Game nieuws van vrijdag 27 april 2012

Auteur: Peter Bouwman op vrijdag 27 april 2012 om 01:23:54

Prijsvraagvrijdag: win een Ghost Recon T-shirt en Bandana


Het is weer vrijdag en dus is het weer tijd voor een nieuwe PRIJSVRAAGVRIJDAG! Meedoen is zoals altijd extreem makkelijk, want wat moet je doen? Laat een reactie achter bij het nieuwsbericht en je maakt meteen kans op de prijs. Vaker reageren mag uiteraard, al vergroot dit niet je kansen. Reageer wel op tijd, want deelnemen kan alleen op de vrijdag!

Volgende maand al ligt Ghost Recon: Future Soldier in de winkel en bij Ubisoft zijn de eerste goodies voor de game al binnen. Vandaag maak je kans om als echte militair door je huis te banjeren, want naast een heel vet T-shirt, geven we ook een echte bandana weg, in het thema van de game!

Bekijk de screenshots.

Laat dus snel een reactie achter en lees nog snel even de preview van Ghost Recon: Future Soldier.

» Reacties [122]

Auteur: Johan Lubbers op vrijdag 27 april 2012 om 14:54:28

Link tussen Super Smash Bros Wii U en 3DS staat centraal

Bron: IGN
Afgelopen E3 werd al aangekondigd dat er ooit twee nieuwe versies van Super Smash Bros. op de Wii U en de 3DS zullen uitkomen. Een link tussen deze twee versies werd ook al vermeld. De bedenker en leider van de franchise, Masahiro Sakurai, vindt dat de serie niet alleen maar meer levels en personages moet krijgen. Volgens Sakurai moet de franchise innovatief blijven:

There is a certain dead end we come to if we just expand the volume of the game. I intend to change direction a little as we go. The key to that's going to be its dual support for 3DS/Wii U.

Sakurai gaf aan dat hij pas aan Super Smash Bros. wil beginnen als Kid Icarus Uprising af is. Gelukkig is dat eindelijk het geval, maar hierdoor heeft Sakurai nog steeds geen compleet uitgewerkt idee voor de franchise:

I'm really just getting started on this so it's going to take time, but I'll come up with something that uses that link as the game's central axis, so I hope you're looking forward to it.

De kans dat Super Smash Bros. tegelijk met de Wii U uitkomt lijkt dus nihil, maar misschien dat Sakurai 2013 wel kan halen.

» Reacties [3]

Auteur: Koen van Dijk op vrijdag 27 april 2012 om 09:38:00

Nintendo maakt voor het eerst in zijn bestaan verlies

Bron: VG247
Nintendo heeft voor het eerst in zijn lange bestaan verlies gemaakt. Het bedrijf maakte bekend dat ze over het afgelopen boekjaar (maart 2011 tot maart 2012) een verlies van circa 43 miljard yen (ruim 400 miljoen euro) heeft geleden. De fabrikant behaalde een omzet van zo'n zes miljard euro, lager dan eerder voorspeld én 36% lager dan het jaar daarvoor. Het bedrijf wijt dit voornamelijk aan mindere verkopen van de in prijs verlaagde 3DS en de sterke koers van de yen.

In het afgelopen boekjaar verkocht het bedrijf 13,53 miljoen 3DS'en en 36 miljoen games daarvoor. In totaal is de handheld 17,13 miljoen keer verkocht, met 45 miljoen games. De vorige generatie handhelds - DS, DS Lite, DSi en DSi XL - ging nog 5,1 miljoen keer over de toonbank. Softwareverkopen voor die consoles waren net iets meer dan 60 miljoen games. Over de gehele periode dat die generatie uit is staan hardwareverkopen op 151,52 miljoen en softwareverkopen op ruim 900 miljoen.

De Wii werd vorig boekjaar 9,84 miljoen keer verkocht, met 102,37 miljoen games. De console is in zijn ruim vijfjarige bestaan 95,85 miljoen keer over de toonbank gegaan. Maar liefst 818,46 miljoen games zijn ervoor verkocht.

Nintendo deed meteen een voorspelling voor volgend boekjaar. Het bedrijf zal rond het midden van het fiscale jaar ophouden met het verkopen van de 3DS voor een prijs die onder de productiekosten ligt. Vanaf september verwacht Nintendo op elke verkochte 3DS winst te maken. Dit alles volgt op de enorme prijsverlaging van afgelopen augustus waarmee het bedrijf hoopte veel meer handhelds te verkopen. Nintendo verwacht 18,5 miljoen 3DS'en en 73 miljoen games te verkopen in dit fiscale jaar. Mede hierdoor komen ze uit op een totale omzet van 5,8 miljard euro en daardoor een winst van zo'n 300 miljoen euro.

Om de verkopen van de handheld te bevorderen brengt Nintendo een paar stevige titels uit dit jaar, waaronder New Super Mario Bros. 2 in augustus en Animal Crossing in de herfst. Alle games die werden genoemd zullen verschijnen voordat de Wii U uitkomt.

» Reacties [2]

Auteur: Jaimy Kortenhoff op vrijdag 27 april 2012 om 09:09:13

Mass Effect 3 krijgt multiplayer weekend

Bron: VG247
BioWare heeft aangekondigd dat Mass Effect 3 dit weekend een speciaal multiplayer weekend kan verwachten. Dit weekend zal zich vooral richten op N7-teams die het opnemen tegen Cerberus.

The objective will be for N7 teams to help with 'the payback they want' against Cerberus.

Bij elk feestje hoort natuurlijk een prijsje en zo ook bij dit weekend. Iedereen die deze missies nu haalt, zal een hele vette prijs krijgen in de vorm van zogenaamde Victory Packs en Commendation Packs. Zoals gewend van de multiplayer zitten deze packs vol met toffe goodies om je karakters mee uit te dossen. Helaas gaat dit feestje alleen door voor de PC- en Xbox 360-spelers. De PlayStation 3-bezitters zullen later weer aan de beurt komen.

Even vergeten hoe vet de multiplayer was? Check dan onze review.

» Reacties [4]

Auteur: Tim Lommerse op vrijdag 27 april 2012 om 08:33:28

De week van MoviesNET: week 17

Bron: MoviesNET


Zoals je van ons gewend bent sluiten we ook deze week weer af met een overzichtje van wat je deze week zoal op MoviesNET hebt kunnen lezen. Maar het beste is natuurlijk om dagelijks een kijkje te nemen om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, en nog veel en veel meer.

Nieuws
Regisseur gevonden voor The Hunger Games 2
Gary Ross besloot vanwege de hoge tijdsdruk te bedanken voor het tweede deel. Wie is zijn opvolger?

Nieuwe beelden Skyfall
Weer een kijkje in de keuken bij 007.

The Dark Knight Rises haalt meer uit IMAX
Lees hier hoe Christopher Nolan het maximale haalt uit de beschikbare technieken voor deze blockbuster.

The Amazing Spider-Man 2 al in de planning
Deel 1 moet nog uitkomen, maar het script voor deel 2 zou al in de maak zijn.

Eerste foto's van Django Unchained
Een sterrencast. Een topregisseur. En nu ook de eerste foto's!

Trailers
G.I. Joe: Retaliation

Brave

Hotel Transylvania

Recensies
The Avengers

En verder...
Win vrijkaartjes voor The Avengers. We zijn al weken lang helemaal in Avenger-stemming bij MoviesNET, en nu is het tijd om uit te delen!
Daarnaast kun je testen welk personage het meest op jou lijkt, met de test welke Avenger ben jij?

De afgelopen weken was er elke week een andere superheld aan de beurt voor een eigen artikel in de serie Avenger Donderdag, deze week deelt de MoviesNET redactie haar favoriete helden in MoviesNET Ultimate Superheroes

» Reacties [0]

Auteur: Marin Juresic op vrijdag 27 april 2012 om 10:52:22

Ubisoft registreert Rayman Legends domeinnaam

Bron: VG247
Er viel al eerder op GamersNET te lezen dat er een mogelijke sequel op komst is voor Rayman: Origins. Recent is er nog meer bewijs boven water komen drijven, aangezien Ubisoft deze week Rayman-Legends.com en RaymanLegends.com heeft laten registreren.

Vooralsnog heeft de uitgever nog niets officieel bevestigd. Als we echter alles op een rijtje zetten, dan mogen we er toch wel vanuit gaan dat er momenteel iets gaande is in de ontwikkelstudio van de Rayman-franchise.

» Reacties [6]

Auteur: Jos Pieters op vrijdag 27 april 2012 om 16:57:11

Gerucht: Nieuwe Metroid in de maak; gebruikt Unreal Engine?

Metroid Prime, één van de parels uit de trofeeënkast van Nintendo, krijgt volgens de laatste geruchten een nieuw deel. Volgens deze geruchten zal de game gebruik gaan maken van de Unreal Engine 3 van Epic Games.

Het gerucht is afkomstig van de Franse site Nintendo Town, die eerder wist te melden dat Nintendo van plan is om zich meer te richten op online content met de Wii U. Wederom zou Retro Studios, de kunstenaars achter de originele trilogie, aan het roer staan van het nog onaangekondigde project. Om de geruchten nog sappiger te maken wordt tevens gemeld dat er intern al een heuse tech demo is getoond en dat de titel dit jaar op de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles getoond zal worden.

Dit zou natuurlijk geweldig nieuws zijn, maar toch moeten de geruchten met enige scepsis genomen worden. Nintendo Town heeft namelijk eerder geruchten de wereld in geholpen over een integratie van online Nintendo-content met het Android OS van Google. Deze informatie bleek uiteindelijk niet te kloppen.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Stougie op vrijdag 27 april 2012 om 09:55:22

Sony bevestigt PlayStation All-Stars Battle Royale

Sony heeft zojuist PlayStation All-Stars Battle Royale officieel bevestigd. Erg verrassend is dit niet, na de eerdere geruchten. PlayStation All-Stars Battle Royale moet Sony's tegenhanger van de Smash Bros-serie van Nintendo worden. Een 2D-vechtgame, welke je met vier spelers kunt spelen.

Het spel wordt ontwikkeld door SuperBot Entertainment, wiens eerste game dit zal worden. In PlayStation All-Stars Battle Royale maken vanzelfsprekend allerlei bekende PlayStation-karakters hun opwachting. Voorbeelden hiervan zijn: Sly (Sly Cooper), Kratos (God of War), Parappa (Parappa the Rapper), Radec (Killzone), Sweet Tooth (Twisted Metal) en personages uit Fat Princess. De levels in het spel zullen gebaseerd zijn op levels uit onder andere Ratchet and Clank, God of War 3, en LittleBigPlanet.

PlayStation All-Stars Battle Royale is exclusief voor de PlayStation 3 en moet al in 'de vakantie van 2012' uitkomen.

» Reacties [6]

Auteur: Leon Stougie op vrijdag 27 april 2012 om 09:59:00

Nieuwe trailer: Max Payne 3 1911 Semi-Automatic Pistol Trailer

» Reacties [3]

Auteur: Leon Stougie op vrijdag 27 april 2012 om 10:48:16

Eerste screenshots PlayStation All-Stars Battle Royale druppelen binnen

Nadat PlayStation All-Stars Battle Royale vandaag officieel is aangekondigd, toont Sony ons nu ook de eerste screenshots van het spel. De beelden tonen ons onder andere Kratos, Sweet Tooth en Sly Cooper in actie. Ook krijgen we alvast een indruk van vier verschillende levels van dit vechtspel.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [4]

Auteur: Marin Juresic op vrijdag 27 april 2012 om 17:26:54

Zynga lijdt zwaar verlies

Bron: VG247
Zynga heeft gisteravond haar laatste kwartaalcijfers aan de pers getoond. Hierbij is duidelijk geworden dat deze cijfers niet echt rooskleurig van aard waren. De ontwikkelaar heeft namelijk gedurende het eerste kwartaal een miljoenenverlies geleden. Wel slaagde de firma erin om de omzet met een bepaald percentage omhoog te schroeven.

Het verlies dat geboekt is in het begin van het nieuwe jaar ligt rond de 85 miljoen dollar. De winst bedroeg in hetzelfde stadium een jaar eerder nog zeventien miljoen dollar. Hieruit kunnen we concluderen dat het nieuwe jaar voor Zynga vooralsnog niet bepaald positief is verlopen. Een klein pluspunt is wel dat de omzet een stijgende lijn heeft ingezet: Zynga wist 321 miljoen dollar aan omzet te genereren.

Overigens komt het niet als een verrassing dat Zynga momenteel een miljoenenverlies heeft geleden. Analisten geven als verklaring dat het bedrijf hoge bedragen heeft neergeteld om andere ontwikkelaars over te nemen. Een goed voorbeeld hiervan is de overname van OMGPOP, de studio achter het populaire spelletje Draw Something, voor een bedrag van 180 miljoen dollar.

» Reacties [2]

Auteur: Marin Juresic op vrijdag 27 april 2012 om 17:23:29

Hybrid bèta vangt later deze maand aan

Bron: VG247
Producer Caleb Arseneaux heeft aan verscheidene websites laten weten dat de gesloten bèta van de shooter Hybrid aan het eind van deze maand zal beginnen. Degenen die zich aangemeld hebben voor de gesloten bèta kunnen een dezer dagen een e-mail verwachten. Naast het feit dat de bèta binnenkort van start gaat wist Arseneaux ook te melden dat het spel voor 1200 Microsoft Points te verkrijgen zal zijn in de Xbox Live Store.

Overigens vond de collega van Caleb Arseneaux - Jermiah Slaczka - de tijd rijp om iets meer over de game te onthullen. Dit resulteerde in de volgende uitgebreide details:

 • Players won’t be able to change factions “on the fly” as the developers wanted to “help players associate and become loyal to their teams.”
 • No matter which side you play on, all weapons and abilities can be unlocked whether faction-specific or not.
 • Units, which are called Drones in the game, have killstreak rewards based off “how many kills you get in a row before you die.” Rewards won’t disappear should you die.
 • AI squad units consist of: Stalker, Warbringer, and Preyon and stay on the map until killed. Up to 18 drones can be on the map at once in addition to the six players.
 • The persistent online world war will contain “epochs which have time frames completely determined” actions committed by the players. “It is up to the players to be the catalyst that forces time to eventually reconstruct and a new epoch to begin. It could take anywhere from two to four weeks for this to happen, depending on the skill of the players.”
 • With each battle your faction gets closer to the collection of Dark Matter which also contains story tie-ins.
 • Players can place waypoints in the game so their characters can automatically travel between, adding a new dynamic to the game. This helps the player to focus more on combat instead of worrying where to go next to how to “stay out of the line of fire.”
 • Sine the game is multiplayer-only and XBLA tend to have a smaller audience than retail releases, the team decided 3 vs 3 would work best. This way, the matchmaking system would work better while providing an “arcade-style feeling” without having to “invest hours in a single session.”
 • » Reacties [0]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 27 april 2012 om 11:40:45

  EA registreert SimOcean

  EA heeft onlangs de naam SimOcean geregistreerd. Maxis, ontwikkelaar van SimCity, heeft eerder al games gemaakt met een vergelijkbare naam: SimHealth, SimEarth, SimLife, SimCopter en SimAnt. Het lijkt dus voor de hand te liggen dat Maxis een keer met SimOcean aan de slag gaat. Wellicht is het een nieuwe game, maar een uitbreiding voor de nieuwe SimCity, die in 2013 moet verschijnen, behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

  » Reacties [2]

  Auteur: Glenn van Dormolen op vrijdag 27 april 2012 om 11:42:00

  Nieuwe trailer: Mortal Kombat Mileena VS. Kitana Vita trailer

  » Reacties [2]

  Auteur: Johan Lubbers op vrijdag 27 april 2012 om 14:58:18

  Wii U krijgt nog geen prijskaartje op E3

  Bron: VG247
  De Wii U zal volledig te zien zijn op de E3. Dit heeft de president van Nintendo, Satoru Iwata, bevestigd op een beleggersbijeenkomst. Iwata laat geen twijfel meer bestaan over de plannen van Nintendo voor de E3:

  We will showcase the final format, and discuss the details and the software lineup for this year at E3 2012.

  Echter Nintendo zal niet de prijs voor de Wii U bekendmaken, dit gebeurt volgens Iwata pas na de E3:

  Please also be advised that, as we did for previous platforms that were launched in the year-end sales season, we will announce the launch date and price in each market sometime after E3.

  Hoewel een precieze releasedatum van de Wii U niet op de E3 onhuld wordt, heeft Iwata op de bijeenkomst nogmaals bevestigd dat de Wii U in elke regio voor het eind van 2012 uitkomt.

  » Reacties [1]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 16:18:00

  Nieuwe trailer: Portal 2 Perpetual Testing DLC Trailer

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 14:17:50

  Sesame Street: Once Upon A Monster vermaakt gehandicapte kinderen

  Bron: VG247
  Videogames dienen voornamelijk ter amusement, maar sommige spellen kunnen ook gebruikt worden ter bevordering van het welzijn van de mens. Zo is menig huisvrouw aardig wat kilootjes kwijtgeraakt dankzij Wii Fit en zijn er flink wat vrijgezelle vrouwen bijgekomen dankzij World of Warcraft. Maar ook Sesame Street: Once Upon A Monster heeft meer nut dan de heren van Double Fine aanvankelijk hadden gedacht.

  Special Effect is een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op het toegankelijk maken van games voor kinderen met een handicap. Bij sommige spellen blijkt dit tamelijk eenvoudig te zijn en de organisatie heeft laten weten in het bijzonder succes te hebben met Once Upon a Monster. Nathan Martz van Double Fine liet weten blij verrast te zijn met dit nieuws:

  It’s hard to express how it feels to know that our game has helped special needs children and the adults who work with them, but I think humbled and very, very happy are a good start.

  Volgens Martz was toegankelijkheid niet het belangrijkste doel bij de ontwikkeling, maar hij ziet het wel als een gunstige bijwerking:

  When we set out to create Once Upon A Monster, our primary goal was to make a positive, uplifting game that kids and parents would feel better for having played. As a game creator, it’s often hard to know what sort of impact your creation has had on people’s lives, so knowing that people have found a way to use it therapeutically, to improve the lives of special needs kids in a meaningful, tangible way makes me feel like we actually accomplished what we set out to do, even more than that. It’s a very good feeling indeed.

  In onderstaande video is te zien hoe gehandicapte kinderen bij Special Effect genieten van Double Fine's Sesamstraat-avontuur.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 14:50:37

  TimeSplitters 4 is niet in ontwikkeling

  Hoewel de naam "TimeSplitters" bij de jongere gamers waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen, bewaren de bezoekers die al wat langer meegaan ongetwijfeld goede herinneringen aan deze shooterfranchise. De TimeSplitters-games waren immens populair en dat was grotendeels te danken aan de kwalitatief hoogwaardige gameplay, waarin tijdreizen een grote rol speelde. Het is dan ook niet geheel onbegrijpelijk dat miljoenen gamers al jaren met smart zitten te wachten op een vervolg, maar het ziet er helaas niet naar uit dat hun honger spoedig gestild zal worden. Crytek UK, de studio die voorheen bekend stond onder de naam Free Radical, heeft vandaag namelijk officieel laten weten dat TimeSplitters 4 niet in ontwikkeling is.

  Aanvankelijk maakte een woordvoerder van de studio een grapje door te zeggen dat men al het budget heeft uitgegeven aan aapjes, maar al snel werd de persoon in kwestie weer serieus en gaf deze duidelijk aan dat TimeSplitters 4 momenteel niet in ontwikkeling is. Dit spreekt eerdere geruchten, die onder andere afkomstig waren van het Official PlayStation Magazine en een bron binnen de industrie, keihard tegen. De officiële - niet serieus bedoelde - verklaring van Crytek UK vind je hieronder.

  For Timesplitters 4, with ever spiralling development costs, massive teams and endless crunch we decided on a more radical development strategy.

  In short, the experiment was to implement the infinite monkey theorem. With cloning being a far too expensive option, we spent all of the development budget on buying monkeys on the black market.

  Those seven monkeys are now sat in a room with typewriters and lots of mirrors, and we fully expect Timesplitters 4 to be finished soon. Rumours are that they haven't written any code but just tease the press from time to time. Those damn monkeys.

  PS: anyone got any bananas?

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 17:01:04

  Wii U tablet toch niet volledig draadloos?

  Vol trots onthulde Nintendo op haar E3-persconferentie van vorig jaar de tablet van de Wii U. Dit handzame apparaatje is niet alleen een controller met touchscreen, je kunt er ook HD-beelden op bekijken die rechtstreeks vanaf je Wii U gestreamd worden. En het meest wonderlijke is nog wel: de tablet is volledig draadloos! Althans, dat deed men ons toen geloven. Maar in een uitgelekte trailer van Rayman Legends is te zien dat de tablet wel degelijk met een draad moet worden aangesloten wanneer je er beelden naartoe wil streamen.

  Zoals in onderstaand screenshot te zien is, is er een kabel bevestigd aan de tablet waarnaar gestreamd wordt. Zou dit betekenen dat Nintendo toch niet in staat is om HD-beelden draadloos te streamen? Of gaat het hier om een gigantisch misverstand? Verschillende internetgebruikers wijzen erop dat Ubisoft wel eens eerder speciale controllers voor ontwikkelaars heeft gebruikt in haar trailers. Dit zijn vaak controllers die technologisch nog niet zo vergevorderd zijn als het product dat uiteindelijk in de winkels zal komen te liggen.

  Toch wees een gerucht dat in september vorig jaar opdook erop dat Nintendo de laatste architectuur voor de Wii U haastig heeft afgemaakt, wat onwenselijke gevolgen zou hebben. Zo zouden onder andere de streaming-functionaliteit en de draadloze verbinding niet goed werken.

  Of we later dit jaar inderdaad een kabeltje moeten gebruiken tijdens het streamen, of dat we hier te maken hebben met een storm in een glas water, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Het is voorlopig wachten op een officiële reactie van Nintendo.

  » Reacties [6]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 15:34:27

  Google doet hommage aan Starcraft

  Dat de makers van Google een voorliefde hebben voor videogames is geen geheim. De website bevat verschillende easter eggs die onder andere verwijzen naar Pac-Man en ZX Spectrum. Maar vandaag werd opnieuw een geheime verrassing ontdekt: door te googelen op 'Zerg Rush' krijg je een geweldig eerbetoon aan Blizzards StarCraft-games voorgeschoteld.

  Te zien is hoe een groep kleurrijke, plunderende Os-zwermen je scherm overneemt, waarna ze al je zoekresultaten opeten. Aan jou de taak om ze voor eens en voor altijd het zwijgen op te leggen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan...

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 16:26:09

  Rayman Legends onthuld; laat spelers echt speelgoed importeren

  Nadat de geruchtenmolen rond een nieuwe Rayman-game eerder vandaag al aan het draaien werd gezet omdat Ubisoft de domeinnaam voor Rayman Legends registreerde, is het spel nu officieel aangekondigd middels een uitgelekte trailer. In deze trailer is te zien dat Rayman Legends het voorbeeld van zijn voorganger Origins volgt: de game bevat kleurrijke, met de hand getekende graphics. Spelers gaan opnieuw op avontuur met Rayman en zijn vrienden en multiplayer speelt weer een grote rol, evenals het verzamelen van Lums. Toch zit de grootste vernieuwing hem in de nieuwe mogelijkheid om speelgoed bij het spel te betrekken.

  Toegegeven: zo nieuw is deze zogenaamde NFC-technologie nu ook weer niet. Activision introduceerde dit concept vorig jaar al succesvol in Skylanders: Spyro's Adventure. Het grote verschil is echter dat je bij Rayman Legends geen apart apparaat nodig hebt om het speelgoed te importeren: de controller van de Wii U is alles wat je nodig hebt! Nintendo onthulde deze technologie in januari al, maar dit is de eerste keer dat we deze in actie zien.

  Dit zorgt in Rayman Legends voor leuke gameplay-functionaliteiten. Zo is in de trailer te zien hoe iemand een poppetje van een hartje op haar controller legt, waarna zij in de game extra levens krijgt! Ook zal het mogelijk zijn om bepaalde personages aan het spel toe te voegen door een actiefiguur van het betreffende personage te importeren. Aan het eind van de trailer is zelfs te zien hoe een enthousiaste gamer een poppetje van Ezio uit Assassin's Creed oppakt...

  Het tijdschrift Nintendo Gamer beschrijft de NFC-technologie als volgt:

  NFC has essentially superseded QR codes as a method of data transferral, with the obvious benefit that RFID chips contain much more info. With Wii U supporting multiple controllers, NFC should allow you to transfer and carry around save data on your pad, and could easily be extended to allow the trading of Pokémon or Smash Bros trophies.

  Swapping players in FIFA and Madden would be a doddle, and would certainly explain EA CEO Peter Moore's comments that 'we'll be able to differentiate ourselves from the competition more easily with our sports line-up. Alongside some new gorgeous-looking platforming gameplay the video also shows toys being placed onto the Wii U controller in the style of Activision's Skylanders, which then transport new characters into the game.

  Deze technologie lijkt dus eindeloos veel mogelijkheden met zich mee te brengen, die zowel de casual als de hardcore gamer moeten aanspreken. Is dit hoe Nintendo opnieuw haar machtspositie in de markt gaat terugveroveren? De tijd zal het leren.

  » Reacties [1]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 16:25:00

  Nieuwe trailer: Rayman Legends Debut Trailer

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 27 april 2012 om 16:24:16

  Bestanden in patch Skyrim wijzen op toevoeging Snow Elves en kruisbogen

  IJverige fans van Skyrim hebben de bestanden van patch 1.5.26 eens goed onderzocht. Nu blijkt dat er bestanden zijn met namen die erop wijzen dat Snow Elves, een Snow Elve Prince, kruisbogen en animaties voor vampieren toegevoegd worden. De meeste bestanden hebben ook nog eens 'DLC01' in hun naam staan, logischerwijs heeft dit allen dus te maken met de aankomende DLC voor Skyrim.

  De Snow Elves leefden in Skyrim voordat de Nords de noordelijke provincie bewoonden. Deze Snow Elves zijn uiteindelijk de Falmer geworden, nadat zij als slaven moesten werken van de Dwemer. Ten tijde van The Elder Scrolls V: Skyrim bestaan de Snow Elves dus niet meer. Wel is er een quest in het spel waarbij je in een grot uitkomt met een groot standbeeld van een Snow Elve, wat wellicht de Snow Elve Prince is.

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 16:22:28

  Black Cat bevestigd voor The Amazing Spider-Man

  Spider-Man gaat het niet gemakkelijk krijgen in zijn aankomende videogame. Nadat hij aan stukken is gescheurd door de Lizard en heen en weer is geramd door Rhino, kan de anonieme superheld ook nog de nodige tegenstand verwachten van Black Cat.

  Deze kattige dievegge zal niet rusten voordat ze net zo krachtig is als Spider-Man. Dit zou echter rampzalige consequenties hebben voor New York, dus het is aan Spider-Man om haar snode plannetjes te dwarsbomen. Check de eerste twee screenshots van Black Cat hieronder.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 16:47:00

  Wii U- en 3DS-games later dit jaar vanaf release verkrijgbaar via eStore

  Of je er nu blij mee bent of niet: digitale distributie heeft de toekomst. Mensen schaffen tegenwoordig massaal muziek en films aan via het wereldwijde web en langzamerhand beginnen ook steeds meer uitgevers van videogames hun focus te leggen op het digitaal verspreiden van games. Ook Nintendo heeft besloten meer aandacht te besteden aan dit onderwerp en daarom zullen, vanaf New Super Mario Bros. 2, alle titels voor de 3DS en Wii U vanaf de releasedag in de eStore verkrijgbaar zijn.

  Alle spellen zullen uiteraard ook gewoon in de winkels verkrijgbaar zijn, zowel in de vorm van game cards (of discs in het geval van de Wii U) als in de vorm van een code die je online moet invullen. Nintendo-president Satoru Iwata deed het plan tijdens een presentatie uit de doeken:

  With [New Super Mario Bros. 2], we will initiate the so-called digital download sales, or the digital distribution of packaged software, in addition to the sales of packaged software through the existing distribution channels. In principle, starting from this software, the company will offer the software titles that Nintendo itself publishes in both packaged and digital download formats so that our consumers can choose the way to purchase them.

  The digitally downloaded software will be stored in the consumer's SD memory card and be playable only with the hardware to which it was downloaded so that, unlike how you can share the packaged software which are stored in game card format, the consumer cannot share the software with other Nintendo 3DS systems owned by other members of the family or friends.

  Als je veel games wil downloaden zul je moeten beschikken over SD-kaartjes met veel ruimte en dat gaat al snel in de papieren lopen. Toch brengt de digitale distributie volgens Iwata legio voordelen met zich mee:

  Also, vacant space in SD memory card is needed in order to store the digital download software. On the other hand, as consumers can purchase the software through the Internet, they do not have to visit the retail outlets, be concerned about an out-of-stock situation or even carry around multiple game cards in order to play digitally downloaded counterparts when they are away from home.

  Our consumers can visit retail outlets or the retailers' online shopping sites, look for products of interest, make a purchase decision and actually pay for the product there. The retailers then can issue the 16-digit software exchange code.

  Tot slot vertelde Iwata dat het bedrijf er alles aan doet om de consument niet af te schrikken met digitale distributie:

  For the majority of our consumers, this is a familiar process as they are already accustomed to making payments at the retail outlets, and it can lower their psychological barrier to making online purchases. Some consumers are hesitant in purchasing digital download software because they are concerned about inputting their credit card numbers. Also, payments by credit cards or cell phones are unavailable to some people under a certain age. Accordingly, offering a familiar payment method should lower the hurdle for our consumers to purchase digital download software.

  New Super Mario Bros. 2 staat gepland voor een release in augustus.

  » Reacties [1]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 27 april 2012 om 17:21:12

  Analist Michael Pachter verwacht release in oktober voor GTA V

  Bron: CVG
  Er zijn enkele zaken waar de mensheid het maar niet over eens wordt: of de kip of juist het ei eerder was, of Jezus Christus echt heeft bestaan en wanneer Grand Theft Auto V eindelijk uitkomt. Sommigen geloven dat de game dit jaar nog het levenslicht zal zien, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat we niet eerder dan 2013 met deze blockbuster aan de slag kunnen. Michael Pachter, één van de bekendste videogame-analisten ter wereld, denkt dat Rockstar de game in oktober dit jaar zal uitbrengen.

  Volgens Pachter zal Rockstar de dag voor de E3 alle aandacht naar zich toetrekken door nieuwe informatie over de game vrij te geven. Vervolgens zal men GTA V op 23 oktober in de winkels leggen. Pachter meent dat Rockstar inmiddels een punt heeft bereikt waarop ze geen belangrijke evenementen meer hoeven bij te wonen, aangezien ze daarvoor "te cool" zijn:

  They've outgrown the show. I think they're way too cool to go. My read on those guys is they like stealing the thunder from everything else. So if I had to bet I'd say you'd get an announcement on GTA 5 the day before E3 starts, that'd be Monday June 4. They don't show up and that's all anybody can do is talk about GTA 5 at the show.

  Dit zou betekenen dat GTA V één week na BioShock: Infinite zal verschijnen. Volgens Pachter kan deze game Rockstar niets schelen, waardoor er zomaar eens twee langverwachte top titels in zeven dagen tijd zouden kunnen verschijnen.

  Wat denk jij? Zal GTA V dit jaar nog zijn opwachting maken, of moeten we nog even geduld hebben? Laat het even weten in de reacties!

  » Reacties [17]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Januari 2018
  Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie