht kunnen worden, dient dit te worden gereguleerd door de uitgever in kwestie. Als voorwerpen buiten officiŽle marktplaatsen om kunnen worden verkocht, gaan uitgever wťl tegen de Franse wet in. Er lopen nog onderzoeken naar verscheidene games, dus ongetwijfeld krijgt de zaak in Frankrijk nog een staartje.

Hoe dan ook, steeds meer landen houden (waaronder de Amerikaanse staat HawaÔ) zich bezig met de loot box-kwestie. Hoezeer uitgevers volhouden dat loot boxes geen kansspelwetten overtreden, het lijkt waarschijnlijk dat de druk op het fenomeen steeds meer onder druk komen te staan.
Reacties
Ga naar pagina: 1
Gepost door the ultimate gamer boss op vrijdag 6 juli, 2018 om 07:53:25 quote

Sub Zero

353 posts
wel
Gepost door tranceguy op zaterdag 7 juli, 2018 om 12:26:08 quote

GN "Die Hard"

556 posts
in principe zijn het dat wel, wat ze ook zeggen.
Gepost door Tom op zaterdag 7 juli, 2018 om 21:01:29 quote

Eindredacteur

13003 posts
IJzersterke argumenten hier. Ik ben om.
Gepost door mattioza op zondag 8 juli, 2018 om 19:59:13 quote

GN "Commander"

1404 posts
Geen gokken, maar wel bepaalde elementen die ingaan tegen het beleid. Beetje vaag, hopelijk komt er binnenkort meer concrete informatie/acties tegen de games dat in hun ogen slecht bezig zijn. Zou kunnen dat Valve weer het kind van de rekening zal worden.
Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Juli 2018
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie