Game nieuws van zaterdag 31 maart 2012

Auteur: Wester Wagenaar op zaterdag 31 maart 2012 om 09:50:28

Nieuwe trailer: Final Fantasy XIII-2 Mass Effect N7 Armor Trailer

» Reacties [2]

Auteur: Jaimy Kortenhoff op zaterdag 31 maart 2012 om 14:35:58

Einde Mass Effect 3 twee jaar geleden al geraden

Ja, hoe kan het? Dit is wat je denkt bij het lezen van de titel. Hoe kan een einde van een game geraden worden, terwijl de game nog niet eens officieel aangekondigd was? Let op! Spoiler alerts!

De tipgever is gek genoeg Mass Effect 1 zelf geweest. Zoals je weet kun je in Mass Effect 1 alle planeten bekijken, waarna er wat gedetailleerde informatie wordt gegeven. Bij de planeet genaamd Klencory wordt het volgende gezegd:

He claims that a vision of a higher being told him to seek on Klencory the “lost crypts of beings of light”. These entities were supposedly created at the dawn of time to protect organic life from synthetic “machine devils”.

Wezens van licht? Organische wezens beschermen van synthetische wezens? Komt je dit niet bekend voor? Bekijk anders het volgende plaatje even.


Gek genoeg blijft het niet hierbij. Een member van het officiële BioWare-forum vindt deze gedachten twee jaar geleden al niks en schrijft het volgende:

There are two endings I wouldn't like for ME 3. One being a random GOD LIKE force that saves the Galaxy or another being that to defeat the Reapers, everyone has to become a primitivst and destroy the Relays, Citadel, etc. Both would make me pretty unhappy as those endings have been done to death.

Gek genoeg is dit precies wat er gebeurt in Mass Effect 3. Wat denken jullie?

» Reacties [7]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 31 maart 2012 om 00:07:06

Nieuwe trailer: The Witcher 2: Assassins of Kings What is a Witcher Trailer

» Reacties [0]

Auteur: Leon Kempers op zaterdag 31 maart 2012 om 10:41:50

Assassin's Creed III pre-order bonussen duiken op

Er zijn enkele screenshots op internet opgedoken die tonen welke pre-order bonussen je kunt verwachten wanneer je Assassin's Creed III pre-ordert bij onze Oosterburen. Aangezien Duitsland in Europa ligt, is de kans groot dat deze bonussen ook in Nederland zullen gelden. Het gaat hier om een Red Coat-kostuum van het Britse leger voor de multiplayer en een 'Kapitein van de arend-pakket' met daarin een bijl en een speciaal kostuum voor de singleplayer. Tot slot is er ook een 'Koloniale Assassin-bundel' met een Schots geweer en een exclusieve outfit, welke je tevens enkel in de singleplayer zult kunnen gebruiken.

De game lijkt deze pre-order bonussen overigens niet nodig te hebben om records te breken: Ubisoft liet eerder vandaag al weten dat Assassin's Creed III hard op weg is om Ubisoft's meest gepre-orderde game ooit te worden. Ook de twee Collector's Editions, die onder andere een standbeeldje en exclusieve in-game content bevatten, vinden gretig aftrek. Het moge duidelijk zijn: Assassin's Creed III zal Ubisoft geen windeieren leggen.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [9]

Auteur: Peter Bouwman op zaterdag 31 maart 2012 om 00:06:39

GN ON TOUR: Glenn en Peter spelen Darksiders II

» Reacties [4]

Auteur: Peter Bouwman op zaterdag 31 maart 2012 om 00:06:19

GamersNET RADIO: aflevering 111 - win DLC Collection 1 van Modern Warfare 3Vorige week was Peter vanwege kiespijn niet in staat om GamersNET RADIO op te nemen, maar dankzij veel ibuprofen en een pijnlijk bezoekje aan de tandarts zitten we weer klaar voor een nieuwe aflevering. Samen met Tom bespreekt Peter het nieuws van de week, waaronder de berichten over de Adventure Time game, waar Tom heel veel zin in heeft, het stoppen van Infinity Ward man Robert Bowling, Darksiders II en de onmogelijkheid van een vrouwelijke protagonist in Assassin's Creed III.

Een minder bericht is dat Tom gaat stoppen met zijn brievenwisseling met Peter; Beste Peter / Beste Tom, maar met trots kondigen we aan dat Leon dit gaat overnemen. Aanstaande maandag verschijnt dus de eerste Beste Leon!

Hans Otjes, een onwijs leuke mail van Stefan en een DLC code voor Modern Warfare 3, ter waarde van 15 euro, kortom, een propvolle aflevering GNR met heel veel lol!

Heb je zelf een vraag of iets anders, dan kun je altijd mailen via radio@gamersnet.nl, of laat het weten via Twitter: @gamersnetnl, @PetorGN, @tomkauwenberg

Luister hier naar aflevering 111 van GamersNET RADIO

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op zaterdag 31 maart 2012 om 10:45:55

Nieuwe trailer: Lollipop Chainsaw Behind the Scenes: Scoring the Zombie Massacre

» Reacties [3]

Auteur: Wester Wagenaar op zaterdag 31 maart 2012 om 11:13:59

Nieuwe trailer: Pandora’s Tower Trailer 2

» Reacties [0]

Auteur: Peter Bouwman op zaterdag 31 maart 2012 om 10:41:35

SOCOM en MAG ontwikkelaar sluit definitief de deuren

Bron: Kotaku
Een week geleden gingen er al geruchten dat Sony Zipper Interactive wilde sluiten, de studio verantwoordelijk voor de SOCOM franchise, MAG en het recente Unit 13 voor de PlayStation Vita. Nu is de kogel dan officieel door de kerk, want Zipper Interactive zal inderdaad zijn deuren sluiten. Dit is bekend gemaakt voor Sony:

Zipper has completed all work associated with its most recent project, Unit 13 for PlayStation Vita. Zipper titles MAG, SOCOM 4 and Unit 13 will continue to be supported, including the new Daily Challenges in Unit 13.

En later ook door middel van een hartverscheurende tweet van Zipper Interactive zelf:

After 17 years it's time to head off into the sunset. A sincere thank you to all our fans for everything you've done for us. Farewell.

Alle titels van de ontwikkelaar zullen nog wel online ondersteund worden, inclusief de daily challenge van Unit 13, maar een nieuwe titel hoeven we nooit meer te verwachten. Zipper Interactive, bedankt! Het lijkt erop dat het zware weer in de game-industrie nog niet geweken is. Wat zal de volgende studio zijn die valt?

» Reacties [7]

Auteur: Peter Bouwman op zaterdag 31 maart 2012 om 10:50:19

Nieuwe review: Ridge Racer UnboundedRidge Racer Unbounded is gearriveerd en fans van de serie weten dat dit nieuwe arcade race-plezier met zich meebrengt. De game is niet gemakkelijk, maar absoluut spectaculair!

Lees de review.

» Reacties [7]

Auteur: Wester Wagenaar op zaterdag 31 maart 2012 om 11:12:15

The Witch and The Hundred Knights, Legasista en MugenSouls komen naar Europa

Ontwikkkelaar NIS, ook wel bekend als Nippon Ichi Software, heeft zojuist aangekondigd dat drie van hun RPG's de overstap naar het Westen zullen maken. Het betreft The Witch and The Hundred Knights, Legasista en MugenSouls, die allen exclusief op de PlayStation 3 verschijnen.


In The Witch and the Hundred Knights zul je een leger aanvoeren, waarbij de keuze centraal staat of je voor het goede of het slechte zult strijden. De game is op bovenstaande afbeelding te zien en verschijnt begin 2013. MugenSouls is een op beurten gebaseerde avonturengame die deze herfst al in de winkelschappen zal moeten komen te liggen. Tot slot is er Legasista; een dungeon crawler die in augustus op het PlayStation Network zal moeten verschijnen.

» Reacties [0]

Auteur: Wester Wagenaar op zaterdag 31 maart 2012 om 11:26:00

Nieuwe trailer: Nintendo's beste Wii RPG's

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op zaterdag 31 maart 2012 om 15:27:33

Concept art multiplayermap 'Warhouse' Halo 4 vrijgegeven

Bron: Xbox.com
343 Industries, de ontwikkelaar van Halo 4, heeft wat concept art vrijgegeven van de multiplayermap 'Warhouse', deze naam is overigens een werktitel en kan nog veranderd worden. De map is gebaseerd op een half afgebouwd gas-mining schip en zal vol met smalle gangetjes zitten. Warhouse is dan ook een met name geschikt is voor de liefhebbers van close-quarters combat.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 31 maart 2012 om 15:50:14

PlayStation Plus in april biedt Shank 2 en Shift 2 gratis aan

De content voor PlayStation Plus in april is bekendgemaakt en Plus-leden kunnen best een gat in de lucht springen. Er wordt namelijk een aantal games gratis aangeboden. De eerste is Shift 2: Unleashed, die je ter waarde van 29,99 euro gratis kunt downloaden!

Ook voor Shank 2 hoef je in de maand april helemaal niets te betalen, samen met de PSOne-klassiekers Silent Hill en de Minis Floating Cloud God Saves the Pilgrims en Golf Mania. Later in april wordt er meer bekend over de kortingen voor Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, Pure Chess, House of the Dead 4 en Sonic CD.

Voor de gehele lijst kijk je natuurlijk hieronder.

 • Shift 2 Unleashed - 100% korting - je bespaart €29,99
 • Shank 2 - 100% korting - je bespaart €9,99
 • Silent Hill (PSone classic) - 100% korting - je bespaart €6,99 (beschikbaar van 11 april tot en met 9 mei)
 • Floating Cloud God Saves the Pilgrims (minis) - 100% korting - je bespaart €2,99
 • Golf Mania (minis) - 100% korting - je bespaart €2,99
 • I Am Alive! - 20% korting - je bespaart €1,99 (geldig tot en met 18 april)
 • Wheels of Destruction - 20% korting - je bespaart €1,99 (geldig tot en met 18 april)
 • Mesh Plus-Exclusive Dynamic Theme - 100% korting - je bespaart €1,99
 • Samurai Plus-Exclusive Dynamic Theme - 100% korting - je bespaart €1,99
 • 6 Plus Exclusive Avatars: Dead Cloud, Mutant Skull, Gear and Green/Brown/Pink Demon Beans - 100% korting - je bespaart €0,25 per avatar
 • Escape Plan Avatar Bundle - 100% korting - je bespaart €0,99

» Reacties [3]

Auteur: Daniël de Zwart op zaterdag 31 maart 2012 om 16:07:35

'Tweedehands games volgende generatie blokkeren niet slim'

In een recent bericht over de PlayStation 4, die door het leven zou gaan als 'Orbis', wordt gesteld dat deze console van Sony het voor gamers misschien wel heel moeilijk gaat maken. Je zou je gekochte games moeten activeren via je PlayStation Network-account en je moet altijd online zijn. Dit heeft grootse gevolgen voor de tweedehandsmarkt, doordat je overgekochte games alleen kunt spelen na een betaling via het PlayStation Network.

It isn't really in Sony's or Microsoft's best interests to block used games. It would benefit Activision and EA slightly, and would hurt GameStop a great deal. If Sony unilaterally did this, I could see GameStop refusing to carry their console, and sales of the PS4 would therefore suffer.

Het blijven gezouten geruchten, maar sommige mensen nemen dit vrij serieus en zo ook analist Michael Pachter. Hij vindt het niet slim, en de fabrikanten Sony, Microsoft en Nintendo hebben er geen baat bij, om deze markt te blokkeren, want hiermee zou retailer GameStop een fikse klap kunnen krijgen. De maatregel die GameStop kan gaan voeren, is het volledig weigeren van de verkoop van de console.

If one does it and the others don't, the one who does it will see a loss of market share. None of the big three console manufacturers are stupid enough to do this unilaterally and none of them are evil enough to do it together.

Als één fabrikant de tweedehandsmarkt op zijn kop zet, zullen de verkopen van de consoles tegenvallen. Echter, de drie bedrijven zijn niet 'evil' genoeg om samen deze markt tegen te gaan, aldus Pachter.

Wat denken jullie? Gaan de grote drie, en misschien samen met de PC-markt, samenzweren om tweedehands games volledig de kop in te drukken?

» Reacties [12]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Januari 2018
Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie