Game nieuws van woensdag 21 maart 2012

Auteur: Marin Juresic op woensdag 21 maart 2012 om 09:10:45

Zuma’s Revenge verschijnt deze zomer op Xbox LIVE

Bron: VG247
Ontwikkelaar Popcap heeft bekendgemaakt dat het spel Zuma's Revenge deze zomer als titel te downloaden zal zijn voor de Xbox 360. De game zal een port zijn van de PC-versie; met de kanttekening erbij dat het spel een complete make-over zal gaan ondervinden. Zo zullen de controlepunten en levens uit het spel verdwijnen en zal het game-over scherm niet meer getoond worden. In ruil daarvoor krijg je een scorebord voorgeschoteld waar je de voortgang van je vrienden kan volgen.Daarnaast heeft de ontwikkelaar laten weten dat het spel voor de console in HD zal verschijnen en dat het de beschikking zal krijgen over verscheidene Achievements; een nieuwe modus zal in deze versie van het spel ook zijn opwachting gaan maken. Vooralsnog is er nog niets bekend over deze nieuwe modus. Ook bij de exacte releasedatum staat een groot vraagteken, maar het is al wel bekend dat de game 800 Microsoft Points zal kosten.

» Reacties [0]

Auteur: Marin Juresic op woensdag 21 maart 2012 om 09:12:21

Inschrijving Hybrid-bèta geopend

Bron: VG247
Ontwikkelaar 5th Cell heeft bekend gemaakt dat gamers zich nu kunnen inschrijven voor de gesloten bèta van het spel Hybrid. Iedereen kan zich aanmelden via de officiële website van de game.

Het startschot van de gesloten bèta zal eind april klinken. Tijdens de desbetreffende bèta zullen er steeds groepen gamers uitgenodigd worden om deel te nemen aan een gamesessie. Daarnaast krijgen bepaalde bèta -gebruikers de mogelijkheid om enkele vrienden voor het spel uit te nodigen.

» Reacties [0]

Auteur: Marjolein van Diejen op woensdag 21 maart 2012 om 00:19:00

Nieuwe trailer: The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition - What's New trailer

» Reacties [1]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 08:32:00

Nieuwe trailer: Mass Effect 3 Remix Earth

» Reacties [4]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 09:58:00

Nieuwe trailer: Resistance: Burning Skies Story trailer

» Reacties [1]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 09:54:29

Sony doet mysterieus over Noorwegen; nieuwe Uncharted mogelijk?

Sony is druk bezig met het plaatsen van teasers. Zo plaatste Sony Noorwegen op Facebook zonder tekst en uitleg een foto van Fridtjof Nansen. Nansen was een Noorse ontdekkingsreiziger en wetenschapper die verschillende reizen heeft gemaakt naar Groendland en de Noordpool. In 1893 strandde de beste man tijdens een reis op de Noordpool en was hij genoodzaakt te overwinteren. Extreme kou en het eten van ijsbeervlees maakte dit niet makkelijk.

Op de foto staat ook het Noorse woord 'uutforsket' wat in het Engels 'unexplored of uncharted' betekent. Ook heeft Sony de teaser site uutforsket.no online gezet. Samen met het logo van PlayStation is hier een stukje van een oude map van Noorwegen te zien. Ook bevat de site een datum en tijd, namelijk 22 maart 2012 en 20:59. Voor de release van Uncharted 3 voerde Sony Denmark ook een dergelijke actie op de social media uit. Toen konden gamers de avonturen van de Deense Wilhelm Von Bernhoff online meemaken.

Op dit moment is niets zeker, maar dit alles heeft toch een aardig Uncharted sfeertje over zich heen. Naughty Dog heeft in ieder geval nog één ontwikkelteam in huis die met een onbekend project bezig is. De mogelijkheid voor een nieuwe Uncharted is dus zeker aanwezig. Of het ook echt iets met de bekende gameserie te maken heeft hopen we morgenavond te horen. Wat denken jullie dat Sony met deze gekke teasers aan gaat kondigen?

» Reacties [12]

Auteur: Glenn van Dormolen op woensdag 21 maart 2012 om 10:15:24

Nieuwe review: ModNation Racers: Road TripModNation Racers keert terug naar Sony's PlayStation Vita om daar opnieuw chaos te veroorzaken. Is het de ontwikkelaar gelukt om het console gevoel goed op de handheld te krijgen? Daar kom je hier achter.

Lees de review.

» Reacties [0]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 13:53:00

Nieuwe gameplay: The Secret World GDC 2012 presentatie

» Reacties [5]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 12:00:11

GN Lunchtip: Bekijk de vette onofficiële webserie Splinter Cell: Extinction


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip op over gaming of geek cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Het begon vorig jaar allemaal met de door fans gemaakte short movie Splinter Cell: Extinction. Nu is dit mooie idee uitgegroeid tot een ware 'onofficiële' Splinter Cell webserie die er rete goed uit ziet. Met op dit moment drie episodes en een proloog is er al heel wat videomateriaal om te zien. Hier kunnen alle afleveringen worden bekeken, maar misschien is het verstandig om hieronder met de proloog te beginnen.


Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar richard@gamersnet.nl. Volg GamersNET en de GN Lunchtip ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Soundtrack Battlefield 3 was een onverwachte hit.

Eet smakelijk!

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op woensdag 21 maart 2012 om 11:56:50

Amerikaanse politici willen waarschuwingssticker op games

De Amerikaanse democraat Joe Baca en republikein Frank Wolf willen dat er stickers met een waarschuwing op games komen, zoals wij dat kennen bij sigaretten. De Amerikaanse politici hebben een wetsvoorstel ingediend dat deze sticker moet verplichten. Hierop zou iets moeten staan als: 'Waarschuwing: blootstelling aan gewelddadige videogames heeft een verband met agressief gedrag':

WARNING: Exposure to violent video games has been linked to aggressive behavior.

Baca vindt dat de game-industrie niet de verantwoordelijkheid neemt om familieleden en gebruikers van games te waarschuwen voor de mogelijke negatieve gevolgen van het spelen van videogames:

The video game industry has a responsibility to parents, families and to consumers — to inform them of the potentially damaging content that is often found in their products. They have repeatedly failed to live up to this responsibility.

Wolf vindt het dan ook niet meer dan logisch dat gamers gewaarschuwd worden voor de risico's van het gamen, net zoals rokers gewaarschuwd worden voor de risico's van het roken:

Just as we warn smokers of the health consequences of tobacco, we should warn parents — and children — about the growing scientific evidence demonstrating a relationship between violent video games and violent behavior. As a parent and grandparent, I think it is important people know everything they can about the extremely violent nature of some of these games.

De Entertainment Software Association, welke Amerikaanse game-uitgevers vertegenwoordigt, vindt een dergelijke waarschuwingssticker onnodig. In een officiële reactie laat men weten dat ze het belangrijk achten dat ouders goed geïnformeerd worden en dat dit momenteel al gebeurd. De organisatie meldt eveneens dat er volgens onafhankelijke wetenschappelijke onderzoekers geen verband is tussen agressief gedrag en het spelen van games. De Entertainment Software Association zegt dan ook dat het wetsontwerp van Baca op onjuiste feiten is gebaseerd, niet overtuigend is en daarom niet ingevoerd zou moeten worden:

The Entertainment Software Association supports providing parents with complete and useful information so they can make informed purchasing decisions. The current video game rating system does so and has been lauded as the leading rating system in the entertainment industry.

Unfortunately, Representative Baca’s facially unconstitutional bill—which has been introduced to no avail in each of six successive Congressional sessions, beginning in 2002—needlessly concerns parents with flawed research and junk science. Numerous medical experts, research authorities, and courts across the country, including the United States Supreme Court, exhaustively reviewed the research Representative Baca uses to base his bill and found it lacking and unpersuasive. Independent scientific researchers found no causal connection between video games and real life violence.

We would commend Representatives Baca and Wolf to the reams of bourgeoning academic research demonstrating that video games can be innovative learning and assessment tools in engaging and educating America’s youth, especially in core subjects such as science, technology, engineering and math.

» Reacties [16]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 15:48:04

SEGA maakt infographic met leuke weetjes over Total War: Shogun 2

SEGA heeft ons zojuist een leuke infographic met enkele weetjes over Total War: Shogun 2 gestuurd. Wist je bijvoorbeeld al dat de Shimazu de meest gespeelde clan van de game is of dat het spel in totaal 1754 jaren aan plezierige gameplayuren heeft opgeleverd. Bekijk de infographic hieronder.

Bekijk de screenshots.
Heb jij nog leuke weetjes over Total War: Shogun 2? Laat ze zeker even achter!

» Reacties [2]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 21 maart 2012 om 15:52:43

Blizzard en NetEase vernieuwen licentie voor World of Warcraft in China

Vandaag lieten Blizzard Entertainment en NetEase.com weten hun samenwerking door te zetten om zodoende World of Warcraft en diens uitbreidingen te blijven leveren aan Chinese gamers. NetEase maakte het al langer mogelijk om Blizzard's titel gemakkelijk uit te geven in China en nu zijn beide bedrijven van plan om deze samenwerking ook in de toekomst voort te zetten, uiteraard met een oog op de aankomende uitbreiding voor World of Warcaft: Mists of Pandaria.

We are excited to continue our partnership with Blizzard Entertainment after three years of highly effective cooperation on World of Warcraft. Both companies have complementary business strategies and share a similar corporate culture. I am confident that with Blizzard Entertainment's expertise in developing world-class games and NetEase's experience in local game operation, we will be able to provide the best gaming experiences for players in China.

Aldus William Ding, CEO van NetEase.

We're grateful for the tremendous enthusiasm Chinese gamers have shown for World of Warcraft over the years, and we're pleased to be renewing our agreement for the game in China. We look forward to working with NetEase to deliver all of the new features and content of Mists of Pandaria to Chinese players as soon as possible.

Ook Mike Morhaime, CEO en medeoprichter van Blizzard Entertainment, is verheugd te horen dat de samenwerking met NetEase doorgaat.

Voor Blizzard zijn de oosterse landen een belangrijke factor. Niet alleen omdat zich een groot aantal fervent World of Warcraft spelers daar bevindt, maar ook omdat het aankomende Mists of Pandaria een uitbreiding is die zich hevig heeft laten inspireren door de cultuur en het klimaat van het oude oosten. NetEase gaat ervoor zorgen dat Mists of Pandaria zo snel mogelijk ook in de Chinese winkelschappen ligt.

» Reacties [0]

Auteur: Tom Kauwenberg op woensdag 21 maart 2012 om 16:10:22

Driedimensionale muziekclips voor 3DS-bezitters

Vanaf vandaag kunnen gamers met een Nintendo 3DS naast games, content en applicaties ook driedimensionale muziekclips downloaden. Via de gratis 3DS-applicatie Nintendo Video is het mogelijk om, met behulp van een WiFi-connectie, 3D-muziekclips te downloaden op je Nintendo 3DS.

Momenteel zijn enkel “Sabotage” van Wale en “So Good” van rapper B.o.B te downloaden via de Nintendo Video applicatie. Binnenkort zullen echter ook meer verschillende genres muziek en soorten clips de service aandoen. Een aantal van de al aangekondigde muziekclips zijn in onderstaand lijstje te vinden.
 • The Shins, “The Rifle’s Spiral”
 • OK Go, “Skyscrapers”
 • Skrillex, “Breakn’ a Sweat”
 • Death Cab for Cutie, “Underneath The Sycamore”
 • I Fight Dragons, “Save World Get Girl”
Wanneer deze videos exact te downloaden zijn op je 3DS, is nog niet bekend, al zal het hoogstwaarschijnlijk niet al te lang meer duren voordat je kunt genieten van de driedimensionale praal van deze muziekvideo's.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Stougie op woensdag 21 maart 2012 om 16:44:14

Screenshots tonen splitscreen in Starhawk

Evenals Warhawk zal ook Starhawk splitscreen-ondersteuning kennen. Ditmaal zal men echter met maximaal twee spelers op één PlayStation 3 kunnen spelen, in Warhawk kon dit nog met vier personen tegelijk. De ontwikkelaars hebben hiervoor gekozen omdat de splitscreen-ondersteuning voor vier personen in Warhawk niet vaak gebruikt werd. Men wilde zich daarom liever concentreren op andere vlakken, zoals splitscreen voor twee personen:

Yes, we’ve got splitscreen play. You can play with another friend on the same PS3 on the same TV. We are very aware that some of you wanted four-player splitscreen like Warhawk. We thought about it a lot and decided not to go this route; based on our data, not enough people ever used four-player splitscreen in Warhawk so we concentrated our efforts in other areas, such as making two-player just plain better. For the people that played four-player splitscreen…we’re sorry about that. For everyone else, we think you’ll like the aspect ratio change and the bigger radar map.

Daarnaast is er ook goed nieuws. In tegenstelling tot bij Warhawk zal nu ook de progressie van de tweede speler worden opgeslagen. Het tweede persoon kan ook inloggen met zijn eigen PSN ID, zodat hij thuis weer verder kan gaan waar hij gebleven is. Als tweede speler kan je helaas geen gebruikmaken van de customization-opties, doordat deze lokaal worden opgeslagen kan dit slechts door één persoon gebruikt worden:

Yes, two players can sign into on one PS3. You can sign in using your PSN ID on the same machine and retain the XP you earn at your friend’s house. And you can still take that hard-earned XP home with you and apply it to your character there. Although, if you’re Player Two, you can’t earn Trophies or character customizations (outfits, paint jobs, decals) as these are saved directly to the PS3. It’s not perfect, but it’s way better than Warhawk where Player Two couldn’t level up at all. You can play Co-op off-line as well, but no stats get recorded.

Tot slot zijn er ook nog wat screenshots van de third person shooter vrijgegeven.
Bekijk de screenshots.

» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 21 maart 2012 om 17:04:05

Uncharted 3 heeft multiplayer patch verkregen

Bron: VG247
Er is een nieuwe patch vrijgegeven voor Naughty Dog's Uncharted 3: Drake's Deception. Het gaat hierbij om een update voor de multiplayer variant, waarbij het vooral draait om de balans van bijvoorbeeld het verkrijgen van upgrades of boosters.

Hieronder de lijst met veranderingen.

 • Changed Mega Bomb kickback from 14 medals to 10 to activate
 • Fleet Foot speed levels adjusted
 • Increasing the cost of all four paid boosters. Ping and Bargain now cost 100K, untraceable now costs 35K, explosive Expert now costs 25K.
 • Changed Shotgun kickback cost increased by +2 medals
 • Changed Creepy Crawler kickback cost lowered by -1 medal
 • Fixed the drop of the Patterned Ring at the end of London Underground to work regularly


» Reacties [0]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 21 maart 2012 om 17:12:59

Slant Six kondigt geheel nieuwe titel aan

Bron: Slant Six
Ontwikkelaar Slant Six, bekend van een aantal SOCOM's en het aankomende Resident Evil: Operation Raccoon City, heeft vandaag een geheel nieuwe game aangekondigd. Het zal geen SOCOM gaan heten, maar het is juist een nieuw IP, namelijk Strata Scavenger.

Een saillant detail is dat dit het eerste eigen IP is van Slant Six, dus we mogen verwachten dat Strata Scavenger volledig gebaseerd wordt op eigen ideeën. Details omtrent de game zijn nog niet bekendgemaakt en ook de platformen zijn onbekend. Op onderstaande afbeelding is wel te zien dat het zal gaan om een futuristische setting.

We zullen vast en zeker meer te horen krijgen als de release van Resident Evil is geweest. Strata Scavenger staat gepland voor een release in 2013.

» Reacties [2]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 21 maart 2012 om 17:21:16

Er wordt openlijk over Epic Mickey 2 gesproken

Bron: CVG
Er zal niet meer ontkend kunnen worden dat er een Epic Mickey 2 aan zit te komen. De reeks lijkt met dit tweede deel multiplatform te gaan en de Franse tak van het Official Nintendo Magazine spreekt over een presentatie volgende week.

Het blad maakt dit via Twitter bekend.

Presentation of the Epic Mickey 2 will take place next week. 3DS version, Power of Illusion, more classic 2D is also provided for.

Mogelijk wordt de game dan ook officieel aangekondigd, maar de game zou in ieder geval Epic Mickey 2: Power of Illusion gaan heten. Bovendien zou er een Nintendo 3DS-versie in de maak zijn waarbij meer klassieke 2D-aspecten tevoorschijn zullen komen.

» Reacties [0]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 18:11:00

Nieuwe trailer: Far Cry 3 Dr. Earnhardt trailer

» Reacties [6]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 17:40:49

Pre-order Far Cry 3 en krijg de Lost Exhibitions editie; nieuwe trailer laat gameplay zien

Als je echt zin hebt in Far Cry 3 bestel je, om zeker te weten dat je op de release kunt spelen, de game natuurlijk nu alvast. Ubisoft heeft vandaag bekendgemaakt dat gamers die de nieuwe Far Cry vooraf bestellen een speciale versie van de game krijgen. De Far Cry 3 Lost Exhibitions editie.

De speciale versie bevat twee extra missies, genaamd Forgotten Experiment en Ignition in the Deep, die in totaal zo'n 40 minuten aan speelplezier moeten bieden. Ook krijgen pre-orderaars in de multiplayer de Japanse Type 10 Flare gun uit de Tweede Wereldoorlog.

De alles werd bekendgemaakt via de onderstaande trailer, waarin ook nog eens nieuwe gameplaybeelden te zien zijn. Zo toont de video voor het eerst de bekende hang glider uit de serie en laat het zien dat de game haaien bevat. Ubisoft heeft ook nog eens nieuwe screenshots waarop, net zoals in de trailer, de gekke Dr. Earnhardt te zien is.


Check de trailer hier in HD


Bekijk de screenshots.

» Reacties [10]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 21 maart 2012 om 17:51:33

Wij waren teleurgesteld in de mensheid, aldus thatgamecompany

In een eerder verhaal over Journey, van de ontwikkelaar van flOw en Flower, werd al gesproken over de relationele band van mensen die online Journey spelen. Deze band zou zo sterk zijn wanneer je elkaars naam niet kunt zien, want anders wordt een game snel gezien als competitief en de persoon in je buurt wordt als 'niet aardig' bevonden.

The reason they can’t communicate with one another is to create an emotional connection with another player. An emotional connection requires a lot of focus. The problem with showing the player’s name, since many console games are very competitive, player’s names are often not friendly or nice. Also, names can give information about a player’s gender or age or something.

Journey is geworden zoals het nu is, omdat tijdens speelsessies mensen juist niet met elkaar samenwerkten. Spelers irriteerden elkaar en duwden elkaar in afgronden. Na goed overleg is deze functie er uiteindelijk uitgehaald, omdat producer Robin Hunicke teleurgesteld zou zijn in de mensheid.

Something funny–we were doing play tests, where we invited players to come in and play the game. However, instead of cooperating and building a relationship each other, the players just kept attacking each other and pushing each other into the pit. At the time, I was very disappointed in mankind; we designed all the settings so they will help each other, but they still just kill each other, as if they don’t have any morality at all.

Om zichzelf blij te maken, heeft thatgamecompany alle mogelijkheden gebruikt om het tegenwerken van spelers tegen te gaan. Ook het praten met een kinderpsycholoog hielp volgens Hunicke. De persoon in kwestie wist uit te leggen dat mensen de consequenties van een immorele actie niet zien als slecht, en dat spelers online sneller geneigd zijn zich kinderachtig te gedragen.

I was really sad and when I ran into a child psychologist and told her–she said, 'When these guys enter the game, it’s a virtual space–reality does continue into it. When that happens, they become kids, and don’t know what they’re doing is bad. In that situation, the best way to handle that isn’t to shout or hit them, but to offer feedback.' So when I went back to the prototype, we removed the physics so they couldn’t push each other into the pit.

» Reacties [7]

Auteur: Richard Leurs op woensdag 21 maart 2012 om 19:38:09

BioWare nu echt bezig met verbeteren einde Mass Effect 3

Het hoge woord is er uit. BioWare is echt bezig om het einde van Mass Effect 3 te verbeteren. Ray Muzyka, mede-oprichter van de ontwikkelaar, heeft dit in een mooi artikel op de officiële BioWare blog bekendgemaakt. Hoewel het er niet op lijkt dat er een heel nieuw einde gaat komen, belooft Muzyka dat nog bestaande vragen worden beantwoord en spelers met de nieuwe content op emotioneel vlak betere sluiting kunnen vinden. Een team, onder leiding van Executive Producer Casey Hudson, is zelfs nu al bezig om verbetering te maken. In welke vorm we deze gaan krijgen is niet duidelijk. Een update, gratis downloadable content of toch betaalde DLC? In april gaan krijgen we er meer over te horen.

Building on their research, Exec Producer Casey Hudson and the team are hard at work on a number of game content initiatives that will help answer the questions, providing more clarity for those seeking further closure to their journey. You’ll hear more on this in April. We’re working hard to maintain the right balance between the artistic integrity of the original story while addressing the fan feedback we’ve received. This is in addition to our existing plan to continue providing new Mass Effect content and new full games, so rest assured that your journey in the Mass Effect universe can, and will, continue.

Via de pers, fora, Twitter, Facebook en andere bronnen heeft BioWare zo veel mogelijk meningen van gamers te vergaren en wil hiermee duidelijkheid krijgen over de problemen die over Mass Effect 3 worden gemeld. Het bedrijf is blij dat gamers vol overtuiging hun mening over het spel laten horen. Het moet echter wel bij constructieve en eerlijke feedback blijven. BioWare tolereert geen destructieve feedback en persoonlijke aanvallen op medewerkers en dat is natuurlijk begrijpelijk.

Lees nog eens onze Mass Effect 3 review om te kijken wat wij van de game vinden. Wat zou jij graag willen zien aan het einde van de game?

» Reacties [24]

Auteur: Johan Lubbers op woensdag 21 maart 2012 om 20:23:58

Engelse winkelketen GAME bijna ten onder

Bron: IGN
De Engelse winkelketen GAME is de afgelopen weken in grote problemen terecht gekomen. GAME heeft tussen de 700 en 800 winkels in Engeland en is de grootste winkelketen die enkel games verkoopt. GAME had echter zo weinig geld op de bank dat grote releases als Mass Effect 3 en SSX niet aangekocht konden worden. Het bedrijf moest zelfs, vanwege de benarde financiële situatie, consoles en dergelijke in de uitverkoop doen.

Dit heeft echter niet mogen baten. De directie van GAME heeft daarom besloten een tijdelijk bestuur aan te nemen, dat zal gaan snijden in het bezit van de winkelketen. Een woordvoerder van vertelt:

Further to this morning's announcement of the suspension of trading in shares of GAME Group plc, the board has concluded that its discussions with all stakeholders and other parties have not made sufficient progress in the time available to offer a realistic prospect for a solvent solution for the business. The board has therefore today filed a notice of intention to appoint an administrator.

Wat er met GAME en haar dochteronderneming Gamestation gaat gebeuren is onduidelijk, maar wat zeker is, is dat de Britten een mooie keten in ieder geval deels gaan verliezen.


» Reacties [6]

Auteur: Johan Lubbers op woensdag 21 maart 2012 om 21:32:56

Epic Mickey 2 wordt een musical

Bron: sfgate
Na de geruchten op Twitter is het nu bevestigd: Epic Mickey 2 komt eraan. De game heet voluit Epic Mickey 2: The Power of Two en men wil hiermee aangeven dat de focus op co-op ligt. Epic Mickey zal drop in/drop out co-op bevatten waarbij speler 1 met Mickey en zijn magische kwast speelt en speler 2 met Oswald, het konijn dat elektriciteit kan besturen. Als je je nu afvraagt wie Oswald is, dan is dat niet vreemd. Dit konijn was voor het laatst in een Disney-film te zien in 1928, al zat hij ook in de eerste Epic Mickey. Game designer Warren Spector zegt over de aparte keuze voor Oswald als hoofdpersoon het volgende:

It was unrealistic to expect people to care in the first game, but now we know they care. We hear about it from players all the time. They really, really got into Oswald, which is hugely gratifying.

Nog opvallender is dat Epic Mickey 2 niet alleen gesproken stemmen zal hebben, maar dat Mickey en zijn vrienden ook zullen zingen. Warren Spector vertelt:

I'm such a geek about musicals, I love the co-op and next-gen stuff, but for me, when a character breaks into song, which they do on a regular basis in this game, it's magic.

Een kritiekpunt op de eerste Epic Mickey was de slechte camera. Warren Spector belooft dat dit punt verbeterd zal worden:

We've had a team working on the camera from literally the day we finished the first game. They'll be working on it until the day we ship the second game.

Over het verhaal is nog niet veel bekend, behalve dat Mickey weer naar Wasteland zal gaan, de verknipte wereld van vergeten Disney-figuren waar hij in de vorige game ook was. Mickey zal oude gebieden opnieuw moeten doorlopen, maar hij mag ook nieuwe delen verkennen. Warren Spector kondigde al één nieuw gebied aan:

Frontierland has changed so much since it started. There's so much forgotten history there, so Frontierland is going to get a pretty good exploration this time around, plus some other places that we'll keep secret for now.

Er is nog geen releasedatum bekend, wel zeker is dat de Mickey niet alleen naar de Wii komt. Het spel zal ook voor de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Daniël de Zwart op woensdag 21 maart 2012 om 21:55:09

Up2Date: PlayStation Network - Assassin's Creed, Kingdoms of Amalur en Ninja Gaiden 3


Een nieuwe week, een nieuwe vulling voor de PlayStation Store. Dit is de Up2Date voor zowel het reguliere PlayStation Network als voor de PlayStation Vita. Deze week natuurlijk Plus en we krijgen onder andere een thema van Journey gratis en Assassin's Creed: Revelations voor de helft.

Er is verder weer genoeg content, zoals de demo's van Rayman 3 HD en Blades of Time. Ook strooit Ubisoft met iets leuks, want de Assassin's Creed Double Edition bied je voor een kleine dertig euro de eerste twee avonturen van de reeks. Tevens komt Assassin's Creed: Revelations naar het PlayStation Network aankomende vrijdag. Verder is er content voor Ace Combat: Assault Horizon, Kingdoms of Amalur: Reckoning, LittleBigPlanet 2, MotorStorm RC, Ninja Gaiden 3 en Resident Evil: Operation Raccoon City.

Tot slot zijn er nummers voor Rock Band, trailers, thema's en avatars. Tot volgende week!


PlayStation Plus

Kortingen
* Journey Dynamic Theme (Gratis)
* Assassin’s Creed Revelations (50% tot maandag 26 maart)
* Rayman 3 HD (20% voor een week)
* Bionic Commando: Rearmed 1 and 2 Double Pack (€14,99, koop Bionic Commando 2 en krijg Bionic Commando: Rearmed gratis)


Speelbare Content

PlayStation 3

Demo's
* Rayman 3 HD
* Blades of Time

Volledige spellen
* Rayman 3 HD (€9,99)
* Assassin’s Creed Double Edition (€29,99)
* Assassin’s Creed Revelations (€44,99, Vanaf 23 maart)

PlayStation Vita

Volledige spellen
* Treasures of Montezuma Blitz (Gratis)

PlayStation Portable

Volledige spellen
* Monster Hunter Freedom (€9,99)
* Monster Hunter Freedom 2 (€9,99)

PlayStation 2 Klassiekers
* Tak: The Great Juju Challenge (€9,99)


Extra Content - PlayStation 3 en PlayStation Vita

Ace Combat: Assault Horizon
* Compatibiliteitspack 8 (Gratis)

Vliegtuig Skinpack: 'The Idolm@Ster' (€5,99 voor het hele pakket of €2,99 per skin)
* F-117A
* Mirage 2000-5
* Typhoon

Cabela's Big Game Hunter 2012
* Alaskan Rocks (Gratis)
* Chile Plateau (Gratis)

Dancestar Party
* Party Mix 8 (€6,99)

Hyperdimension Neptunia Mk2
* Allowance (Gratis)
* Nepgear's Plasma Buster (€0,99)
* Uni's Hunting Revolver (€0,99)
* Rom's Melee Pencil -G- (€0,99)
* What Recession? (Gratis)
* Ram's Dogoo Pencil (€0,99)
* Armored Dragoon (Gratis)
* Cave's License (€2,99)
* Falcom's License (€2,99)
* Beginner Item Set (Gratis)
* Maid Sisters: The CPU Tea Party (Gratis)
* Nepgear Maid Set (€1,99)
* Uni Maid Set (€1,99)
* Rom Maid Set (€1,99)
* Delphinus Processor Set (€0,99)

Kingdoms of Amalur: Reckoning
* The Legend of Dead Kel (€9,99)

Motorstorm RC (ook bruikbaar voor de Vita-versie)
Mischief-voertuigenpack 1 (€0,75 voor het pakket of €0,25 per wagen)
* Mischief Big Rig: Atlas Arizona
* Mischief Racing Truck: Atlas Jackhammer
* Mischief Monster Truck: Falfer Tombstone
* Mischief Buggy: Wombat Beachmaster

LittleBigPlanet 2
* Lentecreatiekit (Gratis)

Ninja Gaiden 3
* Online Pas (€9,99)

Resident Evil: Operation Raccoon City
* USS Wolfpack Uniforms (€2,99)

Saints Row: The Third
* Het probleem met klonen (€5,49)

Who Wants To Be A Millionaire?
* Who Wants To Be A Sports Millionaire? (€2,99)

BlazBlue Contiuum Shift Extend
* Computerstem Makoto Type A,B (€5,99)
* ComputerstemTsubaki Type A,B (€5,99)

Rock Band 3
Overige nummers (€1,49 per stuk)
* Down Under – Men at Work
* Overkill – Men at Work
* Smooth – Santana (ft. Rob Thomas)

Rock Band Network
* Gravitational Lensing – Solution .45 (€0,79)


Trailers

Grand Slam Tennis 2
* Introductietrailer

Vita - Virtua Tennis: World Tour Edition
* Er is een nieuwe manier om tennis te spelen

Yakuza: Dead Souls
* Grootse Uitdaging


Thema's

Overige thema's
* Dynamic Fire Pyro Theme (€1,99)
* Rage Comics: Forever Alone (€1,99)
* Dynamic Ambulance Theme (€1,99)
* Dynamic Distant Island Theme (€1,99)
* Dynamic Crashing Waves at Sunset Theme (€1,99)
* Dynamic National Forest Theme One (€1,99)
* Attack of the Zombies Dynamic Theme 2 (€1,99)
* Utherworlds: Language of Fear (€2,49)
* DPro: Big Air (€2,49)
* DPro: Extreme Elevation (€2,49)


Avatars

The Darkness 2
Losse Avatars (€0,25 per stuk)
* Air Darkling
* Brotherhood Soldier
* Dark Eater
* Death Eater
* Death Heart
* Demon Arm Grab
* Demon Arm Slash
* Grabby's Power Up
* Ground Pound
* Hearth Health
* Jackie Estacado
* Johnny Powell
* Sneaky Darkling
* The Host
* Victor

Assassin's Creed Revelations
Losse Avatars (€0,59 per stuk)
* Altair
* Byzantine Paranoid
* Ezio
* Ezio Armor of Brutus
* Old Altair
* Ottoman Doctor
* The Bombardier
* The Champion
* The Guardian
* The Renegade
* The Sentinel
* The Trickster
* The Vanguard
* Yusef

Constructor
Losse Avatars (€0,25 per stuk)
* Baby Face
* Bank Manager
* Bank Manager Face
* Boss
* Boss Face
* Clown
* Clown Face
* Foreman Face
* Gangster
* Gangster Face
* Hippie
* Hippie Face
* Major
* Major Face
* Mr Fixit
* Mr Fixit Face
* Poltergeist
* Poltergeist Face
* Psycho
* Psycho Face
* Repairman
* Repairman Face
* Skinhead
* Skinhead Face
* Swat
* Swat Face
* Thief
* Thief Face
* Zombie
* Zombie Face

Resident Evil Code:Veronica X
Losse Avatars (€0,25 per stuk)
* Alexia
* Chris
* Claire
* Steve
* Wesker

Resident Evil 4
Losse Avatars (€0,25 per stuk)
* Ada 2
* Ada
* Ashley 2
* Ashley
* Bitores Mendez
* Krauser
* Leon Kennedy
* Luis
* Saddler 2
* Saddler

Unit 13
Avatar Bundel 1 (€0,99 voor de hele bundel of €0,25 per Avatar)
* Squad Member 1
* Squad Member 5
* Squad Member 6
* Logo
* Grenade Avatar

MotorStorm RC
Pro-Am Avatar Bundel (€0,99 voor het hele pakket of €0,25 per Avatar)
* Pro-Am Avatar 1
* Pro-Am Avatar 2
* Pro-Am Avatar 3
* Pro-Am Avatar 4
* Pro-Am Avatar 5

» Reacties [1]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Januari 2018
Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie