Game nieuws van dinsdag 3 april 2012

Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 3 april 2012 om 15:40:04

GamersNET zoekt enthousiaste crewleden!

Zoals jullie het afgelopen jaar hebben kunnen merken groeit en groeit GamersNET nog steeds. Dit brengt uiteraard weer de nodige mogelijkheden met zich mee. Daarom willen we onze crew verder uitbreiden met enthousiaste mensen die graag onderdeel uit willen maken van een van de grootste en leukste gaming websites van de Benelux.

  Redacteuren
  Voor onze gezellige crew zijn we op zoek naar gemotiveerde redacteuren (m/v), met een goede beheersing van de Nederlandse taal. Als redacteur zorg je dat GamersNET voorzien wordt van actuele nieuwsberichten, schrijf je previews/reviews en help je mee met het bijhouden van de database.

  De activiteiten kunnen gemakkelijk vanuit je eigen huis worden uitgevoerd en hoeven je niet heel veel tijd te kosten. Daarnaast is het mogelijk om mee te gaan naar één van de vele perstrips in het land of ver daarbuiten! Zo waren we afgelopen jaar weer in Los Angeles voor de E3 en in Keulen voor de GamesCom, en zijn er het hele jaar door vele trips die dichter bij huis zijn. Het werk voor GamersNet is op vrijwillige basis, wat betekent dat je hier geen financiële vergoeding voor krijgt. Uiteraard mag je de games die je ter review krijgt houden.

  Kortom, een ideale kans om jouw schrijfkunsten te delen met honderdduizenden bezoekers, ervaring op te doen in de game-industrie en deel uit te maken van een gezellige crew. Daarnaast verschijnen er ook regelmatig video items, zoals GN ON TOUR en video pre-/reviews, dus voor camerageile crewleden is er ook de mogelijkheid om straks het gezicht van GamersNET te worden.

  Grafisch Vormgevers
  Naast redacteuren zijn we ook op zoek naar grafisch vormgevers die goed om kunnen gaan met Photoshop. Als grafisch vormgever verzorg je onder andere de afbeeldingen bij de artikelen en de afbeeldingen bij de gamepagina’s. Dit doe je vanuit je eigen huis en net zoals bij de functie van redacteur staat er geen financiële vergoeding tegenover.

  Heb je andere talenten?
  Heb je andere vaardigheden of talenten die je graag in wilt zetten voor GamersNet? Ook dan zien we graag je mail tegemoet!

Reageren
Denk jij te voldoen aan de eisen van een vacature en je thuis te voelen tussen een stelletje gezellige gamers? Stuur dan een e-mail naar marjolein@gamersnet.nl en vermeld daarin onderstaande informatie:
 • Je naam, leeftijd en woonplaats;
 • De platformen waar je over beschikt;
 • De tijd die je per week aan GamersNET kan besteden;
 • Je eventuele ervaring met schrijven (of andere talenten);
 • Een proefreview/-preview van een game naar keuze als bijlage als je solliciteert naar de functie van redacteur. Als je solliciteert naar de functie van grafisch vormgever dan krijg je een opdracht toegestuurd.
Join us en mail naar marjolein@gamersnet.nl. Wij zien je e-mail graag tegemoet! Serieuze aanmeldingen worden altijd beantwoord.

» Reacties [36]

Auteur: Marin Juresic op dinsdag 3 april 2012 om 00:01:47

Kinect Star Wars kan als een zeer groot project gezien worden

Bron: VG247
De senior producer van Kinect Star Wars, Adam N. Jospeh, heeft via zijn LinkedIn-profiel laten weten dat er ongeveer tien teams aan Kinect Star Wars hebben gewerkt. Als we de producer mogen geloven, dan komt het erop neer dat er in totaal meer dan tweehonderd personen aan het spel hebben gesleuteld.Daarnaast laat Adam N. Jospeh weten dat er ook externe bedrijven zijn ingeschakeld, zodat bepaalde stukken van het spel beter uitgewerkt zouden kunnen worden. Een goed voorbeeld van zo'n extern firma is Skywalker Sound, een onderneming van Lucasfilm voor het opnemen van geluiden en muziek. Kinect Star Wars is al sinds 2009 in ontwikkeling en moet de Kinect-controls compleet exploiteren. Het spel zal vanaf vandaag bij de plaatselijke gameboer te vinden zijn.

» Reacties [2]

Auteur: Richard Leurs op dinsdag 3 april 2012 om 12:24:29

GN Lunchtip: De echte reden achter het verlaten van Peter Molyneux bij Lionhead


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip op over gaming of geek cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Toen we het nieuws hoorde dat Peter Molyneux Lionhead gaat verlaten waren we kapot. Tom zat huilend in een hoekje, Peter ontkende het nieuws, Leon pakte de telefoon om Lionhead te bellen en Richard keek enkele uren wazig voor zich uit. Onze held die het nieuws altijd op wist te fleuren met één van zijn gekke uitspraken weg bij zijn eigen ontwikkel studio. Waarom, vertel ons WAAROM! De echte reden weten we nu. Meneer Molyneux heeft gewoon wat meer tijd nodig met zijn familie. Lekker een balletje gooien met zijn virtuele zoon Milo...


Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar richard@gamersnet.nl. Volg GamersNET en de GN Lunchtip ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! De nieuwe Disneyland Parijs avondshow is magisch.

Eet smakelijk!

» Reacties [1]

Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 3 april 2012 om 00:11:00

Nieuwe trailer: De Sims 3 Essence trailer

.

» Reacties [1]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 3 april 2012 om 00:00:46

Beste Leon, welkom bij Beste...In de vierde serie van Beste... zullen Leon en Peter elkaar iedere week een brief schrijven waarin zij hun gevoelens uiten, het nieuws belichten en de dagelijkse dingen des levens spuien. Kortom, fijn leesvoer...

Lees de column.

» Reacties [5]

Auteur: Johan Lubbers op dinsdag 3 april 2012 om 00:01:07

Nieuwe review: Naruto Shippūden: Ultimate Ninja Storm GenerationsHou je van Naruto? Dan is er goed nieuws! Naruto Generations is namelijk gearriveerd en hij is sneller, gestroomlijnder en grootser dan eerdere Naruto-spellen. Lees er alles over in deze review.

Lees de review.

» Reacties [3]

Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 3 april 2012 om 09:01:05

Nieuwe review: Kinect Star WarsKinect Star Wars is een game waar veel fans van de serie naar uitkeken, maar waar ze wel erg sceptisch over waren. Wat het eindresultaat is, lees je in deze review.

Lees de review.

» Reacties [5]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 3 april 2012 om 10:14:56

Wii U grafisch 'minder krachtig dan PS3 en Xbox360', aldus anonieme ontwikkelaars

Verschillende ontwikkelaars hebben, anoniem, hun mening gegeven over de Wii U. Deze bronnen zijn het er over eens dat de Wii U grafisch minder krachtig is dan de PlayStation 3 en Xbox 360. Zo zegt een van ontwikkelaars:

No, it's not up to the same level as the PS3 or the 360. The graphics are just not as powerful.

Een andere ontwikkelaar, afkomstig van een groot bedrijf, bevestigt dit. Hoewel de Wii U op sommige fronten beter is dan de huidige generatie consoles, is de console toch minder krachtig:

Yeah, that's true. It doesn't produce graphics as well as the PS3 or the 360. There aren't as many shaders, it's not as capable. Sure, some things are better, mostly as a result of it being a more modern design. But overall the Wii U just can't quite keep up.

Het artikel wekt de suggestie dat de kosten van de tablet controller hoger waren dan Nintendo had verwacht. Het bedrijf wilde niet dat de kosten van de Wii U teveel zouden stijgen, dus is er bezuinigd op de GPU, CPU, RAM-geheugen en andere componenten.

Sommige ontwikkelaars zijn echter ook niet erg enthousiast over deze tablet controller. Een van de bronnen omschrijft het als minder nuttig dan de combinatie van PlayStation 3 en Vita, met welke je meer dingen zou kunnen doen:

You can do everything with that [PS3/PS Vita] combo that you can with the Wii U, and more.

Andere ontwikkelaars zijn ook niet erg positief over de controllers van de Wii U. Zo heb je maar één tablet controller en om deze te gebruiken moet de Wii U aan blijven staan om hem te gebruiken. Ook moet je in de buurt blijven van de console. Daarnaast zouden de andere controllers gelijk zijn aan de Wiimotes:

The whole thing about the tablet controller is that you only get one of them, and you can only use one and it's not completely independent. The base console has to be on, and you have to be in range.Other controllers are just Wiimotes, or other Wii controllers. They may change the form factor or looks a bit, but it's the same controller.

» Reacties [26]

Auteur: Peter Bouwman op dinsdag 3 april 2012 om 10:51:00

Nieuwe trailer: FIFA 12 UEFA EURO 2012 Launch Trailer

» Reacties [7]

Auteur: Johan Lubbers op dinsdag 3 april 2012 om 12:51:23

Ubisoft volop bezig met Wii U

Bron: vg247
Ubisoft wil de grootste externe uitgever op de Wii U worden, daarom komt het met onder andere Assassin’s Creed III, Ghost Recon Online en Killer Freaks from Outer Space voor de Wii U. Dit is mogelijk omdat Ubisoft de ontwikkelingspakketten al heel vroeg had. Tony Key, woordvoerder van Ubisoft, legt dit uit:

We’ve always had a really close relationship with Nintendo, so I’d venture to say that we did have an advantage in getting dev kits earlier than other people. I’m not saying we got them earlier than everyone, but I do think we got them early.

Op dit moment heeft geen enkele uitgever meer dan twee games voor de Wii U aangekondigd, dus Ubisoft is goed op weg.

» Reacties [6]

Auteur: Marin Juresic op dinsdag 3 april 2012 om 16:34:22

RuneScape introduceert microtransacties

Bron: VG247
Ontwikkelaar Jagex heeft op het officiële forum van RuneScape bekendgemaakt dat de MMO binnenkort de beschikking zal krijgen over een microtransactiesysteem. Spelers kunnen hierbij extra draaien kopen in de Squeal of Fortune-minigame. Het komt erop neer dat toekomstige acquisities betaald kunnen worden via een RuneScape-betaalsysteem of een speciale portaal.

Although earning and winning spins are great new ways to spend more time punching Yelps in the chops, that’s not enough for the impatient among us.

We’ve done our maths and are confident that the Squeal of Fortune has minimal impact on the RuneScape economy. To make sure the economy remains balanced, spins are not tradable or bankable.

Gamers krijgen overigens eerst een aantal gratis beurten toegewezen, waarmee ze kosteloos items kunnen bemachtigen. Daarbij hebben spelers bij deze extra beurten evenveel kans om uitzonderlijke goederen te winnen als bij betaalde beurten. RuneScape is één van de oudste browserbased MMO's die zich staande weet te houden op het internet. Het spel is sinds 2001 speelbaar via een free-to-playmodel en heeft een geschat aantal van elf miljoen gebruikers.

» Reacties [13]

Auteur: Leon Stougie op dinsdag 3 april 2012 om 12:50:29

Nieuwe Batman: Arkham City DLC lijkt mini-campaign met Harley Quinn en Robin te zijn

Er zijn nieuwe trophies opgedoken voor een Harley Quinn-uitbreiding van Batman: Arkham City. Uit deze lijst kan je opmaken dat de DLC een mini-campaign rond de vriendin van de Joker zal bevatten. Je zal in ieder geval gedeeltelijk met Robin kunnen spelen, dit blijkt uit de A Few New Tricks-trophy:

Lost Property [Bronze] - No crimefighter should be without this
Breaking and Entering [Bronze] - Find a way into the secret base
How's It Hanging? [Silver] - Clean up the Dry Docks
The Last Laugh [Silver] - The joke's on who?
Frequent Flyer [Bronze] - Zip Kick 3 different thugs
Battering Ram [Bronze] - Shield Bash 5 different thugs
Snap To It [Bronze] - Snap Flash an unarmed thug, an armed thug, an environmental object and a Titan
Bomb Squad [Bronze] - Defuse all bombs in 3 minutes or less
A Few New Tricks [Bronze] - Use 5 different Quickfire gadgets in one fight as Robin in Harley Quinn's Revenge
Party's Over [Silver] - Destroy all Harley Balloons

Deze Harley Quinn DLC zal de vierde toevoeging aan Batman: Arkham City zijn. Eerder waren er al de Catwoman-DLC, welke men gratis kreeg bij aanschaf van het spel op de release, en de Robin en Nightwing challenge mode packs. Officieel is deze uitbreiding echter nog niet aangekondigd, uitgever Warner Bros weigerde commentaar te geven op dit nieuws.

» Reacties [2]

Auteur: Johan Lubbers op dinsdag 3 april 2012 om 12:50:49

Gerucht: release Wii U 18 november

Bron: wiiudaily
De Wii U komt zondag 18 november naar Amerika en een week later naar Japan. Over een Europese release datum is nog niets bekend. Althans, dit blijkt uit gelekte emails van de populaire videogame winkel Media Land in Tokyo, Japan. Nintendo heeft eerder al bevestigd dat de Wii U in 2012 uit komt, maar had nog geen concrete datum geprikt.

18 november lijkt een aannemelijke datum. De meeste consoles en grote titels komen namelijk in november uit. Zo ook de Wii, die kwam 19 november 2006 naar Amerika, eveneens op een zondag.

» Reacties [2]

Auteur: Marin Juresic op dinsdag 3 april 2012 om 16:35:28

Rallygame WRC 3 zal in oktober uitkomen

Bron: VG247
Uitgever BlackBean games heeft in een officieel persbericht bekendgemaakt dat WRC 3 het officiële spel wordt van het FIA World Rally Championship 2012. Het derde deel in de WRC-serie moet volgens de uitgever gezien worden als een drastische verandering ten opzichte van het tweede deel dat vorig jaar werd uitgegeven.

WRC 3 is namelijk gebouwd op een compleet nieuwe engine, die gemaakt is door mede-ontwikkelaar Milestone. De desbetreffende engine belooft vooruitstrevende omgevingseffecten met zich mee te brengen. De game zal daarnaast over alle officiële racebanen en raceteams van het FIA World Rally Championship 2012 gaan beschikken.

WRC 3 verschijnt op de PlayStation 3, Xbox 360, PC en PlayStation Vita en staat gepland voor een release in oktober 2012.

» Reacties [3]

Auteur: Jaimy Kortenhoff op dinsdag 3 april 2012 om 14:03:52

Xbox 360 special edition controllers komen naar Europa

Bron: VG247
Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Special Edition Chrome Controller ook naar Europa komt. Dit mooie stukje hardware heeft nog geen releasedatum. In Amerika zal hij in mei uitkomen. Ben je geïnteresseerd? Check dit sexy stukje hardware dan snel hieronder:

Bekijk de screenshots.

» Reacties [21]

Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 3 april 2012 om 16:16:54

De Sims 3: Katy Perry Pakt Uit Accessoires officieel aangekondigd

Er deden al geruchten de ronde dat het volgende accessoirepakket van De Sims 3 zou draaien om Katy Perry, maar vandaag is dit nieuwe pakket dan eindelijk aangekondigd. Het pakket bevat allerlei zoete waren, waaronder meubels, kleding en kapsels die zijn geïnspireerd door zoete dingen zoals snoepjes, koekjes en ijs. De kleding uit dit pakket is kleding die in het echt ook is gedragen door Katy Perry. Daarnaast bevat dit pakket ook drie nieuwe openbare gebouwen die ook helemaal passen bij het zoetige thema. Bekijk hieronder de eerste beelden van dit nieuwe pakket.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [2]

Auteur: Wester Wagenaar op dinsdag 3 april 2012 om 16:29:42

Nieuw El Shaddai-project blijkt mobiele game

We wisten vorige maand te melden dat een nieuw El Shaddai-project in de maak is. Nu heeft Ignition Software onthuld waar we mee te maken hebben: El Shaddai Social Battle, een mobiele game voor het GREE-platform.

GREE is een platform voor Japanse mobiele telefoons, waarop recentelijk veel Japanse games verschijnen. Enkele games geproduceerd voor GREE zijn inmiddels ook op de iOS-platformen verschenen.

El Shaddai: Social Battle laat je een team van engelen samenstellen, waarmee je in een toren wordt beproefd. Het betreft een free-to-play game, waarbij met microtransacties het geld wordt binnengehaald. Op de officiële site zijn enkele screenhots van het spel te vinden. Gezien het feit dat het GREE-platform niet in het Westen wordt ondersteund is de kans nihil dat we ooit met El Shaddai: Social Battle aan de slag kunnen. De hoop dat we te maken kregen met een tweede deel is bij dezen dus volledig verdwenen.

» Reacties [2]

Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 3 april 2012 om 16:52:00

Nieuwe trailer: Diablo III Demon Hunter Spotlight trailer

» Reacties [3]

Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 3 april 2012 om 16:52:00

Nieuwe trailer: The Witcher 2: Assassins of Kings Witcher 1 Story trailer

» Reacties [5]

Auteur: Marjolein van Diejen op dinsdag 3 april 2012 om 18:19:00

Nieuwe trailer: SimCity GlassBox Game Engine - Scenario 1: The Economic Engine trailer

.

» Reacties [3]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Januari 2018
Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie