Game nieuws van dinsdag 27 maart 2012

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 27 maart 2012 om 09:34:00

Nieuwe trailer: Kinect Star Wars Launch Trailer

» Reacties [5]

Auteur: Marin Juresic op dinsdag 27 maart 2012 om 19:42:26

Zal Microsoft tijdens de E3 de goedkope Xbox Lite aankondigen?

Bron: VG247
De eerdere geruchten over een aankondiging van de opvolger van Xbox 360 op de aankomende E3 werd kort geleden zwaar de kop ingedrukt. Microsoft gaf simpelweg aan dat dit niet gaat gebeuren. Na het wegstrepen van deze geruchten zijn er echter nieuwe roddels ontstaan. Zo zijn er mensen die beweren dat er een zogenaamde Xbox Lite aan zit te komen.

Deze variant op de Xbox 360 zou hetzelfde concept als de eerder genoemde Xbox Loop, een ontwikkelingsnaam voor een goedkope op de Kinect gespitste console, hanteren. Het prijskaartje van de Xbox Lite zou naar verwachting rond de honderd euro komen te liggen, wat mede mogelijk wordt gemaakt door de goedkope, doch snelle, ARM-chip die gebruikt zou worden. Mocht deze roddel waarheid blijken, dan zal het nieuwe Xbox-model in het derde kwartaal van 2013 verschijnen.

» Reacties [6]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 27 maart 2012 om 12:23:57

GN Lunchtip: Heb jij Assassin's Creed: Lineage al gezien?


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip op over gaming of geek cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Met onze eerste preview van Assassin's Creed III is deze week toch wat speciaal begonnen, daarom een leuke tip over de gameserie. Voor de release van Assassin's Creed 2 heeft uitgever in 2009 een speciaal filmproject in het leven geroepen. In drie delen werd het dertig minuten duurende Assassin's Creed: Lineage uitgebracht. Lineage dient als prequel voor de tweede game en vertelt het verhaal van Giovanni Auditore. De vader van Ezio. Het kan natuurlijk goed dat je de film al gezien hebt, maar er zullen altijd gamers zijn die we met deze tip hebben kunnen verblijden. De vette film nog een keer kijken is trouwens geen straf.


Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar richard@gamersnet.nl. Volg GamersNET en de GN Lunchtip ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Namaak Mass Effect 3 Omni Tool ziet er goed uit.

Eet smakelijk!

» Reacties [18]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 27 maart 2012 om 08:40:53

GN ON TOUR: Leon en Peter maken kennis met Assassin's Creed III

» Reacties [12]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 27 maart 2012 om 08:33:22

Robert Bowling vertrekt bij Infinity Ward en Activision

Bron: Twitter
Robert 'FourZeroTwo' Bowling is voor Call of Duty-gamers een bekend gezicht. Zijn Twitter-account wordt zelfs door meer dan 368.000 liefhebbers van de shooter serie gevolgd. Bowling is een namelijk enkele jaren community manager bij Infinity Ward geweest en pakte voor Modern Warfare 3 de rol van creative strategist op zich. De beste man is er echter klaar mee. Via Twitter werd bekend dat hij zijn ontslag bij Infinity Ward en Activision heeft ingediend.

Today, I resign from my position as Creative Strategist of Call of Duty, as a lead of Infinity Ward, and as an employee of Activision.

Thanks for the outpour of support! I can promise you 1 thing. Whatever adventure is next, I plan on sharing all of it with you, right here.

Waarom Bowling zijn baan heeft opgezegd is helaas niet duidelijk. Had hij het niet naar zijn zin, is hij niet meer tevreden met de Call of Duty-serie of is hij gewoon toe aan wat nieuws? We hebben geen idee. Infinity Ward en Activision hebben in ieder geval niet echt een goed imago meer. Kennen jullie de Infinity Ward gate nog? Gelukkig lijkt het dit keer niet zo uit de hand te lopen, want Activision kwam al snel met het volgende statement.

We sincerely thank Robert for his many years of service. He’s been a trusted and valued member of the Infinity Ward team. We wish him all the best on his decision to pursue future opportunities.

» Reacties [6]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 27 maart 2012 om 09:58:45

Boxart The Amazing Spider-Man onthult PlayStation Move-support

Bron: Joystiq
De boxart van The Amazing Spider-Man geeft ons nieuwe informatie over de game, de PlayStation 3-versie van het spel zal namelijk Move-support krijgen. De afbeelding suggereert dat er sprake zal zijn van ondersteuning voor twee Move-controllers, er zijn er immers twee afgebeeld. Mocht dit zo zijn, dan zal The Amazing Spider-Man de eerste third-party game zijn waarbij je gebruik kan maken van twee PlayStation Move-controllers.

The Amazing Spider-Man zal naast de PlayStation 3 ook uitkomen voor de Xbox 360 en Wii. De Wii-versie zal vanzelfsprekend gebruikmaken van motion controllers, of er ook ondersteuning is voor Kinect is nog onbekend. Wellicht krijgen we dit te weten als de boxart van de Xbox 360-versie wordt getoond.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 27 maart 2012 om 10:16:18

Epic Mickey: Power of Illusion voor de 3DS aangekondigd

Door middel van het tijdschrift Nintendo Power is Epic Mickey: Power of Illusion voor de 3DS aangekondigd. Onlangs werd Epic Mickey: The Power of Two al onthuld voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii. Vermoedelijk zal de 3DS-game aansluiten op The Power of Two.

Epic Mickey: Power of Illusion wordt ontwikkeld door Dreamrift, de studio die verantwoordelijk was voor het DS-avontuur Monster Tale. Momenteel is er verder niets bekend over het 3DS-spel. Het blad Nintendo Power zal op 3 april in de winkels liggen, dus dan zal er waarschijnlijk meer informatie over de beide Epic Mickey-games onthuld worden.

Update: Epic Mickey: Power of Illusion wordt een direct vervolg op de Castle of Illusion, een game die is uitgekomen in 1990 op de Megadrive. De 3DS game zal een ander verhaal krijgen dan de versie op de consoles en intensief gebruikmaken van het touchscreen. Ook verschijnen de karakters die Mickey gaandeweg het avontuur bevrijdt in zijn kasteel. Hieronder zie je een screenshot van Castle of Illusion op de Mega Drive.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [1]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 27 maart 2012 om 14:48:24

Atelier Asha: Alchemist of Twilight Ground onthuld

Eerder al wisten we te melden dat een nieuwe game binnen de Atelier-serie in de maak was, die de codenaam Project A14 droeg, maar nu is deze officieel onthuld. Het gaat om Atelier Asha: Alchemist of Twilight Ground, een geheel nieuw deel binnen de RPG-reeks, dat op de PlayStation 3 zal verschijnen.

Alchemist of Twilight Ground draait om Asha, een 17-jarig meisje dat alleen achterblijft nadat haar opa overlijdt en haar zusje op mysterieuze wijze verdwijnt. Asha denkt dat haar zusje nog in leven is en gaat op reis om haar te vinden. Gedurende haar avontuur zal Asha opgroeien en hoe dit gebeurt is na te lezen in haar dagboek. In het vechtsysteem zal gebruik worden gemaakt van op kosten gebaseerde aanvallen. Hoe verder een vijand weg is, des te meer een aanval zal kosten. Waarschijnlijk betreft dit een soort energiebalk die je kunt gebruiken in de gevechten.

Atelier Asha: Alchemist of Twilight Ground zal op 28 juni in Japan verschijnen, maar wanneer het Westen de game kan ontvangen is nog onbekend. De vorige game binnen de reeks, Atelier Meruru: The Apprentice of Arland, zal in Europe in mei op de PlayStation 3 verschijnen.

» Reacties [0]

Auteur: Johan Lubbers op dinsdag 27 maart 2012 om 21:04:34

Negental Sega-klassiekers naar Xbox 360

Bron: VG247
Een aantal Sega klassiekers is door PEGI voor de Xbox 360 van een leeftijdsatergorie voorzien. Dit maakt het aannemelijk dat de games binnenkort naar de Xbox 360 komen, misschien in een bundel of anders op Xbox Live.

De beoordeelde games van Sega zijn: Alex Kidd in Miracle World, Super Hang-On, Golden Axe, Golden Axe 3, Streets of Rage, Streets of Rage 3, Wonder Boy in Monster Land, Wonder Boy in Monster World, en Monster World IV. Microsoft heeft nog niet gereageerd.

» Reacties [4]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 27 maart 2012 om 15:33:32

Trademark voor Tales of Xillia in Europa en Verenigde Staten opgedoken

Tales of Graces F verschijnt deze zomer in de Europese schappen en het lijkt erop dat ook het volgende deel naar het Westen zal komen. Op 20 maart heeft Namco Bandai namelijk een trademark aangevraagd voor Tales of Xillia in Europa en een dag later is de game ook in Amerika geregistreerd.Het handelsmerk is onder andere aangevraagd voor game software en downloadbare game software. Dit zou dus op downloadbare content of de mogelijkheid het spel van het PlayStation Network te halen kunnen duiden.

Natuurlijk kan het ook zijn dat dit slechts een voorzorgsmaatregel betreft, maar gezien het feit dat Namco Bandai recentelijk veel van de Tales-games naar het Westen brengt, is de kans best groot dat ook het Westen van de game kan genieten.

» Reacties [0]

Auteur: Johan Lubbers op dinsdag 27 maart 2012 om 20:59:51

South Park: Tenorman's Revenge 30 maart naar Xbox Live

Bron: gamespot
South Park Digital Studios heeft aangekondigd dat het arcadespel South Park: Tenorman's Revenge op 30 maart exclusief uitkomt op Xbox Live voor 800 punten. De game wordt ontwikkeld door Other Ocean Interactive en laat spelers door de tijd en ruimte reizen om Scott Tenorman en zijn roodharige robots te verslaan. Voor wie niet meer weet wie Tenorman is: in een klassieke aflevering peste hij Cartman zo erg, dat Cartman wraak nam door Tenorman's ouders in de chili con carne te verwerken en dit vervolgens door hem op te laten eten.

De game bestaat uit twintig levels gebaseerd op plaatsen die in de serie voorkomen waaronder de hemel, de hel, Tynacorp en Peru. De game zal ook een lokale en online co-op krijgen. Gamers kunnen met de hoofdpersonen van South Park spelen: Kyle, Stan, Kenny en natuurlijk Cartman. Deze karakters hebben allemaal verschillende eigenschappen. Cartman kan zich bijvoorbeeld door muren heen rammen en Stan kan een voetbal gooien die vijanden ver weg kan raken.

» Reacties [1]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 27 maart 2012 om 16:00:54

Goodiehunt winnaar: Win een leuk Soul Calibur V-pakket

Een tijdje terug gaven we onze vrienden op de social media van GamersNET de kans om een leuk pakketje goodies te winnen. Tijdens de Goodiehunt kon je een leuk Soul Calibur V-pakket winnen. Met daarin de volgende toffe spullen:
  • Soul Calibur V voor de Xbox 360
  • De Soul Calibur V Dampierre DLC voor de Xbox 360
  • Naruto Shippuden: Ultimate Ninja 5 voor de PlayStation 2

De winnaar van het kekke Soul Calibur V-pakket is een Twitteraar geworden. Wij willen graag @SuusjesTweets feliciteren met haar prijzen! Ze komen naar je toe.

Vergeet niet GamersNET op Twitter en Facebook te volgen om met de volgende Goodiehunt mee te kunnen doen.

» Reacties [13]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 27 maart 2012 om 17:01:16

Ubisoft: feodaal Japan niet geschikt voor Assassin's Creed

Bron: Kotaku
Assassin's Creed III is recentelijk aangekondigd en wij zijn razend enthousiast. Hoewel de game zal draaien om de Amerikaanse Revolutie, waren voor de aankondiging van het spel enkele fans er van overtuigd dat Assassin's Creed toch echt Japan zou aandoen. Het was mogelijk geweest, zegt de creative director van Assassin's Creed III, maar het zou niet goed genoeg zijn.

Spellen binnen de Assassin's Creed-reeks kunnen in principe op elk moment in de geschiedenis spelen en het is dan ook niet verrassend dat er meerdere locaties ter discussie stonden bij het ontwikkelen van het derde deel. Alex Hutchinson, creative director van het spel, zei dat er over vier ΰ vijf locaties werd gediscussieerd en de beslissing gebaseerd is op wat fris is. De andere locaties wilde Hutchinson niet vrijgegeven, maar deze kunnen we wellicht in de toekomst dan ook verwachten.

Alex Hutchinson zei vervolgens over een Assassin's Creed in feodaal Japan dat:

If you got, say Samurai Japan, you'd realize pretty quickly that I think you've played a lot of ninja games, and this is not as interesting as you thought it was going to be.

Amerika in diens onafhankelijkheidsoorlog voelt wel nieuw aan en biedt de mogelijkheid iets totaal nieuws te doen. Eigenlijk draait geen enkele game om de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog en daar is Hutchinson dan ook heel erg blij mee.

It's cool that no one else could do it. You couldn't do a shooter in this period because the guns are so bad. You couldn't do most classic genres in this era, so it's sort of untouched. It's sort of virgin soil for video games.

Uit onze poll van afgelopen maand bleek dat ook GamersNET erg enthousiast is over deze nieuwe setting.

» Reacties [17]

Auteur: Jaimy Kortenhoff op dinsdag 27 maart 2012 om 20:53:29

Naughty Dog hint naar laatste DLC Uncharted 3

Bron: VG247
Naughty Dog heeft gehint naar de laatste DLC voor Uncharted 3, die ergens in april verwacht wordt. Dit hebben ze gedaan door middel van van onderstaand screenshot. De map die hierop te zien is draagt de naam Graveyard met zich mee en speelt zich af op meerdere scheepswrakken midden op zee. Lekker sfeervol? Ja! Bekijk het screenshot hieronder.


Ook heeft Naughty Dog de naam van een volgende map vrijgegeven: The Old Quarter. Samen zullen ze waarschijnlijk te downloaden zijn in het laatste DLC-pakket.

» Reacties [0]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 27 maart 2012 om 19:10:02

PlayStation 3 patch Battlefield 3 brengt serververhuur en 'shortcut items' met zich mee

De langverwachte patch voor Battlefield 3 is vandaag verschenen op de PlayStation 3. Hiervoor zal je ongeveer ιιn gigabyte moeten downloaden. Zoals eerder al bekend was gemaakt is het met deze patch nu mogelijk voor PlayStation-bezitters om dedicated servers te huren.

Deze servers kun je naar je eigen wens aanpassen, zoals dat al mogelijk is op de PC. Voorbeelden hiervan zijn een instelbaar aantal tickets en mogelijkheid tot friendly fire. Je kan zelf kiezen hoe lang je een server wil huren, met onderstaande tarieven. Wil je dus slechts ιιn avond een clanwar houden, dan is dit mogelijk op je eigen server:

1 dag: €1,49
1 week: €6,99
30 dagen €24,99
90 dagen: €59,99

Daarnaast brengt deze patch ook de mogelijkheid met zich mee om nog niet behaalde unlocks te kopen. Wil jij ook wel eens domineren in de lucht, maar krijg je dit maar niet voor elkaar omdat je nog geen flares of heatseekers hebt? Dan kan je deze unlocks nu gewoon aanschaffen. Hiermee moet het voor beginners makkelijker worden om in het spel te stappen. Hieronder zie je de tien verschillende bundels en de bijbehorende prijzen:

Kit Shortcut Bundel: €24,99
Assault Kit Shortcut: €6,99
Engineer Kit Shortcut: €6,99
Support Kit Shortcut: €6,99
Recon Kit Shortcut: €6,99
Co-op Weapons Shortcut: €4,99
Vehicle Shortcut Bundel: €17,99
Air Vehicle Shortcut: €9,99
Ground Vehicle Shortcut: €9,99
The Ultimate Bundle: €39,99

» Reacties [28]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Januari 2018
Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie