Nintendo Switch bijna 20 miljoen keer verkocht

Nintendo is het tweede Japanse bedrijf die vandaag kwartaalcijfers bekend heeft gemaakt. In navolging van de rooskleurige cijfers van Sony, heeft ook Nintendo genoeg reden om met trots terug te kijken op de periode van 1 april tot en met 1 juni. De Nintendo Switch is namelijk 19,6 miljoen keer verkocht, in slechts 16 maanden.

In het eerste kwartaal van dit fiscale jaar, die op 1 april begon, zijn er 188.000 exemplaren van Nintendo’s hybride verkocht. Slechts 9000 minder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar en dat is bijzonder aangezien rond die periode Mario Kart 8 Deluxe uitkwam, een zekere systemseller. Het succesverhaal van dit kwartaal zit echter vooral in de verkochte games.


Donkey Kong Country: Tropical Freeze is vanaf de release in mei al 1,4 miljoen keer verkocht en Mario Tennis Aces zit ook op datzelfde aantal alleen in veel kortere tijd. Ook de Nintendo Labo sets doen het verrassend goed met ook ongeveer 1,4 miljoen verkochte exemplaren sinds de release eind april. Alles bij elkaar betekent dat er letterlijk twee keer zoveel geld is verdient aan software, als in dezelfde periode vorig jaar.

Ook de andere consoles van Nintendo doen het nog vrij aardig. De acht jaar oude 2DS/3DS is 360 duizend keer over de toonbank gegaan en de tweede lading NES Mini is liefst 1,26 miljoen keer verkocht. Het geld vliegt Nintendo tegemoet en met populaire franchises als Super Mario Party, Pokémon Let’s GO en natuurlijk Super Smash Bros. Ultimate komen er waarschijnlijk nog leuke tijden aan voor de Japanners.

  1.   
    Rolf31's avatar

    Goed bezig. Leuk apparaatje lijkt me.