Game nieuws van maandag 9 april 2012

Auteur: Leon Kempers op maandag 9 april 2012 om 03:26:29

GN Poll: Ontwikkelaars moeten samenwerking in multiplayer bevorderenDe game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 26 maart, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Toen merkten we op dat er elke maand zoveel games verschijnen, dat je selecties maken moet maken: welke spellen koop je niet, welke koop je later en welke koop je op de dag van de release? Als er een game is die in laatstgenoemde categorie valt, dan is het handig om hem van tevoren te pre-orderen. Je bent op die manier verzekerd van een exemplaar op de releasedag en je krijgt bovendien vaak allerlei exclusieve voordelen! Wij vroegen ons af of jij wel eens spellen pre-ordert en zo ja, waarom dan precies. Daarom vroegen we je antwoord te geven op de vraag: 'Wat is de voornaamste reden dat jij games pre-ordert?' Toen bleek dat de overgrote meerderheid van 35% een spel van tevoren reserveert vanwege de bonussen, terwijl 14% de game koopt om verzekerd te zijn op een exemplaar op de dag van de release. Bijna een kwart van de stemmers pre-ordert nooit games. Een greep uit jullie reacties:

Alfa Warrior

De voornaamste reden is niet voor de bonussen - als echte fan speel je deze meestal toch al vrij binnen enkele weken, nee de voornaamste reden dat ik games pre-order is om ze vanaf dag 1 te kunnen spelen wat handig is bij Multiplayer spellen omdat dan iedereen van een gelijkwaardig skillniveau is.

Singleplayer spellen pre-order ik dan weer om zo snel mogelijk plezier te hebben - voordat een mogelijk einde gespoiled word door andere mensen, dit verpest een groot gedeelte van het spel.

Gamer4Ever-NL:

Als het om pre-orders gaat doe ik het alleen maar bij een soort type en dat zijn de collector's/special/limited/ editions van games. Ik pre-órder alléén als er eentje op de markt verschijnt waarvan ik de game natuurlijk ook wil hebben. (En wat meestal iedere ontwikkelaar wel een deze dagen wel doet met zijn games.)
Waarom ik dan pre-order ??

Well omdat je die dingen gewoon moet pre-orderen ze zijn niet vaak standaard zo in de winkel te koop en zijn toch best gewild onder de andere verzammelaars. Extra custume's / wappens exc die je krijgt met een pre-order van een normale game kan me helemaal nadda noppes geen zak schelen. Het enige wat me scheelt is dat mij besttelling goed doorkomt van de die game, én als er dan iets extra erbij zit is dat leuk meegenomen maar ik ga niet special iets reserveren voor wat virtuale spulletjes.

Btw nu we het er toch over hebben ik weet trouwens niet wanneer ik voor het laatste een game (geen special edition) heb gereserveerd?!

Xboxfan

Ik pre-order van een game meestal de speciale editie, aangezien die toch meestal wel wat vette extra content bieden en ook meestal snel zijn uitverkocht. Toch denk ik dat ik in plaats van verzekerd zijn van een exemplaar (wat ik dus wel ben) voor pre-order extra's ga, aangezien dat meestal bepaalt waar ik mijn game(s) koop. Zouden er echter geen pre-order bonussen zijn die extra content achterhouden, dan zou ik gelijk voor verzekerd van een exemplaar zijn kiezen. Helaas leven we alleen niet in zo'n wereld...

Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Onlangs reisde Peter af naar Frankrijk om daar de multiplayer van Far Cry 3 te checken. Wat hem het meeste opviel tijdens zijn tripje, was dat de ontwikkelaars samenwerking tussen spelers op allerlei manieren proberen te bevorderen. Met enkel in je eentje kills maken kom je er niet; ga je samen met vrienden op jacht en help je elkaar in het heetst van de strijd, pas dan kun je bakken met punten verwachten. Wij vroegen ons af of deze aanpak jullie aanspreekt en daarom vragen we je jouw mening te geven over de volgende stelling:

Ontwikkelaars moeten samenwerking in multiplayer bevorderen

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

» Reacties [15]

Auteur: Glenn van Dormolen op maandag 9 april 2012 om 03:27:33

Nieuwe review: Silent Hill: HD CollectionDe Silent Hill-serie leeft en om dit te vieren heeft Konami twee van haar klassiekers voorzien van een HD-jasje. We besloten om samen met James en Heather terug te keren naar het mistige stadje.

Lees de review.

» Reacties [5]

Auteur: Jos Pieters op maandag 9 april 2012 om 11:39:20

Wii U zal meer dan driehonderd euro gaan kosten?

Bronnen dichtbij Nintendo melden dat de productiekosten van de Wii U rond de $180 per stuk liggen. Hieronder valt ook de $50 voor de productie van de bijbehorende tablet. Belangrijk om te zeggen is dat het hierbij alleen om de kosten van de hardware zelf gaat. Zo zit de R&D en marketing niet in deze prijs inbegrepen. Door deze redelijk hoge kostenpost zal Nintendo voor de console hoogstwaarschijnlijk een retail prijs van boven de $300 aan gaan houden. Voor ons Europeanen zou dit simpelweg in €300 te vertalen zijn, want in 99% van de gevallen worden de prijzen niet omgerekend.

The report noted that the $180 cost was only for the Wii U console and the controller, and did not include other costs such as packaging, software, and other charges that might be figured into the final retail pricing, such as R&D and marketing costs, shipping, and holding costs.

Ook heeft de anonieme bron signalen over de keuze voor een 'economical' GPU en CPU opgevangen. Bij de keuze voor beide onderdelen is er goed naar het stroomverbruik gekeken. Deze keuze moet voor een milieubewuste console gaan zorgen.

Daarnaast heeft Nintendo gereageerd op de berichten dat de Wii U minder krachtig dan de Xbox 360 en de PlayStation 3 zou zijn. Nintendo gaf als reactie dat ze zich met de Wii U niet focussen op hardware specificaties en 'raw numbers', maar zich altijd richt op de speel-ervaring.

We do not focus on technology specs, we understand that people like to dissect graphics and processing power, but the experience of playing will always be more important than raw numbers.

Het lijkt er dus op dat Nintendo met de Wii U dezelfde strategie gaat volgen met de als met hun huidige console. Wat vinden jullie van de prijs en de reactie van Nintendo?

» Reacties [17]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 9 april 2012 om 15:46:38

Nieuwe screenshots Assassin's Creed III tonen Connor in actie

Bron: Joystiq
Er zijn screenshots gelekt van Assassin's Creed III en daarin zien we protagonist Connor in actie. Hij sluipt, loopt met soldaten mee en trekt de bossen in. De screenshots zijn in-game en dus is al direct duidelijk dat de game veel beter oogt dan zijn voorgangers. Tevens krijgen we een prima beeld van hoe Assassin's Creed III zal worden buiten de steden.

Wat vinden jullie van onderstaande screenshots?

Bekijk de screenshots.

» Reacties [23]

Auteur: Daniël de Zwart op maandag 9 april 2012 om 16:04:39

Releasedatum Grand Theft Auto V bekendgemaakt?

Bron: Joystiq
Grand Theft Auto V verschijnt mogelijk gewoon dit jaar. Tenminste, dan moeten we character animator van Rockstar North, Alex O'Dwyer, op zijn woord geloven. In zijn CV en op LinkedIn stonden tot voor kort dat de beste man aan GTA V werkt en dat deze in oktober moet verschijnen.

Het zou Rockstar weer terugbrengen bij het releasen van een game rondom de feestdagen. De meeste games van het bedrijf verschijnen immers rond deze tijd van het jaar, zoals ook Grand Theft Auto IV eind april 2008. Echter, als oktober de releasedatum wordt, is deze ongeveer gelijk aan die van Grand Theft Auto III, Vice City en San Andreas.

Daarnaast zou Rockstar afwijken van haar traditie door maar één titel per jaar uit te brengen. Dit zouden er twee worden, met Max Payne 3 in mei. We wachten af op een reactie van de ontwikkelaar.

» Reacties [30]

Auteur: Wester Wagenaar op maandag 9 april 2012 om 20:33:14

Nieuwe gameplay: Lollipop Chainsaw PAX East Gameplay

» Reacties [6]

Inloggen
Zoeken

Zoek resultaten:

Advertentie
GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
GN Kalender: Januari 2018
Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
Advertentie