Game nieuws van vrijdag 4 mei 2012

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 00:01:36

Prijsvraagvrijdag: win een Ghost Recon T-shirt en bandana


Het is weer vrijdag en dus is het weer tijd voor een nieuwe PRIJSVRAAGVRIJDAG! Meedoen is zoals altijd extreem makkelijk, want wat moet je doen? Laat een reactie achter bij het nieuwsbericht en je maakt meteen kans op de prijs. Vaker reageren mag uiteraard, al vergroot dit niet je kansen. Reageer wel op tijd, want deelnemen kan alleen op de vrijdag!

Vorige week gaven we een supervet T-Shirt en dito bandana van Ghost Recon: Future Soldier weg. Uit het feit dat hierop massaal werd gereageerd mogen we concluderen dat deze prijs goed in de smaak viel en daarom geven we deze twee prijzen vandaag opnieuw weg!

Bekijk de screenshots.

Laat dus snel een reactie achter en lees nog snel even de preview van Ghost Recon: Future Soldier.

» Reacties [105]

Auteur: Wester Wagenaar op vrijdag 4 mei 2012 om 17:41:00

Nieuwe trailer: Lollipop Chainsaw Behind the Lollipop Apocalypse

» Reacties [2]

Auteur: Tim Lommerse op vrijdag 4 mei 2012 om 00:02:02

De week van MoviesNET: week 18

Bron: MoviesNET


Zoals je van ons gewend bent sluiten we ook deze week weer af met een overzichtje van wat je deze week zoal op MoviesNET hebt kunnen lezen. Maar het beste is natuurlijk om dagelijks een kijkje te nemen om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, en nog veel en veel meer.

Nieuws
The Wolverine naar Japan?
Eindelijk begint het nieuwe project rondom de bekendste mutant, Wolverine, meer gestalte te krijgen.

Eerste beelden The Hobbit niet goed ontvangen
De nieuwe techniek die Jackson gebruikt lijkt nog niet aan te slaan. Maar niks kan ons enthousiasme over deze film natuurlijk temperen.

Eerste karakter posters The Expendables 2
En de eerste teaser is inmiddels ook verschenen. Geniet van de eerste beelden!

Mark Ruffalo 5x in het groen
Hij werd goed ontvangen als de Hulk in The Avengers, en dat lijkt zich uit te gaan betalen.

Tom Cruise is Van Helsing
Cruise neemt de rol over van Hugh Jackman die de originele titelrol speelde in die typische 'hate it or love it' film.

Trailers
The Dark Knight Rises

Prometheus

The Expendables 2 teaser

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 00:02:21

Nieuwe screenshots Crysis 3 tonen mooie boog

In Crysis 3 kruipen spelers voor het eerst in de huid van Prophet, de persoon die een belangrijke bijrol had in de eerste twee Crysis-games. Hij krijgt flink wat nieuwe wapens tot zijn beschikking, waaronder de Typhoon (een gigantisch machinegeweer dat 500 kogels per seconde spuwt) en de kruisboog. Laatstgenoemd wapen toont EA op onderstaande screenshots en het mag gezegd worden: een simpele kruisboog is zelden zo wreed in beeld gebracht.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [10]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 09:35:59

Nieuwe screenshots Call of Duty: Black Ops II tonen moderne oorlogvoering

Bron: Eurogamer
Met Black Ops II stopt Treyarch met het navertellen van oorlogen uit het verleden. De game speelt zich af ten tijde van de fictionele tweede Koude Oorlog, die plaatsvindt in 2025. Hierdoor zul je met flink wat futuristisch wapentuig aan de slag kunnen, waaronder x-ray snipers, C.L.A.W.-robots, quadrocopters en zelfs een VTOL. We hebben al de nodige technische hoogstandjes mogen aanschouwen in de Reveal Trailer, maar onderstaande screenshots tonen nog meer moois.

Bekijk de screenshots.

» Reacties [24]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 07:55:21

E3-persconferentie Microsoft wordt live gestreamd op Xbox LIVE

Bron: Eurogamer
Wil je Microsofts persconferentie op de E3 dolgraag live meemaken, maar heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Dan heeft Major Nelson goed nieuws voor jou. Op zijn blog liet Nelson zojuist namelijk weten dat de persconferentie van het Amerikaanse bedrijf voor het eerst in de geschiedenis live gestreamd zal worden op Xbox LIVE.

De show begint op 4 juni om half 6 Nederlandse tijd en duurt anderhalf uur. Wat Microsoft tijdens die 90 minuten allemaal zal tonen is nog geheim, maar de kans is groot dat we nieuwe footage van Halo 4 en Forza Horizon te zien zullen krijgen. Of Sony haar persconferentie ook live zal gaan streamen, is nog niet bekend.

» Reacties [4]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 00:03:02

Nintendo verdedigt besturing Kid Icarus: Uprising

Bron: Eurogamer
In maart dit jaar verscheen Kid Icarus: Uprising, een op zichzelf uitstekende 3DS-titel die door zowel critici als de consument lovend ontvangen werd. Toch was bijna iedereen het erover eens dat de game één groot minpunt heeft: de manier waarop het spelletje bestuurd dient te worden is niet om over naar huis te schrijven. Vanwege het ontbreken van een tweede analoge stick moesten spelers vaak gebruikmaken van het touchscreen en dat veroorzaakt al snel pijn in de vingers.

Masahiro Sakurai, de maker van Kid Icarus: Uprising, liet in een interview met de Amerikaanse website IGN weten zich niet te kunnen vinden in deze kritiek: wordt je hand vermoeid tijdens het spelen, dan doe je iets fout. Sakurai vertelt:

If there are players who say that it makes their hand tired, that's because you're applying too much force. Try to relax and work on building a rhythm to your control. Place the pen in the middle of the touchscreen; when you're flicking it, take the pen off the screen as you're sweeping with it, and stop right there. That's the basic idea.

Sakurai ziet het als een wonder dat het spel uiteindelijk nog zo eenvoudig te besturen is:

Considering how close to the limit we pushed the 3DS during development, it's a miracle that we were even able to provide support for left-handed controls at the point of completion. Providing support for independent analog control was something that was technically impossible.

Sommige mensen beweren dat het spel ook ondersteuning zou moeten bieden voor de Circle Pad Pro. Sakurai geeft aan dat dit voor een ongebalanceerde multiplayer zou zorgen:

I think any game needs to provide new experiences and stimulating things to discover, but if we provided run-of-the-mill controls for it, that cuts down on the game's potential. If a player used to touch screen-based aiming played against someone used to right-analog control, the first player would probably dominate. The speed is on a whole different level.

Om het spel eenvoudiger te besturen en om ervoor te zorgen dat het 3D-effect te allen tijde optimaal te zien is, wordt bij Kid Icarus: Uprising een speciale standaard geleverd. Glenn liet in zijn review weten enthousiast te zijn over dit accessoire.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 09:37:17

Peter Molyneux zal toekomstplannen onthullen op GameCity Festival

Bron: Eurogamer
Peter Molyneux, de man die bekendstaat om zijn - op z'n zachtst gezegd - nogal controversiële uitspraken, kwam laatst in het nieuws omdat hij is gestopt bij Lionhead Studios. Na vijftien jaar trouwe dienst heeft Molyneux het stokje overgedragen aan Phil Harrison, om vervolgens voor zichzelf te beginnen.

Wat zijn toekomstplannen precies zijn wilde Molyneux destijds nog niet bekendmaken, maar daar komt binnenkort verandering in. Tijdens het GameCity Festival, dat zal plaatsvinden in het Engelse plaatsje Nottingham, zal good ol' Peter namelijk een dag lang zijn tijd in de industrie "vieren en verkennen." Hij zal daarbij niet alleen praten over zijn projecten uit het verleden, de beste man zal ook onthullen wat hij in de toekomst zoal van plan is. Het Gamecity Festival begint op 20 oktober en zal een week lang duren.

» Reacties [1]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 09:36:31

Spelers vechten tegen de SCO in Call of Duty: Black Ops II

Bron: VG247
Mark Lamia, de studiobaas van Treyarch, onthulde zojuist dat spelers het in Call of Duty: Black Ops II zullen opnemen tegen de echt bestaande veiligheidsorganisatie Shanghai Cooperation Organisation. De SCO is een intergouvernementele instantie die in 1996 is opgericht onder de naam "The Shanghai Five" door de leiders van China, Kazachstan, Kirgizië, Rusland en Tadzjikistan. Toen Oezbekistan zich in 2001 bij de organisatie aansloot, werd de naam veranderd naar Shanghai Cooperation Organisation, kortweg SCO.

In 2007 had de SCO al meer dan twintig grootschalige projecten onder haar hoede op de meest uiteenlopende gebieden. Niet alleen transport, elektriciteit en telecommunicatie waren belangrijke onderdelen, ook discussies over beveiliging, het leger, defensie, buitenlandse zaken en de economie werden tijdens bijeenkomsten gehouden. Anno 2012 is de SCO erkend door de Verenigde Naties.

De SCO lijkt nu dus een mooi initiatief, maar in de fictionele wereld van Call of Duty: Black Ops II is er stront aan de spreekwoordelijke knikker. De organisatie heeft zich in 2025 tot de tanden toe bewapend en men beschikt over eigen speciale eenheden, alsmede haar eigen black ops. Of je het ook in de multiplayer zal opnemen tegen de SCO, wil Lamia nog niet zeggen:

As the proxy war conflicts occur [in the game], you might encounter these SCO forces. Maybe they’ll be a part of the multiplayer. Who knows?

Raul Menendez, je aartsvijand in de game, staat volledig los van de SCO. Menendez werkt in zijn eentje en heeft ingebroken in het beveiligingssysteem van de Verenigde Staten, waardoor hij verschillende tanks en drones onder zijn hoede heeft.

Wil je meer weten over Call of Duty: Black Ops II? Lees dan eens de GN Achtergrond.

» Reacties [2]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 09:36:56

Artwork Harley Quinn’s Revenge DLC voor Batman: Arkham City vrijgegeven

Bron: VG247
Eind deze maand verschijnt de Harley Quinn’s Revenge DLC voor Batman: Arkham City. Dit pakket voegt nieuwe missies toe waarin spelers afwisselend Batman en Robin onder de knoppen nemen. Zij zullen alles op alles moeten zetten om Harleys wraakzuchtige plan - het voorgoed sluiten van de poorten van Arkham City - te dwarsbomen. De downloadable content vind je terug in de GOTY-editie van de game, maar mensen die het spel al bezitten kunnen het pakket vanaf 30 mei ook downloaden via het PlayStation Network en Xbox Live. Check hieronder de eerste artwork van de DLC.

» Reacties [5]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 07:59:13

Vijfdelige Call of Duty: Black Ops II documentaire verkent de toekomst

Bron: VG247
Activision heeft zojuist een vijfdelige documentaire, waarin Ollie North, Wired for War-auteur Peter Singer en de Amerikaanse Special Forces-majoor Alex Brown vertellen hoe de oorlog van de toekomst er volgens hen uit zal zien. Hun visie op de toekomst is van grote invloed geweest op het verhaal en de actie van Call of Duty: Black Ops II. Eerder kregen we al een korte versie van de Black Ops 2 documentaire te zien. Check snel de onderstaande video's, waarin wordt verteld hoe "iets dat start in onze verbeelding al snel kan eindigen op het slagveld".

» Reacties [7]

Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 09:36:15

Sega Genesis Classics 5 nu verkrijgbaar voor PC

Bron: Eurogamer
Merk je dat je langzamerhand een oude gamer met nostalgische gevoelens begint te worden? Wil je oude tijden doen herleven, maar heb je een klein budget? Dan is de vijfde Sega Genesis Classics-bundel jou op het lijf geschreven. Dit pakket, dat alleen via Steam te verkrijgen is, bevat maar liefst tien oude Sega Genesis-klassiekers en is nu verkrijgbaar voor slechts €7,50. In de bundel vind je de volgende spellen terug:

 • Golden Axe 3
 • Beyond Oasis / The Story of Thor
 • Dynamite Headdy
 • Phantasy Star 2
 • Phantasy Star 3: Generations of Doom
 • Phantasy Star 4: The End of the Millennium
 • Streets of Rage 3
 • The Revenge of Shinobi
 • Vectorman 2
 • Wonder Boy in Monster World
 • De titels zijn ook los verkrijgbaar voor €2,49 per stuk. Behalve het feit dat het nu mogelijk is om je voortgang op te slaan, is er ten opzichte van twintig jaar geleden overigens niets veranderd aan de spellen.

  » Reacties [1]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 00:02:35

  Ubisoft onthult live-action film Ghost Recon: Alpha

  Ubisoft onthulde zojuist Ghost Recon: Alpha, een 25 minuten durende film die moet dienen als prequel op de aankomende videogame Ghost Recon: Future Soldier. In deze film (die een budget van 10 miljoen dollar heeft) zien we hoe de Ghosts in het heetst van de strijd achter vijandelijke linies worden gedropt. Ze moeten een speciale missie zien te voltooien, waarbij het zaak is om één van de meest gezochte criminelen ter wereld te elimineren.

  De film wordt geregisseerd door Hervé de Crécy en François Alaux, het duo dat in 2010 een Oscar won voor Logorama. Het script wordt neergepend door Tim Sexton, de man die ook het verhaal van Children of Men en Gregory Pruss verzorgde. Leuk detail: ergens in de film zit een geheime code verstopt, waarmee spelers een exclusief wapen in de game kunnen vrijspelen. Check de eerste trailer en screenshots van de film hieronder.  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [5]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 11:12:00

  Nieuwe trailer: TERA: The Exiled Realm of Arborea Combat System and BAMs Trailer

  » Reacties [2]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 4 mei 2012 om 10:38:56

  Nieuwe screenshots Sniper Elite V2 vrijgegeven

  Vanaf vandaag ligt Sniper Elite V2 in de winkels en om de lancering van deze sniper-game te vieren, heeft ontwikkelaar Rebellion vijf nieuwe screenshots vrijgegeven. Hoewel we op deze beelden opvallend weinig sniper-actie zien, moge het in ieder geval duidelijk zijn wie de vijand is; de nazi's.

  Bekijk de screenshots.

  » Reacties [3]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 4 mei 2012 om 10:53:22

  Jaffe: Singleplayer God of War: Ascension niet zwakker door toevoeging multiplayer

  Toen aangekondigd werd dat God of War: Ascension de eerste God of War-game met een multiplayer zou zijn, zorgde dit bij veel fans voor de vrees dat dit ten koste zou gaan van de singleplayer. David Jaffe, brein achter God of War I en II, is langs geweest bij Sony Santa Monica en volgens hem hoeven we ons geen zorgen te maken over de game:

  I think it looks cool. It looks like another great, impeccably executed Sony Santa Monica game.

  Hoewel het volgens Jaffe geen probleem zou zijn als de singleplayer iets zwakker is door de komst van multiplayermodi, ziet hij op dit moment geen enkel bewijs dat dit zo is. Als we hem mogen geloven moet het dus helemaal goed komen met de nieuwste creatie van Sony Santa Monica:

  If it turns out to be the case that the single player is watered down because of it, then I think they have some justification. But I don't see any evidence of that, and I don't see evidence of that based on the team they are.

  » Reacties [4]

  Auteur: Leon Stougie op vrijdag 4 mei 2012 om 11:26:00

  Nieuwe trailer: Sniper Elite V2 Launch Trailer

  » Reacties [16]

  Auteur: Johan Lubbers op vrijdag 4 mei 2012 om 10:53:57

  Nieuwe review: The Splatters  In The Splatters vlieg en stunt je door levels heen om je op een zo effectief en mooi mogelijke manier op te blazen. Klinkt grof, maar dit is vooral leuk en uitdagend, al is het spel geen meesterwerk.

  Lees de review.

  » Reacties [0]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 17:45:00

  Nieuwe trailer: Minecraft Xbox 360 Trailer

  » Reacties [9]

  Auteur: Leon Kempers op vrijdag 4 mei 2012 om 11:25:11

  THQ doet een stapje terug op E3

  THQ verkeert al tijden in financieel zwaar weer. Het bedrijf heeft al meermaals honderden mensen moeten ontslaan en Take-Two baas Strauss Zelnick voorspelde vorige maand zelfs dat THQ over een half jaar niet meer bestaat. Er moet dus op de centjes gelet worden en daarom heeft men besloten aankomende E3 niet aanwezig te zijn met een eigen stand.

  Het opzetten van een eigen stand kan soms wel 1 miljoen dollar kosten en zoveel geld heeft THQ daarvoor simpelweg niet tot haar beschikking. Daarom heeft men besloten haar toekomstige titels op veel kleinere schaal te tonen aan de pers en zakenmensen. Een woordvoerder vertelt:

  We're not producing a booth, but we will be participating in E3. We will be showing games to the E3 judges at their event coming up, and we'll be hosting a press and business centre at the show for meetings (as well as participating with first party activities).

  THQ zal wel op de E3 aanwezig zijn om achter gesloten deuren haar games te tonen. En met Darksiders II, Company of Heroes II, WWE 13, de Enter the Dominatrix DLC voor Saints Row: The Third en mogelijk zelfs een nieuwe Homefront is hun line-up niet mis.

  » Reacties [2]

  Auteur: Johan Lubbers op vrijdag 4 mei 2012 om 11:25:32

  Nieuwe review: Bloodforge  Waarschuwing: Bloodforge is alleen geschikt voor mensen die een sterke maag hebben en nooit zeeziek worden. Het bloed spuit namelijk met liters uit vijanden en de camera draait de hele tijd in het rond.

  Lees de review.

  » Reacties [3]

  Auteur: Richard Leurs op vrijdag 4 mei 2012 om 17:52:00

  Nieuwe teaser: The Elder Scrolls Online Announcement Teaser

  » Reacties [12]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 4 mei 2012 om 22:06:05

  Benjamin Franklin's liefde voor vrouwen ook aanwezig in Assassin's Creed III

  Met de Amerikaanse burgeroorlog als setting in Assassin's Creed III, is het natuurlijk van belang dat ook de belangrijke historische figuren van die tijd, een rol krijgen in de game. Zo werd eerder al aangekondigd dat oud-president van Amerika, Benjamin Franklin een belangrijke rol zou spelen in de derde Assassin's Creed. Een bedenker van handig gereedschap en uitvindingen was hij jammer genoeg nooit. Nee, een rol zou Da Vinci die had in Assassin's Creed II is het bepaald niet, Ubisoft heeft ervoor gekozen een andere kant van Ben Franklin te tonen.

  [...] So we got him in a little bit, we went with the more unusual sides of him. Like his love of women.

  Aldus Alex Hutchinson, creative director van Assassin's Creed III in gesprek met Penny Arcade Report.

  Hutchinson beloofde eerder al dat alle doelwitten in de aankomende Assassin's Creed echt bestaan hebben. Ubisoft doet haar best om deze historische personen zo accuraat en levensecht als mogelijk is in het spel te plaatsen.

  » Reacties [4]

  Auteur: Tom Kauwenberg op vrijdag 4 mei 2012 om 22:20:10

  Twisted Pixel komt met nieuwe game op de proppen tijdens E3

  Bron: XBLAFans
  Na het succes van The Maw, Splosion Man, de Kinect-game The Gunstringer en Miss Splosion Man, is het even stil geweest rond ontwikkelaar Twisted Pixel. Het bedrijf liet weten bezig te zijn met het porten van één of meerdere titels naar iOS-formaat, maar van een nieuwe Xbox LIVE Arcade game, daarvan weten we nog niks.

  Vandaag echter liet het bedrijf weten met een aankondiging op de proppen te komen. Twisted Pixel is namelijk achter de schermen bezig met een compleet nieuwe game voor de Xbox 360. Heeft het beestje al een naam? Nee, maar Twisted Pixel zal naar eigen zeggen haar nieuwste titel tonen op de persconferentie van Microsoft tijdens de E3. De persconferentie vindt plaats op 4 juni in Los Angeles en GamersNET is uiteraard aanwezig om verslag te doen van het spektakel.

  » Reacties [3]

  Inloggen
  Zoeken

  Zoek resultaten:

  Advertentie
  GamersNET Radio Marathon 2018: Uur 7 en uur 8, maandag 15 januari 2018
  GN Kalender: Januari 2018
  Win de Thrustmaster T.Flight Hotas 4 Flight Stick! | Prijsvraag
  Download de GamersNET Chrome-extensie en mis nooit meer een nieuwsbericht!
  Advertentie